Naprawdę jestescie niesmowici:) czyli wrosłam w tradycję czwartkowych spotów:P Obiecuję Kochani, że jak Bella odpali i nie rozłoży mnie na łopatki choróbsko, to przybędę do Was, bo już mi tęskno za Wami;)
Printable View
Jola co do silniczka wycieraczek to powiem tak, albo go zamów i wymienimy go w któryś czwartek bo to wcale nie jest tak super dużo roboty, albo w związku z tym że masz chyba pecha bo nie jest to element który psuje się często kup używkę za 170... bo po tyle chodzą....
Małe sprostowanie, sprawdziłem nr części i Jolu Ty masz identyczny silniczek wycieraczki tylnej jak grande punto ceny używanych: 50-150 zł :-p
Michał, chętnie bym kupiła jakis z demobilu, ale nie jestm w tym zbyt biegła i obawiam się, że zamówie cos nie takiego, jak trzeba. Czy mógłbys ewentualnie zapytać tego swojego kolegę mechanika, za ile mógłby cos takiego zamówić? Obawiam się, że ASO ma niezłe narzuty, sądząc nawet po dzisiejszej fakturze... Czy Ty serio byłbys w stanie mi to wymienić? Michał, coraz bardziej mnie zaskakujesz...
No to naprawdę zdolniacha z Ciebie:) ale jako blondynka nie widzę się za bardzo na tym moto.allegro:P
Michał, ja będę asystował:)
To ja mogę trzymać wycieraczkę :P
Wpadnę chyba zobaczyć te operację wymiany wycieraczki :D na tyle rąk :P hehe
Ale miło że są jeszcze ludzie chętni pomagać damom w opresji ;D
ale jedno mnie trochę dziwi. Skoro jest spalony silniczek to czemu dziala...
gdzies jeszcze musi być spięcie chyba...
A jeszcze jedna mala kwestia czy silniczek nie jest przymocowany na nity?
Zapraszamy:)
Jak sam widzisz, ludzie są naprawdę wyjątkowi:):) nie sądzę, abysmy teraz wymieniali ten silniczek, bo pierwsze go nie mam, a po drugie jest strasznie zimno i dzielne chłopaki mi się poprzeziębiają...:)
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 19:56 ----------
Darek, tu z kolegą to analizowalismy:
Zwykle jest tak że silnik ma jeden biegun podłączony na stałe a na drugi podawany jest sygnał z przełącznika(skrótowo mówiąc bo po drodze jest przekażnik, BC, itd. Ale żeby wycieraczka nie zatrzymywała się gdzie popadnie jest na osi krzywka która zwiera styki dostarczające sygnał nazwijmy to podtrzymujący. Nawet jak odłaczysz wycieraczkę w połowie szyby to ta krzywka dociska styki i wymusza jej ruch tak jakby była nadal włączona włącznikiem, aż do momentu osiągnięcia punktu wyjściowego i wtedy te dodatkowe styki się rozwierają i wycieraczka staje zawsze w tym samym miejscu. Może tutaj jest jakaś inna odmiana tego patentu ale looknąłem na schemat i jakaś krańcówka tam jest.
Nieważne... napijmy się
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...#ixzz1l41t4vIY
....a czy tam są nity, to nie wiem...:)
Nie no zimno faktycznie jest ale w podziemiu już bez przesady :D suszyłem tam w niedziele auto po myjni i było spoko.. fotek pare zrobiłem to ludzi się gapili jakbym czyjeś auto fotografował tak dokładnie xD
Ludzie nierozumieją pasjonatów :P
A w kwestii wycieraczki to wymiana napewno bedzie prosta rzeczywiście.. w mojej 147 dwa razy rozbierałem i czyściłem a kiedy wkońcu mi się znudziło to kupiłem używkę i spokój po wymianie.. i jest to tak prosta sprawa że aż szkoda ASO za to płacić a już zwłaszcza temu złodziejowi Bołtowiczowi :P
To jest Alfa, tu nic nie jest proste :P
---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
Jola, a moze na poczatek rozebrac ten silniczek, i przeczyscic?
Bo skoro sam silnik dziala, to moze po prostu jakies styki tej krancowki zasniedzialy...
W sumie w miare prosta operacja, o ile to sie wogole da rozbebeszyc...
A ja wezmę super-glue aby posklejać to co połamiecie :D:P
Hahahha :D superglue dobre :D
Zgadza się :P opinie jednoznaczne są.. Byłem u niego w ciągu mojego użytkowania pare razy.. Kupowałem części tylko jeśli naprawdę potrzebowałem coś co jest tylko w ASO jako nowe.. do tego żadnej robocizny.. a na dodatek denerwuje mnie podejście personelu tego przy tym biurku tam.. :/
Ja sobie tam dzisiaj posiedziałam 4 godz., bo oczywiście samochodu serwisowego nie było... Podejście tych kolesi jest straszne, sprzeczne z wszelkimi zasadami obsługi klienta;( u mnie sprawę ratowało tylko to, że mam tam kolegę..., ale on też nie zawsze może mi tam pomóc. Dzisiaj, jak już się nieco zdenerwowałam, to sam B. ganiał przy tej Alfie...
łee... to ja jak tam jestem to od razu się pojawia i siada na pracownikach i pilnuje czy jestem zadowolony :laugh:
Przy robocie na serwisie to trzeba ich krótko trzymać :D niech biegają i pilnują.. Ja ogółem nie mogę korzystać z ASO.. umówmy się przy tylu zmianach w aucie ja muszę być na hali serwisu i patrzeć co ten idiota robi w tym momencie i czy za chwilę nie przyleci do mnie z jakąś drogą włożoną przeze mnie częścią i powie to jest zużyte bo ta guma zżółkła i nie amortyzuje to wyrwałem ją ze stabilizatora.. Ja mam swój sprawdzony serwis.. może nie najtańszy.. ale mechanik zna mnie, zna moje auto, zna moje słabe nerwy i wie że jak stoję nad nim przez cały okres roboty to że musi pilnować każdej czynności którą robi.. :D
Ps. Dzięki Jola ;) za zaproszenie otrzymane
Chętnie bym się wyrwał w ten czwartek do Was.. wkońcu kiedyś trzeba się odważyć i podjechać ;P aleee sesja jest kurde:/ w piątek egzamin.. chętnie bym wykorzystał każdą wymówkę by wyjść z domu ale jednocześnie chciałbym zaliczyć ten egzamin.. także podejrzewam że dopiero za tydzień będę..
Jasne, sesja ważna rzecz..., lepiej się raz postarać i mieć to z czapona;) Powodzenia, trzymam kciuki za pozytyw:)
Dzięki wielkie ;)
Tak poza tym może jakiś drag race gdzieś ustawimy Twoje MiTo :P z moją 147.. heheh :D ?
Ogółem zastanawiałem się czy już nie mieliśmy takiego spotkania kiedyś obok Bołtowicza właśnie na Rosoła.. tak coś mi się kojarzy.. Ale pewien nie jestem czy to byłaś Ty :)
Fabrycznie 120.. ale niedawno remoncik był, troszkę głowica lepiej splanowana.. zmieniony cały wydech.. przy skrzyni też jakiś czas temu naprawy porobione więc prezycja biegów powinna być.. i się zobaczy czy chociaż będę równo leciał z MiTo czy dużo będę tracił nadal :D
I tak co czwartek sie spotykacie? :)
Bede... jak sie nie zgubie:)
Spoko spoko, ja sie zgubie duzo wczesniej;) (nie no luz, takie tam zarty. Damy rade, jak nie my to kto? )
chętnie ugościmy GTV, zapraszamy:)
Swoja drog, beda jeszcze jakies gtv-ki? Kiedys widzialem z Wawy czerwona w wersji cup w "uwaga pirat" :)
Dotychczas żadna do nas nie dojechała, będziesz pierwszy:)