Ja się nie urażam po prostu każdy ma swój gust jak pisałem dla mnie jest ok
Printable View
Ja się nie urażam po prostu każdy ma swój gust jak pisałem dla mnie jest ok
Widziałem ostatnio hondę accord z "hokejkami" i dosyć fajnie to wyglądało. Zastanawiałem się czy nie wmontować takich obok halogenów na tle tej kratki pod zderzakiem. Ale póki co dałem sobie spokój
Ja mam podobnie jak badboy83. Rozwiązanie Philipsa na 4 diody. Moim zdaniem rozwiązanie jest satysfakcjonujące, działa sprawnie, współpracuje fajnie z czujnikiem zmierzchu, kosztuje 250 zł i montuje się to w pół godziny. Do tego mieści się w 100% w przepisach. Bardziej ekstrawaganckie rozwiązania zostawiam tym, którzy mają trochę więcej wolnego czasu na takie zabawy.
Nie mówię o postojowych, tylko o mijania (te obok drogowych), które oświetlają drogę w nocy, to tym bardziej w dzień w celu polepszenia mojej widoczności też dają radę.
- - - Updated - - -
To i ja się wypowiem, nie to auto, nie ta klasa żeby choinkę robić... Ale już widziałem kiedyś 159 z płytą CD zawieszoną pod lusterkiem :) Tobie ma się podobać, ja zostaję przy serii. Pozdrawiam
Wczoraj zatrzymała mnie drogówka (nie chodzi o film Smarzowskiego), chodzili, cmokali
- Jakże to tak, drogowe jako dzienne?
- No Panie kierowco, tak być nie może!
- A, dlaczego? - pytam jak kogo dobrego.
- A, bo to niezgodne z przepisami.
- A, z którymi?
- Poszedł do rudowozu, przychodzi za chwilę i pyta, czy lampy mają oznaczenie?
- A, mijania mają? - pytam z zaskoczenia
- No, nie mają - dal się podejść :)
- To niech mi Pan powie, czy gdybym podłączył to ustrojstwo tak, żeby miast drogowych na 30%, świeciły mijania, to byłoby ok?
- Tak, to byłoby ok...
Tu się długo i wymownie zastanowił i... życzył mi miłego dnia :)
Ciekawe rozwiązanie, chętnie poznam więcej szczegółów na ten temat, tylko mam jedno "ale".
Z tego co widać masz to rozwiązanie świateł dziennych zamontowane w kierunkowskazach, światło jest dość mocne, wiec jak wygląda teraz działanie kierunkowskazu, czy jasne światło (chyba) LED nie zabija pomarańczowego światła kierunku?? I jak ewentualnie wytłumaczyć panom mundurowym, że cały czas Ci świecą kierunki i to w dodatku na biało??
- - - Updated - - -
Moim zdaniem to koledzy za bardzo mowią o klasie samochodu, wiejskim tuningu itp, ale przecież widać na drogach dużo rożnych aut z takimi doczepianymi ledami i nie są to tylko golfy 3 , a jeśli chodzi już o klasę samochodu to tak samo można powiedzieć że wiocha to mieć na lato czy zimę czarne felgi albo na tych felgach jeszcze kołpaki jakieś :/
OK racja, nie tylko golfy 3, co nie zmienia faktu, że w KAŻDYM aucie bez względu na rok markę czy klasę dokładane LEDy robią wiochę, jeżeli są umieszczone w lampie przeciwmgielnej czy innej montowanej seryjnie to jeszcze to jest do przełknięcia, ale takich dokładek na zderzakach nie jestem w stanie zaakceptować, chociaż fajnie jest czasem minąć taki samochód na drodze, można się uśmiechnąć od tak ;) Czarne felgi, kołpaki... a co w tym złego? Dużo samochodów seryjnie wyjeżdża z fabryki na kołpakach i nie uważam, żeby np w fiacie panda kołpaki robiły wiochę, a jak ktoś ma czarne stalówki na zimę (zadbane, nie skorodowane) to chyba jest do wybaczenia, poza tym, nie widać ich jadąc z na przeciwka. Co nie zmienia faktu, że nadal to jest tylko moje zdanie. Twój samochód i Tobie ma się podobać.
Witam, ostatnio wpadłem na pomysł ze światłami dziennymi ponieważ też mam xenony w mojej alfie 159.
Chodzi mi o to żeby w miejsce żarówek postojowych zamontować mocne żarówki LED i aby te żarówki nie przyciemniały światła żarówki kierunkowskazu chcę zamontować przekaźnik który odłączał by zasilanie żarówki postojowej gdy włącza się kierunkowskaz. W załączniku żarówka postojowa LED i żarówka kierunkowskazu LED które chcę zamontować. Jak było to sorry.