Pozdrowienia dla kolegi z bordowej 166-stki ,mijaliśmy się dzisiaj 17 koło Renomy ;). Słuchajcie mam problem z autem ....komunikat Engine oil pressure low. Dzisiaj jechałem do Wrocławia przy odpalaniu nic. 30 minut jazdy i postój. Ponowne odpalenie po kilku minutach temperatura wody 70 stopni i komunikat engine oil pressure low..ale co zauważyłem jak dodaje trochę gazu automatycznie komunikat znika i lampka miski oleju gaśnie.Dodanie gazu automatycznie gasi lampkę i komunikat.Na kartce pod maską jest informacja ,że olej był wymieniany w Niemczech przez ostatniego właściciela w czerwcu 2011 r. i na tym oleju zostało przejechany około 3-4 tysiące i auto stało.Ja kupiłem auto w marcu 2012 i oleju nie wymieniałem ...a powinienem ..praca praca nie było kiedy. Ogólnie wydaje mi się ,że silnik trochę głośniej chodzi i jakby komputer pokazywał większe spalanie o 1 l .... może jestem przewrażliwiony....w piatek jade na wymianę oleju i filtrów, na chwile obecną dolałem 5w40 Castrola i mam 5 kresek na wskaźniku na bagnecie 3/4.Może polecacie jakiś konkretny warsztat ?Ktoś miał podobny problem.?