No i to jest prawidłowe podejście!
Wyprowadzasz się, czy już uciekłeś bo coś ostatnio nie widuje waszych aut?
Printable View
Nigdzie się nie wyprowadzam (przynajmniej przez najbliższe lata)
Garaż buduję w firmie ...
To nie chwal się gdzie... Może auto Ci nie zginie ale po nocy ktoś dokręci kilkadziesiąt albo kilkaset km i odstawi z powrotem;)
W dzisiejszym Auto Świecie nr.46/12.11.13 w Auto Fascynacjach ,,Porównanie 4C z Caymanem '' . Miłej lektury :)
No na Mobile wyskoczyla juz pierwsza uzywana 4c za 79,135 euro.Przebieg 44km.Oprocz tego przyjmuja juz zamowienia.
http://www.topgear.com.pl/nowy-71-nu...,artykuly,2975
ktoś już ma nowy numer ?
Hmmm... Obiecałem sobie Giulietty nie sprzedawać nigdy, ale jeśli się tak przyłożą do Giulii to kto wie, może zastawię nerkę...
sporting poczytałem forum i widzę, chyba że się mylę, że zamówiłeś 4c. jakie musiałeś spełnic wymagania??
niekaralność, obywatelstwo polskie, dobre oceny na maturze
Ok może źle sformolowalem pytanie .jakie kryteria biorą Włosi pod uwagę
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
a czy kryterium nie jest kasa i kolejność zgłoszeń?
wstępnie na polski rynek przeznaczono 4 sztuki z pierwszej partii produkcyjnej... pewnie na bazie jakichś analiz... Ale jest juz decyzja, ze aut będzie więcej.
Nie na żadnych kryterii porostu idziesz zamawiasz, płacisz i czekasz na swoją kolej,
Verzonden vanaf mijn iPhone 5s met behulp van Tapatalk
No niezupełnie najpierw jest zgłoszenie chęci zakupu a potem to Włosi decydują co dalej salon w ktorym chcesz zamówić auto nie decyduje. Tyle wiem bo sam myślę zeby kupić.
Jeśli teraz chcesz zamówić to idziesz do najbliższego dealera i zamawiasz :)
To o czym mówisz dotyczyło wersji Launch Edition i było pół roku temu.
A co ja zrobiłem ? Byłem na premierze w Genewie aby zobaczyć samochód na żywo, a jak oficjalnie "otwarto" listę na Launch Edition to godzinę później byłem u dealera :D
Dobrze ze co tydzien jestem w Rzeszowie. Na pewno gdzies w koncu tw9je 4C wypatrze ;) jak to Lamborghini ktore jezdzi po Rzeszowie.
Dziękuję Sporting za odp. Bylem w salonie i dostałem info ze nadal zabawa w weryfikację trwa. A co do Genewy to szkoda ze nawet dotknąć się nie dało pozdrawiam i powodzenia
weryfikacja to ściema dla maluczkich
zebys sie poczuł szczególnie wartościowy, bo sie zweryfikowali na tak...
chodzi po prostu o plany produkcyjne, kolejnosc zapisów itd. Jesli z rynków pójdzie wiele zamówień, aut będzie więcej. Tutaj firma musi szukać pieniedzy, a nie bawić się w wizerunkowe pirdu pirdu jak z 8C, autem widmem.
przecież plany produkcyjne to 3500 rocznie + 500 z launch edition...coś mi się nie chce wierzyć w te 7000
Bullshit, będą klepać jej tyle na ile będzie zapotrzebowanie, Sweterek nie może sobie pozwolić na limitowanie produkcji bo taki ma kaprys - jeśli auto będzie szło jak ciepłe bułeczki to zrobią i 7o ooo sztuk, to czysta księgowość którą on lubi - jak kasa leci to trzeba jej nałapać ile się tylko da, a że pomysłu na AR nie ma to będzie przez kolejne 10 lat krzyczał że to 4C to sukces i po nim będą następne, równie dobre modele bla, bla, bla... Ciąg dalszy znamy z innego wątku:)
Saroo kilka stron wcześniej już to było wrzucone :)
Co do artykułu w TG to jest naprawdę świetny. Alfa opisana pozytywnie. A Hammo naprawdę mocno się nią zachwyca.
widze cudowne podobieństwa do innych supersportcar min lotus ferrari alfa koenigsegg, a we wnętrzu....lampka z Fiata UNO :)
Jakby kogoś interesowało to jest polska instrukcja do 4C ;)
http://aftersales.fiat.com/ELUM/Mode...part_number=#1
Korzystając z tego linku dotarłem również do warunków gwarancji ... niezmiernie zainteresowała mnie 8-letnia gwarancja na ... cytuję "(...) perforację blach nadwozia " :cool:
Koledzy , chciałbym się pochwalić że widziałem, dotykałem ale niestety nie mogłem się przejechać Alfa Romeo 4C na torze wyścigowym podczas
Italy Day Zandvoort 30.06.2013 :) z racji że pracuję w NL nie omieszkałem skorzystać z okazji by zobaczyć cuda motoryzacyjnego świata.
Dodam że poza ów diamencikiem który miał tam swój pokaz, "spotkałem" 3 sztuki 8C Competizione !!!! (2 coupe i cabrio )
Powiem szczerze że 8C na żywo jest przepiękna, ale 4C jest obłędna :)
Ogólnie podczas tegoż "zlotu" brylowały Ferrari(naliczyłem ponad 120sztuk ),Lancia,Fiat,Alfy Romeo - cały przekrój łącznie ze smaczkami typu AR SZ/RZ (szt.2). Dysponuję bardzo dużą liczbą zdjęć i filmików(ok, 11GB); jeżeli są chętni zobaczyć real foto robione ręka alfaholika(Alfy 4C i 8C) z polski to mogę podesłać. Nie mam pojęcia gdzie mógłbym umieścić choćby większą ilość interesujących zdjęć.
na zachętę dla niedowiarków ;)
Załącznik 114608Załącznik 114609
Zazdroszczę Ci :)
Fragment o wyglądzie przednich reflektorów w związku z ograniczeniem kosztów mówi sam za siebie, żenada w wykonaniu Sweterka.
Tez byłem ;)
Co roku od 3 lat bywam.
Teraz 1 raz nie smigalem po torze niestety.
Verzonden vanaf mijn iPhone 5s met behulp van Tapatalk
W jednym z testów dźwięki silnika zostały określone jako uciążliwe w dłuższej trasie. Tak się zastanawiam - czy ktoś zakręcony ma punkcie motoryzacji miałby coś przeciwko słuchaniu dźwięków tego silnika godzinami? ;)
- - - Updated - - -
Alfa 4C w kożuchu ;)
http://www.topgear.com.pl/sites/www....ar-day-2-8.jpg
Ja by miał :). Może nie jestem zakręcony na punkcie motoryzacji, ale to tylko rzędowa czwórka z dmuchawką, za to głośna. Nie brzmi źle, ale też nie jest to 8C. Idealny jest układ tak jak np. w Giulietcie (zresztą w 147 TS jest podobnie, tylko nie ma szóstego biegu, co wkurza na autostradzie) - do 2,5 tys. obrotów jest cicho i można uskuteczniać tzw. kruzing, a jak ktoś lubi mruk, to sobie jedzie 4.500 - 5.000 obrotów :).