przeklnąłem ją ze 20 razy, ale wymieniłem oringi z węży do chłodnicy oleju
Printable View
przeklnąłem ją ze 20 razy, ale wymieniłem oringi z węży do chłodnicy oleju
Walentynki więc Bella dostała dzisiaj nowe amortyzatory na tył, nowe klocki i tarcze na tył, nowy olej i filtry. Bella zadowolona. Pięknie mruczała.
Wymieniłem infocenter w swojej Alfie 156 bo w moim nie działał jeden pixel.(jak coś to mam mój stary do sprzedania)
Odpaliłem po 2 tygodniach stania i zrobilem cale 2km [emoji23]
Piekna pogoda wiec szkoda jezdzic po kilka kilometrow dziennie [emoji18]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W 147 kolegi wymieniłem przegub zewnętrzny, polutowałem uszkodzone kable od czujnika abs i zużycia klocka, przywróciłem działanie tempomatu (rozebrałem i wyczyściłem czujniki hamulca i sprzęgła).
zrobiony był wczoraj program wyszlo -> 189HP 398.2NM
Czas ferii i czas większego przeglądu aut po długim okresie nic-nie-robienia.
GT: wymiana trzech wahaczy, dwu konieczna, jednego profilaktyczna, olej, wszystkie filtry.
146: rozrząd, olej, filtry, hamulec ręczny, wywalenie alarmu, bo uprzykrza życie kierowcy, a złodzieja Alfa nie interesuje.
Wiosną 146 dostanie w nagrodę za dobre i niezawodne sprawowanie makijaż lakierem:).
Wymieniłem belli akumulator i od razu radośniej odpala. Poprzedni właściciel chyba wymieniał go przed sprzedażą, bo byl wsadzony 62Ah a to troche na diesla mało. 74Ah chyba powinno wystarczyć :)
Wymieniony płyn hamulcowy.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wymieniony rozrząd, płyn do chłodnicy, filtry, olej i pasek alternatora.
Pewnie nie każdemu przypadnie do gustu , mi się podoba
dodałem EL Wire
Załącznik 242249Załącznik 242250Załącznik 242251
Zapala się po otworzeniu drzwi , kiedy nie świeci jest prawie niewidoczne , kolor na zdjęciu jes bardziej niebieski niż w rzeczywistości
jako ze temperatury są niskie usunąłem akcje serwisowa na elektrycznej nagrzewnicy i powiem szczerze jest widoczna różnica w grzaniu tego elementu, grzeje dużo mocniej i szybciej bardzo przydatne jak mrozek szybę przednia łapie
Nowy nabytek AR 166 2.4 JTD -
- naprawione grzanie fotela pasażera
- polerka lampy bo była matowa ,
- zaślepienie egr ,
-zakup znaczków , czekają na montaż .
- wymiana klocków tył
-napinacz , pasek i rolka
- przepływomierz .
:)
Wpadła nowa obudowa kluczyka:)
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Wymieniłem wszystkie węże idące od filtra paliwa do pompy wtryskowej ponieważ okazał się jeden pęknięty i kapalo z niego.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
odkurzona plastiki potraktowane poorboy natural look i w srodeczku zapanowala czystosc
Po zakupie naprawione:
-tuleje zwrotnicy tyl+laczniki stabilizatora
-tuleje wachaczy tyl poliuretany
-wachacze gorne przod
-linki recznego
A to dopiero poczatek:)
Wymieniłem letnie komplety kół w 147 i 159 :P Po za tym mała bella dostała nowy znaczek na scudetto ;)
Moja nowa 159 dostała po zakupie:
- naprawę wspomagania
- nowe klocki i tarcze przód
- wymiana filtrów i oleju
- nowe opony
- nowe wycieraczki
- nowe dywaniki do środka i do bagażnika
- końcówkę wydechu
- radio/nawigacje z androidem (kłopotliwy prezent jak na razie)
:)
Wymieniłem świrującą żarówkę stopu :)
Pojechałem dziś z moja Alfą do SPA. Umyli, odkurzyli, przetarli szyby, nawoskowali. Jutro Jej 9 urodziny.
Przetkałem ten cholerny kanalik odpływowy przy wlewie paliwa, który się tak często zatyka...
Auto powoli szykuję na ulicę, więc odkleiłem po Niemcu naklejki i wyczyściłem ich pozostałości na przedniej szybie
Moja Julka dostała dzisiaj nowy olej i wszystkie filtry. Przygotowana do wiosny :)
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
wymieniłem półoś prawą, wymieniłem olej w skrzyni biegów o wiele lepiej przerzuca :D i wymieniłem dolot bo już miał dziurę...
a i rozwaliłem wodzik szyby lewej :/ w środę będzie nowy :D
Najzwyklejszym marketowym płynem w rozpylaczu do usuwania naklejek. Do tego szmatka z mikrofibry i... paznokieć. Deskę rozdzielczą wyłożyłem ręcznikiem, żeby nic nie pokapało bo nie wiem jak by ten płyn zadziałał na nią. Nawet paskudztwo dekry zeszło - gdybym miał więcej cierpliwości (na wsiakniecie płynu) to sama szmatka by wystarczyła do wyczyszczenia tego, bez drapania. Potem jeszcze normalny płyn do szyb z czystą szmatką i nie ma śladu :)
Naprawiłem zacinające sie przednie wycieraczki
Wymieniłem stare klubowe rameczki na nowe :D
Rękoma panów serwisantów - wymiana oleju, płynu hamulcowego, filtrów i ogólny rzut okiem pozakupowy :)
oraz dosztukowałem pióro do tylnej wycieraczki, żeby było tam cokolwiek chociaż
Umyta nawoskowana i cieszy oko :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/03/443.jpg
Zatankowałem pod korek V-Powerki :D
Korzystając z ładnej pogody ,zrobiłem gruntowne mycie i sprzątanie 147,czyli przygotowałem ją do sprzedaży ;)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/03/452.jpg
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
kolejny raz zdjelem zderzak i od nowa poprowadzilem rury od fmica zeby inaczej siedzialy
A ja dzisiaj cały dzień z moją Julką :)
Porządne mycie i nakładanie powłoki...
Jestem zmęczony ale szczęśliwy tak jak moja Bella :)
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Poszła dzisiaj na mycie. Rano zobaczę jakie efekty chociaż spod brudu zimowego już na myjni zauważyłem trochę niedoskonałości. Ale cóż. Bella ma już te swoje 12 lat i ciekawą historię :D. Jutro zakładam nowe forumowe dywaniki :)
W końcu wymieniłem przyciski sterowania radiem z kierownicy. Zakup nowych nie wchodził w grę (cena z kosmosu jak dla mnie :(), udało się trafić na Allegro kompletną kierownicę z przyciskami w zaskakująco dobrym stanie. Planowałem przełożyć przyciski i połamane obudowy, ale jak się okazało przy montażu, udało się trafić kierownice z czerwonym podświetleniem :cool:
Jak dla mnie wygląda to ładnie
Załącznik 243326Załącznik 243327
wszystkie przecież miały czerwone po pół i pełnym lifcie :rolleyes: