Pompa jeczy nie tylko przy kreceniu kierownica... ona caly czas wydaje z siebie dziwne dzwieki. Amplituda zmienia sie wraz z obrotami silnika.
Jesli chodzi o prowadzenie to zadnej zmiany nie ma- wszystko jest ok, kierownica sama sie "prostuje".
Printable View
Pompa jeczy nie tylko przy kreceniu kierownica... ona caly czas wydaje z siebie dziwne dzwieki. Amplituda zmienia sie wraz z obrotami silnika.
Jesli chodzi o prowadzenie to zadnej zmiany nie ma- wszystko jest ok, kierownica sama sie "prostuje".
wymien zbiorniczek i plyn, jezdzac z wyjaca pompa ryzkujesz ze sie zatrze, a wtedy wymienic bedziesz musial tez i pompe
Grzebałem dzisiaj ze zbiorniczkiem bo tak jak u kolegi tez mi wyje i pieni mocno płyn. To sitko które jest w środku było czyste może w tym modeli zbiorniczka te przegordy coś nie pasują Załącznik 74794Załącznik 74795 tak wygląda spieniony płyn. Jak auto postoi to na początku po odpaleniu jest ok dopiero po jakichś 3 min zaczyna pompa buczeć i pienić płyn.
Zbiorniczek 140 zł płyn coś około 49 zł = bezcenna cisza... wspomaganie ucichło.
U mnie 110 zł za zbiorniczek, płyn około 40 zł i wspomaganie jak nowe- cisza, działa zawsze (bo zaczęło się pod koniec zacinać- raz działało, a raz nie). Na szczęście pompa się uchowała :)
Polecam wszystkim zmienić zbiorniczek, którzy maja starą wersję- ~150 zł i mamy pewność, że pompa się nie uszkodzi. Wymianę samemu się robi w kilkanaście minut pod blokiem.
wlasnie teraz dopadl mnie problem wspomagania.Odpalilem auto dzis kilkakrotnie i cisza.20 min temu odpalam i chce wracac do domu i cos dziwnego slysze jak wyje.Od razu pomyslalem wspomaganie.Otwieram maske,odkrecam zbiorniczek,a tam pianka sie robi.Teraz mam pytanie gdzie kupic zbiorniczek??Wiem ze w ASO ale moze ktos z mojej okolicy przerabial juz temat(Tarnow/Rzeszow) i jest w stanie cos polecic?Mariuszoles moze Ty bo nie pamietam albo Mat z Rzeszowa??Nie chce mi sie wertowac calego tematu wiec zapytam jeszcze raz bo nie pamietam.Ile moge z tym bezpiecznie pojezdzic i czy musze wymieniac plyn wpomagania??Przepraszam za powielenie pytan ale nie chce mi sie czytac 33 strony.Moze ktos ma na zbyciu nowy zbiorniczek to bym kupil.Pozdrawiam
Czarny_28, zbiorniczek 110zł i masz pewność, że jest już po poprawkach... na allegro jełopy sprzedają używki za 100zł hehe :) i prawie na pewno kupisz tą skopaną wersję.
Kup w ASO, płyn gdziekolwiek, zamkniesz się w 150zł bo samemu to 10 minut roboty. Płyn bym wymienił bo "nie zaszkodzi, a pomóc może", drogie też nie jest- jak to mówią "dupy nie urywa".
A czy długo jeździć można? Ja bym nie polecał... jak się pompa zatrze to regeneracja od 300zł wzwyż + oczywiście zbiorniczek i płyn :)
Szczerze mówiąc nasze problemy ze wspomaganiami są banalne- dziwię się, że Włosi nawet tak prostą z pozoru sprawę potrafią spi***olić :P Na szczęście Fiat nie wywindował ceny w kosmos za zbiorniczki...
zbiorniczek juz mam zalatwiony.Mariusz jutro mi zamowi w ASO Tarnow i podjade sobie do niego.Plyn bede chcial kupic i wymienic caly.Mam czerwony i kupie taki sam.Chyba ze polecacie wyplukac uklad i zalac tym nowym zielonym??Ale chyba wole ten czerwony.Mozecie mi podac symbole tych plynow??Zaraz puszcze maila do Damiana z autosklepu bo ponoc ma czerwony a ASO juz ma ponoc tylko ten czerwony.Wymienial bede u mechanika chyba u siebie w Debicy.Mam takiego ktorego polecaja koledzy.Robilem juz tam altka.Jak zrobie z 200-300 km to chyba nic sie nie stanie??Nie zamierzam z tym jezdzic ale no potrzebuje auta wiec musze gdzieniegdzie podjechac.Myslalem ze mnie ten problem nie dopadnie bo byla gitara.
Ja zrobiłem jakieś 130-150km i kolega mechanior powiedział, że w każdej chwili mogło wszystko umrzeć.
Poświęć pół godzinki na wymianę :) Płukać myślę nie trzeba- bez przesady... sam oceń- to po prostu widać, że jest jakiś taki nie taki :)
Płyn? GI-E... czerwony.
dobra a jak spuscic caly plyn z wspomagania??Trzeba puzniej jakos odpowietrzac czy cos??