Czekaj, tzn. że EPER pokazuje cenę za zestaw do 2.0: 500 zł/szt?
Bo już myślałem, że się pomyliłeś i podałeś cenę - 2000 zł za 2 brakujące Tobie zestawy?
Daj namiar na tych ziomków z USA. To Spruell?
Czekaj, tzn. że EPER pokazuje cenę za zestaw do 2.0: 500 zł/szt?
Bo już myślałem, że się pomyliłeś i podałeś cenę - 2000 zł za 2 brakujące Tobie zestawy?
Daj namiar na tych ziomków z USA. To Spruell?
Ano, Eper mi dał 541 zł/sztuka, podejrzewam że warto poczekać do spadku euro, bo ceny się też od tego wahają.
A Spruell :P http://www.spruellmotorsport.com/pis...cc-p-4235.html
W wersji jakiej ja bym to chciał jak bym miał brać, to prawie 1500$ (bo +200$ jeżeli nie oddasz swoich starych tulei, a weź je ślij przez ocean).
Nadal nie wiem do końca jak mam zrobić ten silnik, ale chyba uzależnię wszystko od tłoków/tulei - najgorsza pozycja w budżecie :P
najlepiej by było zapodać takie tłoki i korby żeby z 1.8 zrobić 2.0
Chyba wał jest inny w 1.8 i 2.0 i tego nie przeskoczę?
No chyba, że wał zmienię :)
nie nie...to za droga zabawa
no właśnie wykorbienia są inne bo chciałem takiego myka zrobić ale nie bardzo chce mi sie szukać korb i tłoków z innych ts/nord żeby to jakoś zgrać
O ile dobrze pamiętam, to 1.8/2.0 czyli 67102/67202 mają 84 mm średnicę tłoka, tylko skokiem się różnią, więc inny wał nie dziwi :)
Szkoda, że nie ma tu potencjału na zrobienie strokera 1.9 z niską kompresją, ale by doładował ^^
Hola, hola, panowie:) Muszę Was zmartwić ale blok 1.8 i blok 2.0 NIE SĄ takie same. Blok 2.0 ze względu na większy skok jest wyższy, niedowiarkowie mogą pomierzyć;) Stąd właśnie w 2.0 duuuużo częściej pada uszczelka głowicy i leje na zewnątrz płynem.
BTW, do 2.0 blok nadal dostępny w ASO:)
Uff dzięki Grzybek. Bo ja już to sobie w głowie sto razy układałem jak to możliwe, że wykorbienie wału większe, blok taki sam, kompresja ta sama, a tłok nie wali w głowicę w 2.0 :)
Koziro. Po prostu to zrób. Zdejmij pokrywę zaworów, zmierz luzy na zaworach, sprawdź napięcie łańcucha. I nie zastanawiaj się czy już trzeba.
Trzeba.
Ale ciekawe że tuleje te same, tego się nie spodziewałem:) Widocznie basen na płyn jest taki sam tylko wał osadzili niżej a to dobre info bo w razie W można szukać sensownych tulei z 1.8.