otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-19-cali-ID6yuAJP.html#aebea6b90b Ta alfa miała stłuczoną prawą lampę i błotnik, czy jest sens się w to pakować, a jeśli tak to za jaką kwotę? Czy coś jeszcze rzuca wam się tu w oczy?
Printable View
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-19-cali-ID6yuAJP.html#aebea6b90b Ta alfa miała stłuczoną prawą lampę i błotnik, czy jest sens się w to pakować, a jeśli tak to za jaką kwotę? Czy coś jeszcze rzuca wam się tu w oczy?
A przebieg cofnięty? Na zdjęciach wygląda dobrze.
Oglądałem obydwie tą z Dębicy już chwile temu ale pamiętam że silnik zaraz po odpaleniu chodził nie równo środek w takim sobie stanie malowany tylny zderzak, nie pamiętam co jeszcze ale ogólnie mnie nie zachwyciła. A ta druga to nawet nie wiem co napisać, najbardziej zmęczone auto jakie widziałem. auto za wyjątkiem dachu całe do malowania odpryski lakieru niezabezpieczone i w ich miejscu jest już rudo. Auto ponadto ma system maskowania w postaci chmury czarnego dymu pojawiającego się z wydechu przy mocniejszym naciśnięciu gazu. Silnik chodzi tak nie równo że wydaje się że zaraz wyskoczy spod maski. Jeśli masz blisko to możesz zobaczyć tą z Dębicy bo ta druga to masakra.
Przejrzałem kilkanaście stron z tego wątku, ale nie widziałem tych egzemplarzy, aby się ktoś o nich wypowiadał:
Tą pierwszą chciałbym pojechać obejrzeć - najbardziej mnie interesuje:
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150-km-lift-1-rok-gwarancji-ID6ywnlZ.html
A tu inne ciekawe:
- allegro.pl/alfa-159-lift-1-9jtd-klimatronic-chromy-pdc-al17-i6392878890.html#thumb/2
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-16v-150km-ti-orginal-super-stan-niemcy-ID6ytorr.html
Bardzo proszę o opinie o tych egzemplarzach. Może ktoś oglądał już te samochody lub ma informacje o tych komisach/sprzedających.
I co? Nikt nie pomoże z tymi autami jakie wstawiłem 5 dni temu...? :/ Ten, którym byłem najbardziej zainteresowany, już sprzedali... Może jednak coś się komuś rzuci w oczy i mógłby się wypowiedzieć?
Witam panowie. Jestem zainteresowany ta czerwona Alfa z Warszawy, czy ktos moze juz ja ogladal lub moze cos widzicie na zdjeciach z gory dziekuje za pomoc.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-distinctive-vat-salon-pl-serwisowany-i-rej-2012-ID6ywxaD.html
koledzy, widział może już ktoś ten egzemplarz?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150km-mega-opcja-wzorowy-stan-z-1-reki-zobacz-ID6yuTnh.html
Dzwoniłem do tego gościa żeby się umówić na oględziny (bez skutku podobno pożyczył samochód bratu na wyjazd do Chorwacji) . Pierwsza rejestracja wcale nie jest w 2010 roku, tylko w 2008. Ponadto właściciel miał mi wysłać nr. VIN ale pomimo przypomnienia, numeru nie dostałem.
Po pierwsze takich samochodów nie kupuje się pisząc maile czemu się jeszcze nie sprzedała.
Po drugie, za granicą BRERA z 2010 r w stanie jak każdy forumowy marzyciel by chciał wyrwać kosztuje KILKANAŚCIE tysięcy euro + transport podatki i zarobek importera i spokojnie 60.000 zł może pęknąć.
Wszystko poniżej takiej ceny jest obarczone ryzykiem, że COŚ było malowane, naprawiane i odbiega od stanu fabrycznego.
P.S We Włoszech, Niemczech czy w jakimkolwiek innym NORMALNY kraju zachodniej Europy ludzie nie dostają histerii z powodu napraw lakierniczych czy wymienionej szyby bo mają to w D****E.
Nie rozumiem, dlaczego akurat takich samochodów nie sprzedaje się pisząc maile? Ja uważam, że stoi za tym tylko jedna przyczyna. Jeżeli w mailu są konkretne pytania, handlarz odpowiadając na nie wytrąca sobie z ręki argument o pomyłce przy wklepywaniu zazwyczaj fałszywych danych w treści ogłoszenia.
Witam, czy ogladal ktos z Was moze ta Alfe?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...5-IDgTewt.html
Dlaczego się nie kupuje przez maile?
Ja swoją Alfę praktycznie przez maila kupiłem, tylko że od prywatnego sprzedającego który tym samochodem jeździł przez 4 lata a nie handlarza i nie miał nic do ukrycia. Odpowiadał na maile i odpowiadał na wszystkie pytania, dosyłał zdjęcia i nawet mailem się umówiliśmy na obejrzenie samochodu i przegląd.
Wszystko można. Jeżeli ktoś w roku 2016 ignoruje taką formę komunikacji jaką jest mail, to jest to po prostu żenada a nie przedsiębiorca.
Nie bo w polandii wszyscy szukają samochodów poniżej wartości i handlarze sprowadzają to czego ludzie szukają. Oczywiście później winny cały świat a nie własna głupota i chciwość.
Zadbana Brera z 2010 r we Włoszech to 13-15 tys EURO i taka też może mieć przemalowane parę elementów (bo ktoś tym jeździł). Od brery za 40.000 zł wymagał bym tylko czy nie jest cała ulepiona ze szpachli nie zostawia 4 śladów i nie miała wstawianych ćwiartek.
Zamiast tak narzekać na tych handlarzy proponuję pojechać na zachód i tam się popisywać, gwarantuję błyskawiczne zejście z obłoków na ziemię.
Obecnie 90% osób dzwoniących do mnie w sprawie samochodu to jacyś paranoicy chcący mi udowodnić że jestem złodziejem Np. Nie odpisał na maila to na pewno oszust. Mam jechać na jazdę próbną z "kupcem" a ten dzwoni do jakiegoś znajomego i wydziera mi na podwórku mordę że licznik na bank cofany, pytam się go na jakiej podstawie to stwierdził, odpowiada że "on wie jak to wszystko wygląda" wyrzuciłem debila z podwórka teraz pewnie chodzi opowiada jak to się przestraszył handlarz, że został przyłapany na oszustwie. A samochód sprzedałem na drugi dzień normalnemu człowiekowi (zdarzają się sporadycznie) i jest zadowolony.
Winny jest handlarz złodziej i oszust. Nieważne czego klient oczekuje. Jeżeli ktoś tuszuje i zataja przed kupującym stan licznika to jest złodziejem i oszustem nadającym się za kraty. Nie kupujący który chce możliwie jak najtaniej coś kupić.
To nie kupujący stworzyli rynek tylko handlarze tworzący podaż na rynku. Jeżeli 90% 159 z naszego allegro to samochody w przedziale 22-25 tysięcy to nic dziwnego, że ludzie z takich wybierają. Na takiej samej zasadzie bilety na Polskiego busa nie są po 1zł bo ludzie takich oczekują, tylko dlatego że takie oferuje sprzedawca.
Wystarczy, że handlarze i prywatni sprzedający nie będą oszukiwać ludzi i automatycznie nie będzie co kupować, a sami ludzie przygotują większą gotówkę na samochód.
Nic dziwnego przy obecnym poziomie rynku samochodów używanych. Jeżeli 3/4 klientów w danej branży jest robionych w przysłowiowego wała - nic dziwnego, że są przesadnie ostrożni. Pretensje możesz mieć jedynie do swoich kolegów po fachu, którzy sami sobie zapracowali na taką opinię a nie inną.
To powiedz mi czemu jak mam samochód ładny w oryginalnym lakierze i cena jest lekko powyżej średniej rynkowej to albo cisza w telefonie albo dzwoni jakiś dziwoląg co w weekend nie ma co robić ? Po kilku miesiącach udręki sprzedaję taki auto z minimalnym zarobkiem.
Przykład: mam yarisa 98r oryginalny lakier, samochód jak nowy 130.000km z serwisem w toyocie do końca AUTO IDEALNE chcę 20.000 zł (mój zarobek ok. 1000 zł).
Dzwoni koleżanka: "chciałabym clio, yarisa, corse" mówie że mam odpowiedź: "ja to bym chciała 2011 albo młodszy do 20.000 zł. Tłumaczę takie samochody we Włoszech całe kosztują ok 5.000e to skąd ci wezmę. Mówię uważaj na nówki z Francji bo to są samochody z ubezpieczalni po dzwonach znam ludzi co sprowadzają takie i potrafią z trzech zrobić jeden, ale wtedy zrobią ci cenę taką jak szukasz.
Za dwa dni kupiła samochód od gościa przed którym ją ostrzegałem, jeździ może jest nawet zadowolona. Wozi tym swoje dzieci a że kiedyś nie daj Boże nie zadziała poduszka powietrzna w tym hicie i może przez to ktoś zginie .... e tam jej się trafiła okazja a ja pewnie chciałem z niej zedrzeć z jakiegoś starocia.
Tak wygląda sprzedawanie samochodów w Polsce. Jak to ktoś kiedyś powiedział "ci co walczyli Fair przegrali".
Jak już mówiłem - pretensje o taki stan rzeczy możesz mieć do swoich kolegów po fachu psujących rynek.
I nic się w tym zakresie nie zmieni chyba że na gorzej.
Myślę, że mogłoby się zmienić, gdyby wprowadzić w tym zakresie jakieś konkretne rozwiązania prawne penalizujące tego typu proceder (Cofanie liczników i ukrywanie przeszłości samochodu przed kupującym).
Niestety nasze władze wolą trzymać "sztamę" z tą złodziejską częścią handlarzy samochodów i nic się raczej w tym zakresie nie zmieni.
Witam wszystkich, może nie alfa bo już swoją mam :D, ale auto dla znajomego. http://otomoto.pl/oferta/lancia-delt...tml#a77287e1a0 Moglibyście się wypowiedzieć ? może ktoś z okolicy i widział ? kawałek drogi jest więc szkoda tak w ślepo jechać. Z góry dzięki
Hej, może ktoś coś kojarzy lub widział alfę z ogłoszenia: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yuwHZ.html
Mam spory kawałek, a na Podlasiu alfy ze świeczką trzeba szukać. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Witam wszystkich.
Przymierzam się do zakupu AR159 SW, najlepiej z silnikiem 1.8BEN+LPG. Niestety jest ich dość mało. Znalazłem pewną sztukę w Lubaniu.
allegro.pl/alfa-romeo-159-1-8-benzyna-klima-1reka-gwarancja-i6416840009.html
Podczas oględzin moją uwagę przykuł element konstrukcyjny samochodu. Proszę o poradę czy dany element był naprawiany czy możliwe jest aby fabrycznie tak wyglądał.
static.pokazywarka.pl/i/6836291/605003/2016-08-16-17-55-30.jpg
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym egzemplarzem i zastanawia się czy jechać oglądać, chętnie opowiem jakie mam spostrzeżenia na temat tego auta.
Pozdrawiam
Witam
czy oglądał ktos moze te Alfy?
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#1d09ac004f
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#1a57703d86
Może ktoś coś powiedzieć o tym przypadku?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-serwis-skora-turbo-alusy-tempomat-bardzo-zadbana-ID6yst09.html#47d6a6a985
andy,
oglądałem tą alfę ti z okolic Wrocławia, poniżej mój wpis jaki umieściłem już na forum w innym dziale:) :
Koledzy,
link wyżej przedstawia alfę 159 w wersji ti z 2010r, w moim odczuciu w bardzo atrakcyjnej cenie.
Pojechałem obejrzeć auto do Wrocławia i poniżej krótki opis, tego co zobaczyłem, a co było mi przedstawione przez telefon:
Przez telefon:
- auto 100% bezwypadkowe
- lewy tylny błotnik na odcinku 15cm malowany dwukrotnie, lakier grubość 400umm.
- wszystkie szyby w oryginale i z jednego roku oczywiscie
- zero rdzy na aucie
- alufelgi jak nówki, zero obtarc czy zarysowań
- tapicerka i wnętrze wzorowe
- najładniejsza alfa ti jaką sprzedaje, a sprzedał ok 15-20sztuk tej wersji
co się okazało na miejscu w ASO Wrocła ADF Auto ulicka Karkonoska 45 w sobotę z samego rana:)
- przednie światła przeciwmgielne - soczekwi źle spasowane z obudową
- lewy przedni próg - nakładka plastikowa tragicznie spasowana z progiem
- przednia szyba z nordglassu 2014 rok, tragicznie spasowana, uszczelki odstają z podszybia
- tylna klapa pod szybą - ok 3-4cm rdzy
- każda alufelga obtarta na rancie - każda!
- fotele przednie - piękne! tutaj naprawdę extra.
- kierownica - na górze widoczne przetarcia, może przebieg ori ale chyba samo kręcenie się po mieście
- panel środkowy w aluminium- przy lewarku, jakby ktoś gwoźdźmi lub śrubokrętem narobił dziur, wygląda gorzej jak twarz kogoś po mocnym trądziku...
- bagażnik - listwa załadunkowa zalana czymś białym jakby farba olejna, podsufitka obtrapana
- fotele tył - za kierowcą widoczne przetarcia, a przednie lux
- przednie lewe drzwi tam gdzie nakładka na próg źle spasowana, listwa wewnętrza progowa z napisem ti, odłazi, wręcz odlatuje
- gałka zmiany biegów bez czerwonej nici
- ręczny bez czerwonej nici
Auto wg. VIN nie było nigdy w serwisie, gość mówi, że była na bieżąco serwisowana w serwisie jakimś tam we Francji..
Miałem umówioną wizytę w ASO, ale nawet nie wjechaliśmy, bo auto to kibel, szrot i jedna wielka porażka, którą szybko sprzeda komuś kto podjara się na ti i będzie chciał zrobić wrażenie w okolicznej wiosce;)
Tym, którzy szukają ładnego auta szczerze odradzam i tym samym zaprzestaję szukania ładnych egzemplarzy w takich cenach, bo to jest niemożliwe aby auta, które na mobile.de czy autoskocie 24, kosztujące po 12-14k€ w PL kosztowały połowę tych kwot..
Jak zacząłem wygarniać handlarzynie defekty auta, to nim skończyłem zdanie, to obraził się, wpakował do auta i pojechał do domu..:edziahaha: Żonka dodała tylko, że w tym przypadku Francuz chyba nie płakał jak alfę sprzedawał :edziahaha:
Pozdrawiam i przestrzegam przed tym trupkiem..
sprzedajemy.pl/alfa-romeo-spider-2-0-jtdm-nr42367857
nie uważacie, że trochę przy tanio? ;)
Samochody we Francji mają jedna z najwyższych cen to co trafia do Polski to w większości rozbitki z ubezpieczalni ładowane wózkami widłowymi na lawety. Stąd zalew w Polsce "tanich francuzów" z małymi przebiegami, niektóre ledwo co z salonu wyjechały i już do Polski sprzedane w atrakcyjnej cenie. Znam ludzi co sprowadzają takie auta wstawiają ćwiartki, połówki drugich aut, wystrzelone poduszki, pourywane koła itp.
Sprzedają to na pniu od ręki takie jest zapotrzebowanie na okazje w Polsce. Chory kraj.
P.S Już po tym opisie w ogłoszeniu nie chciał bym tego samochodu oglądać.
Dzięki haps, zaoszędzdziłeś mi 300km.
Witam forumowiczów
Poszukuję Alfy Romeo Brera w oczy rzuciło mi się ogłoszenie
allegro.pl/show_item.php?item=6418837937#thumb/1
Czy może ktoś oglądał ten samochód ?
Dodam że od długiego czasu poszukuję swojej wymarzonej Alfy :)
No i fajnie kolego haps - kolejny "szrot" odnotowany i informacja, że szkoda jechać i oglądać, a co dopiero kupować:)
Ponawiam pytanie - niestety nikt się nie wypowiedział, a kolejne auta sprzedają się...
Czy ktoś może coś powiedzieć o tych egzemplarzach?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
Czy w modelu 159 jest to normalne, że odłazi wykładzina podłogi wchodząc pod tunel środkowy? Czy coś tu się musiało dziać? Widzę już kilka takich egzemplarzy, że od strony pasażera wykładzina, jakby była za krótka...?
Tu kolejny egzemplarz:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-i-rej-2009-bardzo-zadbany-bezwypadkowy-ID6yvbo3.html Ta mi się bardzo podoba - wiadomo koła robią robotę, ale takie zestawienie wnętrza welurowego i koloru nadwozia bardz omi odpowiada - co powiecie o tym egzemplarzu?
No i jeszcze taka TI - już jest dawno to ogłoszenie - teraz obniżona cena o 2000 zł - pytałem o nią już 3 razy i dalej nikt się nie wypowiedział - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-16v-150km-ti-orginal-super-stan-niemcy-ID6ytorr.html
I ostatnia z kręgu moich zainteresowań - allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-150km-ks-serwisowa-oplacony-i6415322823.html Troszkę za stara, ale wygląda ładnie i konfiguracja bardzo mi się podoba...
Nie wierze, że nikt nie ma nic do powiedzenia...:)
moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-2-4-jtd-210km-20979925.html#a54c4b9cae30e282,1
Oglądał ktoś? Wygląda nieźle, napisali że jest po wymianie sprzęgła i dwumasy.
Koledzy, a ten egzemplarz widział ktoś z was? Warto się zainteresować?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ycTR3.html
Jakbyś chciał to bym mógł jutro zobaczyć tą ostatnią 159-tkę z Olkusza...
Ktoś kiedyś dobrze napisał, że z Łolkusia to się samochodów nie kupuje... wiem, bo sam kupowałem samochód a to moje okolice... ale nie wiem jak jest w tym przypadku. Zdjęcia to jedno, a oglądanie na żywo i jazda próbna to drugie.
Witam.
Panowie takie pytanie, czy ktoś interesował się tym egzemplarzem?
OLX ID ogłoszenia: 249891877
Poszukuję 159-tki dla siebie, odległość dla mnie kosmiczna, więc może ktoś kto ma bliżej już był oglądać.
W swoich stronach obejrzałem już chyba wszystko co stoi do sprzedania.
Witam
Co do pierwszej Alfy - byłem z miesiąc temu w tym komisie i chyba większość aut jakie tam oglądałem było po jakiejś przygodzie. No i ta cena... Co do wykładziny to u mnie tez tak jest. Druga alfa - panel klimy jest przedliftowy a autko wygląda na poliftowe (koła też mi się podobają:))
ciesze się, ze zaoszczędziłem Wam wyprawy do Wrocławia :)
sam nabrałem doświadczenie, że ti z tego roku poniżej 40k pln to nie ma szans kupić w stanie jakiego szukam, czyli jak nówka..
swoją drogą ogromne rozbierznoście w cenie są tych alf, od 20 do 45k pln...
Nie rozumiem. Szukasz używanego samochodu, z rzadkim pakietem TI, w raczej dolnym przedziale (jeśli spojrzeć na ceny w DE), a oczekujesz stanu nówki?
Mam taką TI, jak ją kupowałem w DE to miała 210.000 na liczniku i jest to dla mnie normalny przebieg dla diesla.
Przepraszam, ale czegoś nie rozumiem.
Toyota Yaris z 1998 roku? To jakiś prototyp? Przedpremierowa? Bo ona była w 99 pokazana w Paryżu dopiero...
Przyjmijmy nawet, że to 99 rocznik, to 20k zł jest bardzo grubą przesadą. Najdroższe Yarisy są po 15 kzł (z ostatniego roku produkcji przedlifta - czyli 2005 roku).
raczej odpuszczam sobie pakiet ti, ponieważ w PL ciężko z dostępnością takich aut, a 14-15k€ czyli taka średnia cena w DE, jak na ten samochód to zbyt dużo, mimo ogromnej sympatii dla alfy i tego modelu.
Niestety największy ból głowy przyprawia mi lawinowy spadek wartości tych aut w PL, wcześniej miałem do czynienia z autami niemieckimi, gdzie w przypadku używanych aut, nie ponosi się takich strat wartości. A z tego co obserwuję, to większość przyszłych użytkowników szuka aut w przedziale 21-25k pln, a alfy >40k pln w pełnym wyposażeniu są przedmiotem ogłoszeń od kilku miesięcy...
jak obserwuję giulietty i mito, to one już tak nie tracą wartości, a w przypadku 159 chyba dalej panuje przeświadczenie, że to dalej awaryjna alfa 156 po lekkim faceliftingu stąd taki spadek ceny..a większość mieszkańców naszego kraju woli kupić zajeżdzonego paska b7 ze skręconym przebiegiem w cenie wzorowej 159 z 3krotnie niższym przebiegiem z polskiego salonu..:)