Cena 1-szej jest ok - jeżeli ma taki przebieg jaki deklaruje sprzedający. Przy czym osobiście wolałbym sobie kupić 2.0 JTDm nawet z deczko większym przebiegiem... Chyba, że ktoś chce automat - wtedy opcja 2.0 JTDm odpada.
2-ka - nie dałbym tyle za to auto. 170 tysięcy - to już wróży konieczność zrobienia porządków z kolektorem ssącym (jeśli nie został jeszcze wymieniony), może być początek końca turbiny, może być problem z kolektorem wydechowym - niestety bez dokładnego sprawdzenia NEWRALGICZNYCH punktów auta - trudno coś konkretnego powiedzieć. Co i tak nie zmienia mojej opinii - 2009 rok za 49 tysięcy z przebiegiem 170 tysięcy km - sporo. Za 10 tysięcy mniej mam manuala, co prawda 2 lata starszego, ale z przebiegiem niecałe 80 tysięcy kilometrów, a za niewiele więcej sprzedawałem Q4-ki z przebiegami niewiele powyżej 100.000 km.
- - - Updated - - -
Z Q-tronicem problemów większych nie ma. Skrzynia bez problemu radzi sobie z mocą 200 KM, przy czym nie ma co jej porównywać do DSG - to technologicznie 2 różne światy. DSG jest wytrzymalsza, szybsza, lżejsza.