Jak najdalszy jestem od posądzania Cię o kłamstwo. Już raczej o niedoskonałość metody badawczej. Zobaczymy jak trochę więcej przejedziesz, choć oczywiście życzę Ci aby paliła jak najmniej. :)
Printable View
Jak najdalszy jestem od posądzania Cię o kłamstwo. Już raczej o niedoskonałość metody badawczej. Zobaczymy jak trochę więcej przejedziesz, choć oczywiście życzę Ci aby paliła jak najmniej. :)
Następnym razem będe robił zdjęcia odrazu po trasie co by wątpliwości nie było.
Pozdrawiam
Jeżdżę ta trasa Lublin Warszawa bardzo czesto... I taki wynik mnie nie dziwi.. Bo Sam mialem podobne przy podobnej predkosci średniej.. Trzeba jechac plynnie ruch tam jest duzy ale nie moze byc za duzy, w szczegolnosci ten z przeciwka.. Aby moc wyprzedzac bez zbednego wysilania maruderow i utrzymywać te 110-115km/h na tempomacie w niezabudowanym a w zabudowanym 60-70. No i przejazd przez Lublin w godzinach niezbyt dużego ruchu, z przewaga zielonej fali co wcale nie jest jakies trudne..trzeba pamietac ze ostatnie 35 kilometrów do Lublina praktycznie sie nie wyprzedza tylko jedzie ze średnia 60-70...no i przez Lublin na Chełm tez tak samo poza szczytem bez praktycznie zatrzymywania..wiec tu mozna dosc nadrobić spalanie. Ale jak jest naprawde duzy ruch i trzeba przebijać sie czesto przez kolumny aut jadące za TIRem aby nie jechac przez cała droge 80 to 8,5 L spokojnie...
co do prędkości i spalania autostradowego to 160 km/h gps okolo 150km/h Stryków-Poznań i z powrotem zwolnienie jakies wieksze tylko na bramkach 9,5 w obydwie strony (kasowane przed kazdym wjazdem)... Ale to TCT.
Dobra
średnia z 17kkm
9.8
Tylko miasto, bez żalowania sobie, głównie na D.
1.4 120
:)
Spokojnie da się osiągnąć takie spalalnie jak podaje ZEBROS512 przy odpowiedniej technice jazdy. Ja tez łapałem takie wartości, trzeba tylko jechać płynnie i starac się utrzymywać obroty poniżej 3 tys, powyżej tej wartości spalanie mocno rośnie.
W Giulietcie styl i warunki jazdy mocno wpływają na spalanie.
Podoba mi się to, że przy spokojnej jeździe można zejść do przyzwoitych wartości. A to ze przy deptaniu spalanie znów jest dość wysokie... No cóz, nie ma nic za darmo. Mozna dyskutować tylko czy w innych turbo benzynach jest też taka zależność ale pewnie tak, moc musie się z czegoś brać.
Teraz przyprowadziłem właśnie Julkę do Carserwisu na przegląd, przejechałem w trasie 85 km z czego 2/3 droga krajowa z małym ruchem i 1/3 ekspresówka. Spieszyłem się, dość mocno kręciłem obrotomierzem, średnia prędkość wyszła 100 km/h i spalanie 8.1 l.
Jak bede wracał to poświęcę się i przejadę jak emeryt, zobaczymy jaka bedzie różnica :)
W jakim czasie pokonałeś te 250 km.
Podaj średnią prędkość.
U mnie max dochodził do 206 km/h - realnie, (licznikowo prawie 220 km/h).
Pokonane 1000 km. w 10 godzin.
nie podam czasu bo zatrzymywałem sie parę razy często jeżdżę trasa 8 tam sie można rozwinąć z prędkość wczoraj robiłem 8 plus boczne dróżki
Wróciłem z Warszawy, ta sama trasa co rano, srednia prędkosć 73 km/h czyli jechałem 15 minut dłużej.
Srednie spalanie - 5.3 litra. Przyznam, że sam nie dowieżałem ale jazda to był ekodriving w czystym wydaniu - nie jechałem jakos strasznie wolno bo między 80 a 100 km/h ale za to z jednostajną prędkoscią i starałem sie jak najmniej zwalniać. Na plus, że nie było dużego ruchu.
jechałem podobnym tempem jakbym jechał Pandą 1.2 a nie Alfą Romeo ale z drugiej strony spalanie wyszło tez jak w Pandzie więc całkiem ok.