No powiedzmy. Z tych logów niewiele wynika, oprócz tego że masz lekko rozjechaną korektę na IV cyl. Korekta jest dodatnia, więc albo przytkany wtryskiwacz, albo nie domaga cylinder. Tak to mniej więcej tłumaczą ci co się znają :)
Printable View
Korekty wyglądają całkiem OK.
Możesz zamienić 1 z 4, przekodować i zobaczyć czy korekta pójdzie na cylinder nr 1.
Co do drugiego pytania, to ciężko powiedzieć. Korekta wtrysku to tylko jeden z wielu wyznaczników.
Panie i Panowie, zastanowiła mnie pewna kwestia w mojej Alfie 159 2.4 jtdm 200 km. Mam wszystkie wtryskiwacze o numerze 0445110213, ale jeden ma dłuższy numer 0445110213_01. Pod obciążeniem rozjeżdżają mi się korekty i akurat na tym wtryskiwaczu korekta idzie na +. Orientuje się ktoś może co oznacza ten dodatkowy numer _01 i czy może to mieć wpływ na pracę układu wtryskiwaczy?
Pozdrawiam
Hej, czy wtryskiwacze z wersji 2.4 210 KM pasują do wersji 2.4 200 KM? Wiem, że po lifcie są inne, a muszę niestety je wymienić i poluję na używane.
Witam. Może mi ktoś tutaj pomoże. Wtrysk nr 4 jest nowy, samochód po wymianie zaczął szarpać między 2-2.5 tys obrotów. Da rade wywnioskować coś z tych korekt?
Ten wymieniony wtryskiwacz na IV cylindrze ma mocno dodatnią korektę podczas przyspieszania. Na biegu jałowym korekty masz w porządku. Ten nowy wtryskiwacz pochodzi z pewnego źródła? Zawór EGR masz wyłączony i zaślepiony?
EGR wyłączony, ale zaślepiony nie jest. Wtrysk raczej z pewnego źródła. Test przelewowy coś wykaże? Nie wiem co robić, bo jeden mechanik mówi, że pozostałe wtryski pasuje wymienić, a drugi, że ten nowy pewnie uszkodzony :)
Pozostaje zamienić wtryskiwacze miejscami wraz ze zmianą kodów IMA i zobaczyć czy korekta pójdzie za wtryskiwaczem.