Julki maja jakies inne skrzynie. Wsteczny wrzuca się koło jedynki
Printable View
Julki maja jakies inne skrzynie. Wsteczny wrzuca się koło jedynki
A w instrukcji wspominają chyba nawet coś o "obrączce"... Miałem tak we francuzie :D.
W miciaku w skrzyni 6 biegowej jest obrączka ale wsteczny jest na "swoim" miejscu stąd tez moje zdziwienie
generalnie zawsze po wstecznym wrzucam jedynkę, więc zawsze mnie dziwiło umiejscowienie wstecznego gdzieś za piątką/szóstką... gdzie tu logika?
koło jedynki jak dla mnie OK - jedyne poprawne miejsce :)
pozdr,
~tomaz
W ten weekend Giulietta będzie we wszystkich salonach we Włoszech. Na AlfaVisione piszą, że zainteresowanie jest ogromne i wróżą sukces rynkowy.
Lancia ostro reklamuje sie teraz w Polsce, zauważyliscie? w Tv jest dużo o delcie. Sergio jednak poważnie myśli o tym pół milionie aut:)
To będzie piękna porażka:)
Nie wiem Pingwin, jaką telewizję oglądasz, może na TVN Style coś o Lancii mówią? ;-) Bo ja jakoś nie zauważyłem...
Ja też zauważyłem że ostro reklamują lancie w tv.
Miałem dzisiaj okazję widzieć na żywo Giuliettę. Ładny samochód. Oto polskie ceny :
wersja 120 TB progresion - 69900 zł
Distinctive 170 MAir - 82900 zł
Progresion 1.6 JTD 105 KM - 79900 zł
Distinctive 2 JTD 170 KM - 93900 zł
QV 1.75 235 KM - 105900 zł
Podobno we Włoszech i Niemczech jest tyle zamówień że u nas sprzedaż może ruszyc dopiero w lipcu. Ceny wg mnie całkiem przyzwoite.
No to chłopaki...:) szukamy w archwium: pisałem jakiś czas temu na tym forum, że auto w wersji dla ludu będzie kosztowało w okolicy 65 tysięcy. Wyśmialiście mnie niemal.
NO I CO:)? 69 900, blisko byłem:)?
Na tle konkurencji OK.
Patrząc na specyfikację wyposażenia tej najtańszej wersji (mam nadzieję że na Polski rynek nie dadzą okrojonej, jak to było np z AR 146) to ten samochód jest doskonałą alternatywą dla innych aut tego segmentu o ile nie będzie czarnym koniem. Mój szwagier pracuje w firmie kooperującej z siedzibą Fiata w Niemczech (Heilbronn) i mówił mi, że ostatnio mają straszny ruch związany z tym modelem z powodu ogromnej ilości zamawianych aut, więc informacja o popycie na ten model nie jest jednak plotką.
Jednocześnie nie zmienia to faktu, że przód tego auta może i jest piękny.... ale raczej dopiero po kilku browarach. :)
Wygląda na to że wyposażenie u nas będzie analogiczne do tego we włoszech :). Jedyna różnicę jaka zauważyłem to brak tempomatu w distinctive jako standart. Jak ktos nie poptrzebuje fajerwerków a chce poszaleć to jest wersja progresion Mair 170 KM - za 75900 zł. Chyba warto dołożyć 6000 zł do konkretnego silnika :)
Śmieszne jest to, że w salonie w Żorach i Katowicach mówili, że cennik będzie w tym tygodniu. Dla picu zadzwoniłem do dwóch salonów w Warszawie, a tam powiedzieli, że cokolwiek będzie wiadomo 17 czerwca podczas oficjalnej premiery giulietty. Masz może jakiś dokładniejszy cennik, bo strasznie się zasadzam już na ten model.
Jutro o 16 Fiat ma opublikować w internecie oficjalny cennik i specyfikację, więc można wierzyć, że ta podana powyżej jest ostateczna :)
W Polsce także jest duże zainteresowanie tym modelem. Info od przedstawiciela FAP.
No co, nikt nie nie przyzna racji:))? milczymy sobie:))?
Wierzę, że trafiłeś. Obstawiaj jaka będzie cena Giulietty QV za 7 lat :D
Pingwin, ja bym potrzebował cenę Distinctive MultiAir na początku 2011. Mógłbyś podać? :)
Nie bardzo Radziu. Pisałem o cenie Julki w kontekscie planów podbicia rynku: ceny nie mogły być więc zbyt wysokie, poza wersjami full mega high wypas.
I tak jest.
Niby tak, ale rynek podnieca dzisiaj słowo "diesel" a diesle są takie sobie średnio tanie...
Ja sie nie podniecam na słowo diesel. Zachód Europy też średnio sie podnieca, bo te auta są drozsze w kupnie (podatki wyższe ekologiczne) oraz droższe w serwisowaniu. A osiągi mają gorsze niż benzyniaki. Tak, że róznica przy dystrybutorze paliwa per saldo się wyrównuje w trakcie eksploatacji.
Dlatego AR, jako nowość, weszła własnie z silnikami benzynowymi TBi.
Ale mówimy o cenach polskich, a w Polsce każdy kalkuluje tylko przy dystrybutorze.
Jesteście pewni, że Polacy wolą kupować NOWE diesle? Pomijając auta firmowe. Polacy to chyba nie Amerykanie - liczyć umieją.
Przy różnicy 4 zł na paliwie przy przejeżdżaniu 100 km trzeba zrobić w trakcie użytkowania 250 tys. km, żeby równica w cenie wynosząca 10 tys. zł się wyrównała.
W sumie chętnie bym zobaczył statystyki sprzedaży...
Wiem ,że nie powinno się mówić słowa ,,NIGDY '' ale na tą chwilę tak mówię ,,nigdy więcej diesla '' oczywiście chodzi mi o te małe czterocylindrowce . Jeśli kiedyś będę chciał kupić coś naprawdę dużego ,wtedy sie zastanowię nad dieslem V6 czy V8 ale dzisiaj interesuje mnie tylko benzyna . I kolegom przymierzającym się do zakupu Julki też doradzam odpuścić sobie diesle ,to pozorna oszczędność .
Ja diesla nawet patyczkiem, chyba że boxera Subaru ;).
Info o prezentacji w Warszawie: http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...900-zl,1482840
Zacna fela na tej czarnulce :). Czy to oznacza, że dopłata do Distinctive będzie wynosić 7.000 zł?
Ja się nie dziwię, chcę się upewnić ;).
Ceny Giulietty w Polsce i specyfikacja: http://www.alfanews.pl/2010/05/24/po...nik-giulietty/
aaa widzisz, Radziu... boxerki subaraczki jednak nie są za doskonałe. Ostatnio zaczynają się pojawiać krytyczne wypowiedzi, równiez w prasie. Chyba inżynierowie nie bardzo się do tej konstrukcji przyłożyli. Wyczytałem nawet opinie, że legenda trwałości i niezawodności subaraczków pada na naszych oczach.
---------- Post dodany o godzinie 17:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:18 ----------
na początek to chyba dobre, co?
■Alfa Giulietta 1.4 TB 16v 170 KM Progression – 75 900 zł
Mam nadzieje, ze obniżą nieco ceny 159, skoro ją liftowali:) No bo sama Julka pół miliona egzemplarzy nie utrzyma:) a sorry, jest jeszcze ten pocieszny Miciak. No tak.
komentarze fajne:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ntarze,1482840