Czy wie ktos jak dokladnie sprawdzic jakie sa tarcze i klocki dla 159 1.9jtdm Ti 09/2008?
wiem ze przod tarcze to 330mm klocki pod system brembo, tyl 278mm system lucas, pewnosci jednak nie mam.
Mysle ze kupie caly komplet standardowy brembo.
Printable View
Czy wie ktos jak dokladnie sprawdzic jakie sa tarcze i klocki dla 159 1.9jtdm Ti 09/2008?
wiem ze przod tarcze to 330mm klocki pod system brembo, tyl 278mm system lucas, pewnosci jednak nie mam.
Mysle ze kupie caly komplet standardowy brembo.
dzieki
Czy orientujecie się w klockach i tarczach z brembo 4 tłoczkowego po lifice 2008? Chodzi mi o to czy tarcza i klocek z przed liftu pasuje po lifcie od roku 2008. W katalogoach sprawdzałem to serie produktów mają inne oznaczenia i sporą różnicę w cenie a klocki różnią się szerokością o uwaga: 131,6 mm / 131,8 mm. Róźnica w cenie 188zł /381zł (TEXTAR)
Witam,
Podczas silnego hamowania albo z dużych prędkości słychać dziwne buczenie i lekkie drganie na pedale.
Mechanik mówi, że tarcze są spękane a klocki mają 5mm.
Że zaleca wymianę tarcze + klocki. Odradza firmę TRW, poleca chińską RH. Że z nimi nie miał problemu a z TRW bardzo dużo.
Co możecie mi polecić?
A ceonowo? Komplet na przód tarcze plus klocki wycenił mi na 450 zł z HR.
Może polecicie jakąś stronę, żeby w miarę szybko zamówić komplet i mechanik by mi założył?
Patrzę na producentów których podałeś to na internecie ceny nie są straszne tylko nie wiem czy pasują dokładnie do mojego modelu.
Czeka mnie wymiana klockow i tarcz z przodu, pare miesiecy temu zmienialem tyl na Brembo+Ferodo FDB i to samo chcialem na przod, ale robiac ostatnio olej+filtry w autoital (Hallera) polecono mi by lepiej wziac Zimmermann, czy ktos ma i moze sie wypowiedziec jak wypadaja w stosunku do B+F?
Kolejna kwestia to zakup na allegro, znalazlem w/w zestaw http://allegro.pl/zimmermann-tarcze-...485019318.html nie jest czasem zbyt tani? Nie chcial bym sie naciac na jakas podrobke.
Lewian ma podpisaną umowę z Zimmermanen.