No to przy oponie 225/40/18 nie ma .... we wsi ,że nie będą trzeć na tyle przy obładowaniu ( więc albo 215/40 albo nadkola raus :) )
No to przy oponie 225/40/18 nie ma .... we wsi ,że nie będą trzeć na tyle przy obładowaniu ( więc albo 215/40 albo nadkola raus :) )
Zgadza się, 8 cali ET 32. Bałem się, że będą obcierać, ale przy max skręcie nic się nie dzieje. Z tyłu jeszcze nikogo nie woziłem, ani nie ładowałem cięższych rzeczy.
Poza błotniki nie wystają. Moim zdaniem jest w sam raz ;)
Ta jedna, to musiałem się przyglądać, żeby widać, która to.
Wydaje mi się, że nie będę zmieniał już felg na inne, no chyba, że 19 cali :P
Załącznik 113277Załącznik 113278Załącznik 113279Załącznik 113280Załącznik 113281
To jest zwykle -30 na prokicie
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Z przodu nie trze bo jak ET jest mniejsze to felga bardziej wysunięta i może akurat tyle wystarczy ,żeby nie tarło przy oponie 225/40 o osłone dekla skrzyni . A na tyle przy tej gumie jak nie ma nic modyfikowane to na bank będzie darło . Spytaj się Rustupla bo ma identyczne koła na oponie 225/40/18 i gadał mi ,że jak doładuje to potrafi przytrzeć . Mi przy ET35 potrafi zebrać tylny plastik nadkola ( a mam na tyle 225 ) a przy ET 32 to zawsze te 3mm szerzej:) . Dlatego ja preferuje do felgi 8" przy takim ET rozmiar do 215 . Na przodzie już zarzuciłem . Tylne na nieszczęscie mam prawie nowe więc musze je dojezdzić.
Nie mówię, że nie- przy załadowaniu może trzeć. Na szczęście przeważnie jeżdżę sam, lub z dziewczyną, która oczywiście siedzi z przodu.
Myślę, czy by tych felg nie pomalować na biało- pożyczę od Bociana felgi na przymiarkę i zobaczę jak będzie to wyglądać.
Myślałem że Twoje kółka Proxim, będą trzeć przy skręcie, a wygląda na to że to moja 156 ma jakieś dziwne nadkola...
225/45/r17 naciągnięte na felgę 7,5j i et30 trze przy maksymalnym skręcie
205/50/r17 naciągnięte na felgę 7j i et 43,5 tarło bokiem opony o zwrotnice...
Przeliczając w kalkulatorze 8j i et32 wchodzi w nadkole tak samo głęboko (1mm więcej niż 7j et44), a wystaje 4mm bardziej niż 7,5j et30
Dodając do tego, że opona 225/40/r18 jest o 3mm większa na średnicy niż 225/45/r17, głupieje totalnie... A felgi są naprawdę świetne!
Bita i krzywo poskładana :D
Żartuje oczywiście
To może ja bez powietrza jeżdżę? Po zmianie na te 18 jest trochę bardziej twardo, ale myślałem,że to normalne ;)
Serio, to nie mam pojęcia jak to się dzieje. Dziś zaglądałem na tył- jest jeszcze sporo miejsca między oponą, a amorkiem z sprężyną. Nadkole też jest wysoko nad oponą
Chopecku ale nie wziąłeś poprawki ,że koło 18" jest większe:) a zwrotnica odchodzi do środka do momentu gdzie wchodzi sworzen wachacza górnego . Więc praktycznie wygląda to tak ,że przy większym kole można proporcjonalnie zwiększyć albo szerokość koła albo zmienić ET ( oczywiscie w małych granicach ) . Jakbyś założył alu 15/ 7 ( 7,5 ) to zapomnij ,że przy dużym ET wsadziłbyś je bez dystansu .