Zobacz na samym początku co się dzieje z płynami po maską.
Printable View
Byłem rano w serwisie. Wymienili świece i cewkę na 4 cylindrze. Auto wróciło do żywych i oby więcej nie sprawiało kaprysów
Mam dwa drobne tematy z irytującymi dźwiękami wewnątrz auta
1. Jak tylko delikatnie dotknę gazu słuchać jak by delikatną wibracje w okolicach podszybia. Noga z gazu i cisza.
2. Pas od strony kierowcy. Jak jedzie sie po średniej nawierzchni z mechanizmu pasa dobywają się takie delikatne metalowe stuknięcia. Jest to super irytujące (serdecznie pozdrawiam z tego miejsca Łódzkie drogi)
Przerabiał może ktoś takie tematy albo ma jakieś sugestie czy jestem w stanie coś z tym zrobić?
[QUOTE=ysqwxhi;2339829]Mam dwa drobne tematy z irytującymi dźwiękami wewnątrz auta
1. Jak tylko delikatnie dotknę gazu słuchać jak by delikatną wibracje w okolicach podszybia. Noga z gazu i cisza.
Załącznik 286501
Może głośnik się poluzował ? Tam są dwie śrubki .
- - - Updated - - -
Samochód z USA ?
Zwróć jeszcze uwagę na element układu wydechowego - ten z taką siateczką metalową ona lubi tarabanić
Pl 10k przebiegu
U mnie był dokładnie ten problem przy dodawaniu gazu, zwłaszcza w trybie D (nie wiem czy on tym głośnikiem nie udaje dźwięku silnika). Po dokręceniu głośnika brzęczenie ustało.
Ja u siebie ten głośnik prawie wyłączyłem (ustawiony na DSP na 10%) i dźwięk silnika się nie zmienił. Więc wątpię żeby coś udawał, chyba że tymi śrubkami ;).