RS są na 5x112. Wiec różnica nieduża. Ale masz rację co do ceny...sprowadza na ziemie;-) Mówię oczywiście o ori, a nie replikach.
Printable View
RS są na 5x112. Wiec różnica nieduża. Ale masz rację co do ceny...sprowadza na ziemie;-) Mówię oczywiście o ori, a nie replikach.
Misiu, repliki są poza tym bardziej podatne na uszkodzenia. Co do ceny, to nie wiem jak 19, ale za 20 calowe w aso krzyknęli mi...10 920 zl:-) Wiec sorry, ale kosmos...
Co do ori, to warto poszukać po forach, teraz wyprzedzają "stare" RSy, bo wchodzi moda na nowe, z nowych RS5,6,7. Wiec warto poszukać, bo można w cenie 19 TI, złapać RSy ;-)
tylko pozostaje kwestia powiekszania centrujacego ,a tutaj chyba nie kazdy w to wejdzie:)
Wybacz, ale tego nie wiem :-( to Ty tutaj jesteś fachowiec w tej kwestii ;-)
tak jak pisalem audi vw maja 57 mm,my w 159 mamy 65mm,czyli trzeba roztaczyc o 8mm srednice,jest to wykonalne i ja niemialbym obaw na tym jezdzic gdyz materialu zostaje tyle samo co przy ori felgach gdyz sruby sa na okregu o srednicy 112mm,
8 mm, to nie 8 cm;-) więc, tragedii nie ma. Problem to znaleźć takie w dobry stanie, nie spawane, w rozsądnych pieniadzach;-)
Mnie się również bardzo te felgi z RS podobają, mankament jest tylko taki, że te felgi są na tyle charakterystyczne i opatrzone, że jeśli by je zamontować do 159, to i tak każdy będzie wiedział, że masz Alfę, ale na felgach od Audi...
Pozdrawiam.
- Rafał
z ciekawości zapytam czy da sie w jakiś sposób dopasować 5x98 do naszych 9 ?
taki wzór siedzi mi w głowie :) http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=135761&stc=1
gdyby sie dało to siedzialyby takie u mnie,niestety et jest na tyle male ze pierscienie zmianiajace rozstaw nie podejda:(