imo trochę szkoda, że wersje które wyprodukowano w liczbie mniejszej niż 5000 na model, a takich SW w mniej niż 1800 znikną w gąszczu normalnych modeli.
edit: nawet PZU rozróżnia GTA od zwykłych ;)
Printable View
Nie znikną ;) Raczej na pewno będą miały "swoje" miejsce na parkingu. W końcu będzie ich na tyle niewiele że będzie je można ładnie wyeksponować.
Dodano po 4 minutes:
Nie chcę mówić za organizatorów ;) ale prawie na pewno tak. Plus koszulki i wlepy na samochód. Kwestia odpłatności to już osobna sprawa ;) Na pewno wszystko zostanie podane z najdrobniejszymi detalami.
Chciałam zapytać o dwie sprawy , które mnie nurtują po przeczytaniu całego tematu i żeby znowu nie było ,że się czepiam .
1. Na samym początku była mowa ,że będzie to Bicie rekordu przez polskich alfistów .Tak wywnioskowałam po przeczytaniu , na dowód cytat z postu:
"Aha i wracając do tematu obcokrajowców to też chciałem zaprosić "sąsiadów" ale po debatach z adminami Grupy Śląskiej zrezygnowaliśmy z tego pomysłu bo to ma być bicie rekordu przez polskich Alfistów . Słowacy mają swój rekord ,teraz czas na nas"
Kilkadziesiąt postów dalej czytam już pkt.4 :
"
Nie licząc tych którzy :
1. nie zarejestrowali się na stronach ARGŚ
2. nie mają konta na FB3. są niezrzeszeni a przyjadą za czyjąś namową
4. są z zagranicy (a sporo takich będzie bo były zapytania z klubów AR z wielu krajów)
Poza tym jest dopiero styczeń "
Więc czy będzie to Rekord Polski czy światowy ?
2 sprawa - w regulaminie jest coś takiego :
"
PRZEPROWADZENIE PRÓBY BICIA REKORDU
1. O godzinie 14:30 wjazd na tor i ustawienie aut w szyku ( 1 rządu) Na wyznaczony sygnał rozpoczynamy jedno okrążenie formujące ( ustalenie odległości między autami i prędkości )
3. Drugie i trzecie okrążenie jest liczone do rekordu ( jeżeli będzie więcej aut, to będzie też kolejne okrążenie ta informacja zostanie podana na miejscu )
4. Podczas trwania próby wszystkie ważne komunikaty i uwagi będą przekazywane na kanale CB (uczestnicy którzy nie posiadają CB radia, a posiadają smartphone proszeni są o pobranie aplikacji na Android lub iOS w celu nasłuchiwania)
5. Jedziemy zwartą kolumną bez wyprzedzania, "wężykowania" itp.
6. Prędkość należy dostosować do kolumny."
Wg.punktu 4 Ważne komunikaty i uwagi będą przekazywane albo na CB lub poprzez smartphona . A co z tymi uczestnikami,którzy nie mają ani CB ani smartphona?
Rekordy Guinnessa z natury są rekordami światowymi , natomiast pierwsza myśl była taka żeby ten rekord został pobity przez Polaków ;) Powiedzmy że ta pierwotna chęć wynikała z tzw dumy narodowej. Natomiast po wielu zapytaniach ze strony różnych klubów podjęta została decyzja że goście z zagranicy są również mile widziani. Na pewno na parkingu nie zabraknie dla nich miejsca (pojemność - 2200 samochodów). Co do ich uczestnictwa w biciu rekordu - trudno cokolwiek pewnego na 100% powiedzieć bo są pewne informacje mówiące o limicie 999 samochodów mogących wziąć w tym udział. Jakie będą kryteria w razie ewentualnego wprowadzenia limitu ? Na pewno organizator to ogłosi jeśli taki limit zostanie wprowadzony.
Na pewno będą mieli trudniej od innych , ale
- wytyczne odnośnie zachowania się podczas przejazdu będą w regulaminie opublikowanym na stronach organizatora
- wszystkie zalecenia itp zostaną przekazane "na żywo" przed wyjazdem na trasę
- na samej trasie będą co jakiś dystans rozstawieni ludzie którzy będą przekazywać ważne informacje poruszającej się kolumnie (tempo jazdy nie będzie duże)
Pozdrawiam
Ja tam nigdzie na listę się nie wpisuję - ale jak dożyję -to będę.Dobrze że żona ma ciotkę w Katowicach i dobrze że to 1 maja i biedra zamknięta.Nie będę musiał na żonkę więc za mocno naciskać aby wyraziła zgodę na wyjazd.
Bo widzisz było napisane ale cenzura wypowiedzi tu działa naprawde dobrze.
Każdy zgłaszający się jest proszony o podanie maila głównie po to by [otem wysłać kopie certyfikatu jeśli rekord uda sie pobić.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155707&stc=1
Tak :D Bo rzeczywiście odpowiedź na to pytanie mogło komuś przeszkadzać :blink:
Jeśli powywalałem jakieś wartościowe informacje to przepraszam i proszę dodać je ponownie.
PS
Piszecie o cenzurze, a to mnie ktoś wywalił z ichszej grupy :D U nas nikt nie dostał bana, a celem kasowania postów było usunięcie dziecinady zapoczątkowanej przeze mnie :)