Rozmawiałem kiedyś w gościem, który:
- miał 166 JTD przed liftem
- zmienił na nowe Mondeo (nie ST220...)
- długo nie pojeździł.. jak tylko miał okazję wrócił do starej 166 twierdząc, że Mondeo go rozczarowało...
Printable View
Jeździłem trochę mondeo mk3 końcówka produkcji z silnikiem 1.8 samochód bardzo przyjemny, w środku więcej miejsca niż w 166 tak samo bagażnik, niestety co do jakości wnętrza oraz przyjemności z jazdy jest daleko za 166 czuć wyraźnie że to nie ten segment.
- - - Updated - - -
Jeździłem trochę mondeo mk3 końcówka produkcji z silnikiem 1.8 samochód bardzo przyjemny, w środku więcej miejsca niż w 166 tak samo bagażnik, niestety co do jakości wnętrza oraz przyjemności z jazdy jest daleko za 166 czuć wyraźnie że to nie ten segment.
Wiesz, trudno na tym forum znaleźć entuzjastę mondeo :) na pewno dla kogoś dla kogo obojęntne czym jedzie aby miało kierownicę to mondeo będzie nawet praktyczniejszym wyborem.
Jedno trzeba przyznać - zarówno trakcję, jak hamulce ma Mondziak zadziwiająco dobre :)
A piszę to na podstawie diesla w kombi, więc w ST220 na pewno jeszcze lepiej..
kolega fifthgear mial st220. przesiadl sie na 166 wlasnie z tego wynalazku... polecam poszukac jego posty...Generalnie chwalil forda... przesiadl sie na 166 i chwalil wlasnie ją... jakis czas pozniej dosiadl lagune 3.0 nad która to zaczał tasować mariana.... takze nie ma co porównywać... kaze auto ma swoje plusy i minusy... To jest forum AR wiec tutaj chwalimy AR...
Dla mnie mondeo to calkowicoe inne auto w sensie charakteru, i nie chodzi o to ze nie ma mocy bo pewnie ma wiecej niz wiekszpsc 166
dokladnie. ja tam porównuje 166 tylko do e39 merca w210 i a6 z 99 i podobnych wynalazkow. ostatnio nawet jechalem zajebistym w210 i powiem ze inne auto. Auto dla dziadka. w 166 czuc sport i elegancje. Moze e39 ma porownanie ale wnetrze i te kwadratowe nawiewy nie ma i nie mialo podejscia w 1999 do 166... calkiem inne auta. mam 30 lat i to auto jest skrojone dla mnie. kocham jego sportowy sznyt, te nieprzemyslane rozwiazania jak otwieranie bagaja ze schowka itp. Ale jak wsiadam rano do tego auta i widze te biale zegary i 3 ramienna kierownice o wiem ze podroz do pracy bedzie KOLEJNY raz fajna... i mam tak od 6 lat...
Tylko ze e39 mialo v8 pod maska z tego co pamietam, technologicznie odpowiednikiem 166 powinno byc jednak w211 a nie w210. Na audi sie nie znam to nie wypowiadam