-
Zmieniłem tylne prawe koło na zapas, kapcia załadowałem do bagażnika, sprawdziłem stan płynów i odpaliłem silnik... po ponad 3 miesiącach postoju z czego ponad miesiąc na flaku z tyłu :( Niemniej oponka wizualnie się trzyma po napompowaniu i mam nadzieję, że Alfa przewiezie mnie na niej szczęśliwie jutro 200km. Silnik odpalił praktycznie bez kręcenia, jakby po prostu zasnął i obrót kluczyka wybudził go ze snu.
Może wreszcie uda mi się ogarnąć ten wóz :D Potrzeba jest, bo samochód będzie mi już niedługo niezbędny.
-
Więc tak,
zielona, oficjalnie złożona, odpalona i jeżdżąca
Dostała wpis do dowodu o przeglądzie ;) Nowe oc no i nowego starego właściciela, z uwagi na koszty ubezpieczenia niestety stała sie darowizna na rzecz mamuśki.
Wymienione klocki przód, przesmarowane prowadnice w zaciskach i odpowietrzone hamulce, wysprzątana i wymyta.
po raz kolejny po 9 miesięcznej przerwie straszy swoim bulgotem na drodze ;)
Czerwona, wczoraj ustrzelona przez ibize ... niestety zderzak do roboty - chcoiaz jest nadzieja ze obejdzie sie na polerce.
Dzisiaj przeczyszczone i przesmarowane zaciski tył.
Dolewka oleju i sprawdzenie reszty płynów.
Zielona 166 - po bezawaryjnym dotarciu na węgry szykuje sie do powrotu ;)
-
Ja swoją zawiozłem przed północą do mechanika na generalkę silnika i zawieszenia :D
-
OC + przegląd + Minicasco :D
-
ha ja dziś snięty Majkołaj , tylne drzwi ! yes, teraz to nawet wygląda ,a i bardzo ważne szufladki na kubek+ bo tamte po KO sobie odpuściły :Dwspółpracę
było by więcej XD ale fundusz niegwarancyjny nie przewidział dziś większej pa3ki XD:stop:XD
-
Wymienione tylne amory na KONI Str.t:P
-
przyszły mi zaciski brembo od V6 wiec je całe wyczyściłem sprawdziłem tloczki czy chodzą i przygotowałem do założenia na autko jutro :d
-
Lampy przednie przestylizowane - na styl GTA :)
-
Przeczyściłem styki regulacji lusterka zewnętrznego, teraz już działa, no i zatankowałem, ponadto zamówiłem olej i filtr oleju.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
- wstawione większe kolektory ssące z podstawami od 3.2V6
- usunięty rezonator powietrza
- filtr powietrza Pipercross
- pokrywa przedniej głowicy i kolektor ssący pomalowane na czarno
- wyczyszczona przepustnica
Teraz pora na wydech :)