Twoje przeguby muszą Cię kochać ;)
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Printable View
Twoje przeguby muszą Cię kochać ;)
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Jak te oponki nokian line? Można je dostać za 1080zł i są chwalone w testach, a jak koledze sie spisują?
Ja zakupiłęm takie oponki
DUNLOP SP Sport Maxx RT 215/55R17 94 Y
I jak dla mnie bomba. Autko prowadzi się super, przyczepność na zakrętach jest świetna. Narazie niemogę nic powiedzieć o mokrej nawierzchni bo opony mam dopiero tydzień ale jak tylko popada to z ciekawości zobaczę jak się sprawują:)
ja czekam na pirelli p zero , dzisiaj kurier ma być:D
Normalne kupiłem i powiem Ci, że naprawdę są ciche. Wcześniej miałem Pirelli nero i na pewno były głośniejsze!
- - - Updated - - -
Normalne kupiłem i powiem Ci, że naprawdę są ciche. Wcześniej miałem Pirelli nero i na pewno były głośniejsze!
a ja tak czytam i czytam - trzyma w zakrętach itd. itp. ...
a co my jacyś kierowcy rajdowi - wg. mnie każda nowa opona z pewnego źródła jest lepsza od tej którą mamy na aucie kupionym od kogoś. Miałem Dunlop teraz Dębice Presto. Dla mnie spoko. Cena super - jeżdżę po Wro i mi to zupełnie wystarcza więc po co płacić 1100 czy 1200 jak za 850 z wysyłką można kupić komplet z 5 letnią gwarancją. Nie powiem lubię ślimaki przy zjazdach z AOW ale to przecież 1% drogi jaką przejeżdżam. Też na początku myślę sobie Bridgestone Turanza - tak to będzie to, ale w sumie przez przypadek na Allegro natknąłem się na wyżej wspomnianą Dębicę (205/55 R16). Trochę poczytałem co ludzie sądzą o tej oponie i klik "kup teraz"
Ale to Wasza decyzja i Wasze portfele ;)
Reasumując - polecam. ;) pzdr!
A teraz przejedź się na tych oponach po zakrętach na granicy przyczepności, a następnie na lepszych gumach zrób to samo. Zobaczysz wtedy różnicę. A to, że u Ciebie jest to 1% jazdy nie znaczy, że u innych też tak jest ;) Każdy dobiera opony do jazdy jaką preferuje.
Ja od siebie dodam, że przy mojej (na pewno nie sportowej jeździe) widzę znaczną różnicę między oponami dobrymi, a budżetowymi. Nie wykluczam, że czasem mniej markowe opony są dobre (jak np. zimowe Dębica Frigo 2), ale to sporadyczne przypadki. Z reguły różnica jest naprawdę spora i często wolałbym kupić dobrej jakości opony używane za 600 zł niż kiepskie, ale nowe za 850. Dębicy Presto nie znam - może faktycznie są ok :)