Ja też uważam że to dużo bo przed tym jak rozpoczęli promocję dilerzy oferowali mi (po negocjacjach) około 7-8%.
Printable View
Ja też uważam że to dużo bo przed tym jak rozpoczęli promocję dilerzy oferowali mi (po negocjacjach) około 7-8%.
Generalnie w Europie nowe auta nie najlepiej się sprzedają. Ja bym liczył dzisiaj na 15% niezależnie w jakiej marce i to dla robionego autka na zamówienie.
Hahahahaha, idź do salonu BMW i im to powiedz. I opisz tutaj, jaka była reakcja :D.
15% :) Chiałbym to widzieć tzn miny sprzedawców którym mówisz że chcesz 15% na auto z fabryki :) Np. w Maździe na 3 na przełomie roku oferowali dywaniki - i to wszystko "Bo mamy tyle zamówień". Warto pomarzyć!
no właśnie że sie sprzedają, jakieś kilka miesięcy wstecz wąsacz z mercedesa opowiadał że raczej skłaniają sie do podnoszenia cen bo widzą ożywienie w europie, producenci samochodów to teraz takie firmy reaserchowo-konsultingowo-rekalmowe i torche produkcyjne, znaczy zajmują sie możliwie najgłębszym i skutecznym drenażem kieszeni klientów, więc muszą dużo i wcześnie wiedzieć jakie są fazy w gospodarce, no oczywiście do tego drenażu potrzebny jest produkt, w tym wypadku auto,czyli trzeba produkować ale to sie zleca firmom zewnętrznym, stąd unifikacja podzespołów, firma daje tylko swoje logo, pakuje to w marke i sprzdeaje, czyli sprzedaż jest najważniejsza nie produkcja, produkcja to tylko działalność uzupełniająca do drenażu....
widzisz radek....jeszcze pare postów i razem będziemy sie po fujarach lizać, że tak za pulp fiction pojade....
tutaj chłopak ciekawie opowiada, wspomina tez alfe http://www.logo24.pl/Logo24/1,125389...rzyszlosc.html
Czytałem. Trochę zadufany w sobie ten Pan, ale ma sporo racji.
Zalezy czy sie "weszlo z ulicy" czy nie. Jakis czas temu mialem okazje robic maly biznes z pewnym dealerem BMW. Bynajmniej nie chodzilo o samochody, ale... o ladowisko dla helikopterow ktore tenze dealer posiada na dachu swojego salonu. Przy okazji rozmowy od slowa do slowa i ceny nie byly az takie sztywne :D
Ja kupiłem konfigurowaną Giuliettę z rabatem wyższym niż te 13% :). Ale tego się nie załatwia tak z ulicy...
Konkretnie dostałem 15,2% na nowe auto, nie widzialem na oczy sprzedawcy, internet i telefon działał. W salonie bylem raz :-) i to na mnie wrażenie zrobiło, nowoczesny profesjonalizm i partnerstwo. Co do innych marek zobaczcie co się w tv reklamuje i tam nie kupujcie bo chcą naciagac. Giulietta wpadla mi w oko bo nie bylo juz dawno reklam.
Zgadza się ale co by nie mówić to nasz człowiek we fiacie ;)
Polecam wywiad z nim w TVN24 z Miecugowem, zdaje się Inny Punkt Widzenia czy jakoś tak - mega ciekawe. Okazuje się że człowiek zaprojektował obecne logo fiata, bryłę 500tki itp.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Ja podobnie jak dobryalf przez internet kontakt z trzema dilerami przez tydzień negocjacji cena lepsza niż obecnie na wyprzedaży rocznika
30 procent na burakowóz można było wyhaczyć w zeszłym roku. Oczywiście z placu nie z fabryki. Dresu i adidasków nie było w pakiecie, więc w zasadzie produkt niekompletny.
Wracając do tematu zakupu, jak wygląda cena przeglądów w ramach gwarancji? I czy jest różna w różnych ASO?
Pytałem w ASO i przegląd w ramach gwarancji to 800zł, różnie dla różnych ASO czyli może być drożej. Dla mnie to komplet filtrów i olej syntetyczny w tej cenie to bardzo drogo. Wiem że w tej cenie rzucą okiem na autko ale to i tak drogo.
Och, jej. To tzw. sarkazm i (auto)ironia. Nie wiem, czy jest sens rozwijać tę myśl.
Dodano po 3 minutes:
W Warszawie najtaniej znalazłem swego czasu za ok. 900, już nie pamiętam dokładnie. Ale ostatni robiłem we własnym zakresie, w sensie poza ASO, mówiąc co mają zrobić. Jeszcze świece dochodzą do tego (koło 200 zł w cenach "internetowych", ASO chyba liczy 75 za sztukę, albo tyle ile klient zniesie).
gadałem z dilerem który był sprzedał mnie mito kilka lat wstecz, sprzedaż strasznie nędzna rzecze diler, jeszcze namieszali z liftem i ci którzy optymistycznie zamawiali przedliftowe w płonnej nadziei na zbyt mają ciepło i muszą sprzedawać po kosztach, bo już moc promocji na poliftowe sztuki z 2013 i zaraz wejdą z promocjami na 2014, więc szansa na "dobry" zakup przedlifta w cenach wciąż za wysokich ale znacznie lżejszych niz oficialne, natomiast zbliża sie nieuchronnie czas gdy koledzy forumowicze "obkupieni" w 10,11 będą chcieli wyjść z zakupu swoich giuliett i mitt wieć będzie z czego wybierać na przełomie roku 14-15 i dalej, wiec mozna sie wstrzymać
A tak swoją drogą, zainspirowany powyższym....
Czy wszystkie gotowe Alfy, które dealerzy mają u siebie (na swoich placach), są zawarte w stock.alfaromeo.pl, czy jest sens napastować jakiegoś dealera w nadziei, że coś tam mu jeszcze innego zalega na placu? I czy ktoś negocjował ceny tych stockowych/placowych, czy one już są ostateczne-ostateczne?
aktualnie fiat w tej kategorii aut "premium compact" jednego przedstawiciela a w sumie tylko jeszcze mito i objazdowy cyrk zwany 4c, więc nie ma czym handlować, kredyty obrotowe kosztują a jak auto stoi 9-10 miesięcy na placu no to kosztuje dodatkowo, ceny z alfastocku są ofertowe, spokojnie możesz oczekiwać 1-3 tysie od tego w dół za polifta i 4-5 w dół za przedlifta od nieszczęśników którym sie nie udało przed wejsciem polifta opier----ć staruszki , wszystko od ciebie zależy, zapłacisz ile chcesz
Warto zamawiać dziś, lepiej poczekać do nowego roku? Jak to wygląda w Alfie? Chcę zakupić Julkę 1.4 MA TCT i zastanawiam się ile mogę ugrać na dzień dzisiejszy i czy warto czekać.
Kumpel z pracy był u Skody, z ulicy, wynegocjował 12% na cenie nowego Rapida + OC & AC na pierwszy rok gratis. Jest szansa na coś takiego w Alfie?
Masz fiata to nie czekaj i zapytaj czy obowiązuje jeszcze akcja promocyjna dla posiadaczy samochodów z grupy fiat - dostałem w jej ramach 13% rabatu.
Ta promocja dotyczy tych co w ostatnich bodajże 3 latach kupowali samochód
Nie prawda, bo ja kupiłem swoją byłą 147kę w 2009r. (używana).
Potwierdzam 5 lat się liczy
Jakie 5 lat? Liczyło się że byłem właścicielem samochodu z grupy fiata.
W ciagu ostatnich 5 lat i dalej ja uzytkujesz...promocja alfisti :)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
A z ubezpieczeniem nie ma szans we wrocku by za free dostac po tej znizce...mi ac i oc wyszlo juz po znizkach 6000zl...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Nie kupiłem samochodu z salonu. Moja była AR 147 miała w chwili zakupu Giulietty 9 lat i została kupiona od 2 właściciela więc nie piszcie głupot - wystarczy że potencjalny nabywca nowej Alfy jest właścicielem samochodu z grupy fiata. Ubezpieczenie kupiłem w promocji za 3 tys. zł.
Napiszę więcej, używaną Alfę 146 kupił mój syn, wystarczył rachunek z komisu :), kupione 3 lata temu i miało wtedy 3-4 lata. Bonifikata była,
Witam,
Może się komuś przyda:) Odbierałem moją Alfę w 04.2014 r., 1.4 TB 120 KM Distinctive + Premium, rocznik 2013, czerwona. Uzyskałem rabat 20,8% plus dodatki, tzn. oryginalne akcesoria: nakładki na pedały, 2 breloczki, spojlery boczne, dywaniki welurowe oraz alarm-nieoryginalny;). Wydaje mi się, iż oferta całkiem niezła:) zależało mi na wersji przedliftowej, bardziej podobają mi się te przełączniki;) i szukałem koloru czerwonego. Akurat znalazłem z pakietem premium, który też mi bardzo odpowiadał.
Pozdrawiam z Wrocławia
Te 6000 zł za ubezpieczenie brzmi trochę kosmicznie, wartość obecnego bolidu wyceniam na 3000zł. Koszt ubezpieczenia wstępnie liczyłem w jakimś kalkulatorze online i wyszło mi poniżej 3000 zł za rok (OC+AC+NNW). Kupować nie muszę we Wrocławiu, może być na przykład Opole lub Poznań. Jeśli dostanę brykę nawet 1500zł taniej to chyba opłaca się przejechać 2 razy.
Obecnie jest 12% na zakup z TCT: www.promocje.alfaromeo.pl/giulietta
Wiecie czy z tego można więcej wynegocjować?
dzięki;) tak czy tak to się zgraliśmy, bo właśnie chciałem przedliftówkę i czerwoną;) w kwietniu już mało ich było.. w sumie to może ta jedna.. rabat wcale nie wydawał mi się taki duży.. poprzednio jeździłem 407 i dostałem na nią rabat ok. 29%.. w kwietniu szukałem auta dla szwagra (musiał być minimum 7 osobowy) i znalazłem Experta, taką raczej wypasioną wersję z rabatem 38%.. Warto poszukać i ponegocjować..;)
Dla wahających się jeszcze, Julka jest świetna:)
Jak będą wycofywać C5 Tourer z produkcji, to się do Ciebie odezwę, pomożesz w negocjacjach :D.
Dla osob ktore planuja przewozic duze dzieci czyli powyzej 175cm na tyle auta szklany dach to tragedia...ja mam 170 i jest na styk i to juz ciulowo sie siedzi...masakra nawet nie wiedzialem do ostatniego czasu gdy musislem na tyle sie przejechac...z normalnym dachem jakos ujdzie...szkoda ze przed kupnem nikt mnie o tym nie poinformowal