Zajebiste screeny :D
Ta druga ma modyfikowany soft jeśli nie wywala MCSF'a przy tym ciśnieniu. I bozia jedna wie co tam jest nie tak ;)
Do 3500 obr będzie różnica w masach powietrza.
Printable View
Zajebiste screeny :D
Ta druga ma modyfikowany soft jeśli nie wywala MCSF'a przy tym ciśnieniu. I bozia jedna wie co tam jest nie tak ;)
Do 3500 obr będzie różnica w masach powietrza.
dzięki sdero tak właśnie myślałem ,takie doładowanie 1.5:eek: to już solidnie chyba ,wywala przeładowanie. Czyli chyba warto zacząć od wgrania gotowca w to auto? Co się nie podoba w screenach?:)
To że na liczbach lepiej wszystko widać.
dobra będę wiedział na przyszłość. Pisząc gotowca miałem na myśli wgranie serii. Teraz okazuje się dodatkowo że auto srało sadzą nawet kiedy było jeszcze jako tako "sprawne" a sprzedający zamiast wywalić to dziadostwo to zaślepił egr. Jak stwierdzić czy to program czy box? Box oszukiwał by ecu zdaje się i na fes-ie było by idelanie ,czy się myle?
Nie mylisz się. Poza tym box byłby widoczny pod maską.
a tak przy okazji czy 1.9 16v normą jest zaro-jedynkowe działanie turbosprężarki? Chodzi mi o odczucie że poniżej 1900 nie dzieje się nic a po osiągnięciu tej wartości auto dostaje kopniaka ciśnieniowego. W 166 w 2.4 czy to jtd czy jtdm było to zdecydowanie bardziej płynne,nie było tak czuc momentu kiedy turbo się rozpędza na maksa.
Witam, w mojej 147 1.9 jtd 16v odczuwam zamulenie przy próbach gwałtownego przyspieszania. Najbardziej jest to odczuwalne w okolicy 1800-2000 obr. Egr mam częściowo zaślepiony. Brak jakichkolwiek błędów. Zrobiłem logi w FES. Na 4 biegu przy prędkości 70km/h gaz w podłogę aż do 4500 obr. Proszę o analizę logów. http://www.sendspace.pl/file/96a9b414587b19f85a33c1f
do jakiej minimalnej procentowej wartości powinny spadać wartości overboost w fes-ie i przy jakich mniej więcej obrotach?