Witam. Pacjent 156 2004 1.9 16v 140 km czy może ktoś ocenić wtryski? I jak są liczone od rozrządu czy od Aku? Drugi od rozrządu strasznie dzwoni i na wykresach widać że 3 wtrysk odstaje od reszty.
Załącznik 265237
Załącznik 265238
Załącznik 265239
Printable View
Witam. Pacjent 156 2004 1.9 16v 140 km czy może ktoś ocenić wtryski? I jak są liczone od rozrządu czy od Aku? Drugi od rozrządu strasznie dzwoni i na wykresach widać że 3 wtrysk odstaje od reszty.
Załącznik 265237
Załącznik 265238
Załącznik 265239
Witam! Czy 2 wtrysk podmienić? wykres zrobiony na 3 biegu gaz do oporu.
Można, aczkolwiek tragedii nie ma i jeśli na jałowym jest OK to w swoim aucie bym nie zaczepiał :)
Na jałowym 4 idzie na +2,6 a reszta blisko zera. A podczas przyspieszania 2wtrysk idzie na plus..
Ciekawa sprawa, że u mnie korekty zmieniły się po wymianie przepustnicy elektronicznej na inną. O ile korekty na wolnych są mniejsze, to już podczas spokojnej jazdy korekta na IV cylindrze dobija do 4mm3/w i zawsze gwałtownie, po przekroczeniu temperatury 75 stopni (???). Z próby przelewowej wynika, że odstaje nieco wtryskiwacz III cylindra. Zwariować można.
U mnie czwarty cały czas na plusie. Ale zamowilem komplet wtryskiwaczy na podmiane. Pierwszy juz podmienilem i jest znaczna poprawa, nie idzie juz ostro na minus. Ale cos mam z softem skopane
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka