-
Odebrałem auto w sobotę. Miało być zaktualizowane ale wiadomo jak to jest...
Wersja oprogramowania: 056.000.007 (TV i MV identyczne) w oprogramowaniu jest pozycja "Android Auto" w której mogę zmienić sobie kolor (dzień, noc, automatycznie)
Mapy 991.8471 (te są stare na maxa... to już udało mi się sprawdzić)
Sloty USB sprawdzalem wszystkie.
-
wersja jakby nowsza niz moja (choc mi niby sprawdzali I przed wydaniem auta, I po pierwszej wizycie po tygodniu na naprawe rozkladania lusterek; no ale nie widzialem osobiscie, tylko jak zapytalem to dostalem info ze nie bylo updatow dla mnie), choc moze w Stelvio numeracja wyglada troche inaczej? te ustawienia dzien/noc, to sa zawsze, nawet jak nie podlaczysz telefonu, dopiero po podlaczeniu ma przeskakiwac automatycznie na AA (wygada podobnie jakbys odpalil na telefonie bez podlaczenia) I wtedy jakbys wyszedl do glownego menu, to masz tez nowa pozycje Android Auto.
Map z tego co wiem w ASO nie aktualizuja przed wydaniem - tu sobie sam sciagasz po rejestracji na stronach mopar - to wiele GB (chyba z 15 do sciagniecia dla duzej navi 3D) a sam update trwa ze 2h w aucie z tego co czytalem.
Sprawdzales moze z instalacja wersji ARM zamiast ARM64 ? mozesz ewentualnie tez odszukac moj post ~ marca I sprobowac odinstalowac, potem odinstalowac updaty google services (jak sie nie da to tak jak ja gdzies tam administratorow telefonu usunac ktorys serwis googla) , potem zainstalowac AA, potem updaty google services (u mnie jeszcze restart telefonu byl potrzebny bo przestaly mi dzialac dane mobilne) I moze taki sposob instalacji cos pomoze?
a jak nie chcesz sie bawic, to umow sie do ASO, niech zorganizuja tel z AA I sami niech sprawdza I z tym walcza. a moze w salonie maja inne auto GIulie lub stelvio z AA? jesli tak to wybierz sie ze swoim telefonem tam I sprawdz czy u nich dziala.
skad jestes?
-
Jestem z Wrocławia powiedzmy.
Inne auto z Android Auto na tym samym telefonie dziala, czyli coś czuje że czeka mnie serwis... Sprawdzę jeszcze twój sposób, bo może akurat...
(mapy zaciągnąłem całe już, update to jakiś poroniony proces ale to osobny temat...)
-
OK< pytalem bo gdybys byl gdzies z okolicy BB albo z miejsc w ktorych bede w najblizszych paru dniach, to bym sie mogl z Toba zgadac I bys sprobowal u mnie swoj telefon, a ja u Ciebie swój, no ale akurat we Wrocku nie bede szybko (pewnie gdzies na jesien dopiero odwiedzic kumpla)
skoro z Twoj telefon dziala z innymi autami (markami?), to odpusc przinstalowywanie samej apki I inne tricki, nie ma sensu. sens jest jedynie sprawdzic w innej Giulii lub Stelvio z AA. zgaduje ze w tym ADF Auto cos na stanie beda mieli albo w salonie, albo jakas demowke czy zastepcze? chodzi o to zeby gosciom w serwisie czarno na bialym pokazac, w aucie X dziala a w Twoim nie.
Wiem jak takie problemy psuja swieto posiadania nowego auta - sam mam klopot z rozkladaniem sie lusterek, juz 2 razy auto bylo w serwisie, poki co wiele nie zrobili a ja juz powoli trace cierpliwosc bo nie zapowiada sie zeby szybko ogarneli temat (a to urlopy, a to auta zastepczego nie ma a to nie wiedza co wymieniac itp itd)
-
Ok, wiesci z placu boju, nie dziala ani port w tunelu srodkowym, ani lewy port w schowku, za to dziala prawy port w schowku...
Dwa pierwsze tylko laduja i podaja jakis dziwny prad bo telefon krzyczy "podlacz oryginalna ladowarke".
No nic. Serwis Serwis :)
-
AA, CP w starszych autach....
Dziś w serwisie dowiedziałem się ze starsze wersje Hw nie wspierają AA - Włosi zrezygnowali z możliwości upgrade bo nie działa to stabilnie.
Za to
Niebawem w sprzedaży pojawi się rozwiązanie od FCA polegające na tym ze będzie się dopinało jakiś dodatkowy moduł do radia,
Informacja raczej pewna bo kierownik serwisu ma to w rozpisce na szkolenia dla pracowników
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Piekło zamarzło. Włosi robią upgrade softu i elektroniki.
Pewnie za 3k zł :)
-
W sensie, że dla wersji, która nie miała nawet przewidzianego AA? Czyli FE?
-
No w tym sensie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
mógłby ktoś to potwierdzić, w innym serwisie/salonie przy okazji? Dwa źródła bardziej pewne niż jedno.
Niemniej, to byłoby super. Taka trzyletnia Giulia z możliwością rozbudowy do Android Auto to mógłby być niezły kąsek :)