no wiem własnie;)
Printable View
no wiem własnie;)
średnio auta w rocznikach 2007-8 mają 140 tysięcy, jeśli byś ustrzelił taką 180 ale z faktycznym przebiegiem to nie jest źle, jak dobrze zadbasz to jeszcze sporo kilometrów nią zrobisz i jeszcze sprzedasz
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C28800425.html
jeszcze z przed autodetalingu
niski przebieg
polecam :)))))))
nie wiem co macie do polskich dróg, jak byście pojeździli po "wschodnich niemcach" albo po "włochach" to zobaczylibyście, że nie ma tam sielanki (oczywiście nie mówimy o autostradach bo autostrady to i u nas są dobre, mowa o miastach), już nie mówiąc o traktowaniu leasingowych furr we Włoszech. Jak się nie zapiernicza 200 i omija dziury to w PL da się jakoś to znieść podobnie jak wszędzie indziej.
coście się tego czepili:D w kazdym poscie to jest;p fura jak ta lala;) nie no jakby był oryginalny to jak najbardziej 150tyś może być, ale nie na takie zasadzie ze 150tyś jest na zegarku ale skręcone z 300;p bo 300tyś to już nie ma siły nawet przy dbaniu pewne elementy zaczynają siadać...
Tomek_KRK, będę za parę miesięcy Twoim klientem. Powiedz mi, jeśli tak jak ustaliliśmy, za 30k u Ciebie można dostać powiedzmy 180k km, SW, 1.9 JTD. ze zrobionym kolektorem, DPFem, EGRem - to co sądzisz o takim egzemplarzu, pojeżdżę bez strachu do 230 000 ? Ile te silniki wytrzymują?
A jeśli miałbyś doradzić, to ile trzeba by dołożyć, żeby upolować taki model z max. 150 000 przebiegu?
wojt,
Nie masz pewnosci nawet jak kupisz nowke z salonu :P
Powidzmy ze jestesmy w podobnej sytuacji ale ja wybralem opcje poczekac jeszcze troche i jeszcze troche uzbierac :P
Zreszta najtansza masz juz za 34 tysie u Tomka wiec jest moze sens troche dozbierac ???
http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C28813891.html
- - - Updated - - -
w aso w wawie najtansza znalazlem cos takiego
http://alfa-romeo.dukiewicz.pl/salon...8v-progression
ale ta od tomka ma lepsze parametry, wiadomo dealer musi troche wiecej przyciac bo ma wieksze koszty ;)
pieta,
No ładna ta czarna. Ja celuje w maunala - może taniej wyjdzie. Zresztą zawsze się można potargować ;) Ale racja, najlepiej byłby mieć te 35, chociaż będzie ciężko dozbierać.
Z drugiej strony jak za 34k można dostać 2008, 110 000km przebiegu w automacie ( o ile jest w dobrym stanie), to za 30-32 nie powinno być problemu ze znalezieniem czegoś dobrego.
Oczywiście im młodsze i z mniejszym przebiegiem, tym lepiej, aczkolwiek powiem szczerze, że decydując się na Alfe brałęm pod uwagę przebieg w okolicach 150 000km, rocznik 2006-07, 1.9 jtd.
Tym bardziej, że nie potrzebuje jakiegoś mega wypasu. To co jest dla mnie niezbędne, to oczywiście ABS, ESP, ASR, fotele w skórze, kiera multi no i oczywiście klima automat 2 strefowa. A to co będzie oprócz tego to już dla mnie dodatek.
Za 34 tysiące nie dostaniesz dobrej 159 z przebiegiem 110 tysięcy, z automateme (co oznacza 1.9 JTDm 150KM albo 2.4 200KM), z rocznika 2008, która nie będzie wymagała wpakowania trochę kasy - będziesz akurat przed wymianą rozrządu, przed koniecznością wywalenia klap z kolektora ssącego, co w połączeniu z wymianą oleju w silniku i skrzyni da dokładkę c.a. 2000 PLN. To już masz 36. Piszesz - że chcesz mieć skórzaną tapicerkę - to tym bardziej będzie ciasno cenowo, bo 110 tysięcy to relatywnie nieduży przebieg dla 159-ki i te auta swoje wtedy kosztują. U mnie ostatnia 159, z podobnym przebiegiem, ze skórzaną tapicerką, z 2007 roku, poszła za prawie 38 tysięcy - i to bez większych problemów z kupującymi. I szczerze Ci powiem - że przy tym budżecie absolutnie nie kierowałbym się młodym rocznikiem, ani teoretycznie niskim przebiegiem - trzeba kupić auto, które technicznie nie będzie sprawiało problemów. JAk Ci w Q-tronicu nie daj boże poleci sterownik skrzyni (co się dzieje niezmiernie rzadko, ale niestety się dzieje) - to za używkę zapłacisz c.a. 1500 PLN.