Ale na przyszły sezon felunek i zawias pewnie będzie, co nie? :P
Printable View
Ale na przyszły sezon felunek i zawias pewnie będzie, co nie? :P
i tak musze się wstrzymać do przyszłego sezonu bo mnie żona wymelduje do tej Alfy:D[/QUOTE]
mam to samo, w tym bardziej że właśnie mechanik wymontował mi kolektor ssący.....
oj tam,oj tam,żonie jakies buciki i alfie tez,i wszyscy zadowoleni:)
Ja najpierw buciki żonie kupiłem... w sumie sama sobie zamówiła... i tak ze 100 razy...
Z felunkiem to na 100% ale z zawiasem się zastanowie bo on jest chyba niższy niż seria . Nie okiełznałem jeszcze szczegółów technicznych tego auta więc może ktoś mi powie czy wersja Progression była niższa . Jak założe 19" to powinno całkiem fajnie się spasować . Dziś na zakupach moja kobita zachaczyła rantami progów o "leżącego policjanta" na parkingu marketu ( fakt ,że to był próg z kostki ) . Względem ziemi mam tak nisko auto ,że pod progi tylko fabryczny lewarek wsadze bo żabki ( 2T ) pod ucho do podnoszenia nie wsadze . A ,że moja ma tym autem czasem pojechać więc gwint na razie wchodzi w faze dalszych planów .
Fabrycznie obniżane były tylko TI ;)
Może masz jakieś -30 wsadzone ale to by było widać od razu patrząc na nadkola . Różnicę też robią opony, bo jak masz 225/45/r17 zamiast 225/50/r17 , to będzie jakieś 2,5 cm niżej niż zalecana . w Ti było fabrycznie -20mm .Zakładając że masz -30 mm jakieś inne sprężyny plus oponki o profilu 45 to już bardzo nisko i trzeba uważać :) . U mnie przy sprężynach z Ti i zalecanych oponach nie zachaczyłem jeszcze nigdzie
Pytanie : Czy felgi 18x7,5j ET 35 5x110 wejdą bez problemu na zaciski Ti czy trzeba coś kombinować ?
tego nikt Ci nie powie gdy nie zobaczy felgi:)wystarczy inne ulozenie ramion i parametry sa nie istotne wtedy:(
np felga z et41 moze pasowac a inny wzor rowniez z et 41 juz nie:(
Et ma bduze znaczenie. Trzeba pamiętać o szerokości felgi jeszcze.