Właśnie po kablach tylko jest ona schowana miedzy lampą a plastikami ni wnie wiem jak sie dobrac do tego
Printable View
Właśnie po kablach tylko jest ona schowana miedzy lampą a plastikami ni wnie wiem jak sie dobrac do tego
Ano po kablach :) nikt Ci tu nie napisze co zrobić skoro nikt nie wiem co tam masz nadrutowane.
Jaki polecacie zestaw H7 4300?Najlepiej z przetwornicami typu slim, czy jak to się tam zwie.
Wymieniłem żarnik... trzeba bylo nadkole odrekcic 3 srubki i tak skitrana jest przetwornica...Polecam H7 6000kelvinów
Przecież napisał że chce 4300 to po kiego mu piszesz że 6000???? Masakra.....
Odnośnie zestawów hid poszukaj czegoś z gwarancją. Sprawdzonego sprzedawcy. Jak dobrze pamiętam to forumowy kolega sprzedaje. Popatrz w bazarze.
Ktoś testował neoluxy? Mam osram xenarc w tej samej cenie. Co lepiej? Oczywiście mowa o d2s
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Przeciez to oczywiste że osram będzie lepszy.
Czy komuś udało się wyeliminować zakłócenia na radiu z przetwornic HID?
A to nie jest tak że powinieneś kupić odpowiednie przetwornice nie powodujące zakłóceń?
Każde maja w opisie że nie powodują, a co się okazuje prawie każde powodują zakłócenia.
Chyba założę Led bosma tak jak widzę na allegro bardziej się opyla
A czy miał ktoś styczność z firmą vertex i zestawem w wersji 55w?
już 3 komplet zamontowałem w kolejnym aucie- w każdym ok 100 tkm wytrzymały- potem poszło do ludzi wraz z autem.
I co według Ciebie jest lepsze? Co to za ledy?
Cześć,
od niedawna jestem posiadaczem AR 159. Po pierwszej dalszej trasie stwierdziłem, że żarówki nie świecą zbyt rewelacyjnie. Zakupiłem więc nowe h7 osram night breaker laser, otwieram klosz a moim oczom ukazał się zestaw HID. I teraz moje pytanie: co radzicie? wywalać HID i wstawiać zwykłe osramy, czy szukać jakiś nowych HIDów a osramy ładować w światła drogowe?
tak to wygląda:
Załącznik 237092
Załącznik 237094
Prawdopodobnie dotknął Cię problem wypalonych odbłyśników. Należy je zregenerować, bez tego najlepsze źródło światła niewiele pomoże.
Tydzień temu byłem na przeglądzie i diagnosta nie mówił nic o słabym świeceniu. Nie jest to jakieś tragiczne światło ale zastanawia mnie czy zwykła h7 będzie świecić lepiej od tego. Przyznam że pierwszy raz się z takim czymś spotkałem jak HID. Nie mam też żadnych dysz czyszczących reflektor a to również pewnie pogarsza sprawę. Czy można jakoś samemu sprawdzić ten odbłyśnik?
Edit:
Dzięki SliwusBuu. Wywaliłem tą instalacje HID i póki co wsadziłem zwykłe H7. Jeden odbłyśnik faktycznie jest spalony. Czas poszukać kogoś w okolicy kto zregeneruje. Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam!
Stacja diagnostyczna nie posiada żadnej aparatury do pomiaru natężenia światła stąd nie mógł Ci nic na ten temat powiedzieć. Może co najwyżej sprawdzić prawidłowe ustawienie.
Skoro nie jesteś zadowolony ze światła nawet na HID`ie to nie ma co sprawdzać. Na 100% są do regeneracji. Żeby cokolwiek zobaczyć musisz je wyciągnąć z lampy.
Z jakich przetwornic korzystacie ?Korzysta ktos z przetwornic quick start 55w?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Czy ma ktoś może zdjęcia, jak wygląda linia odcięcia/geometria świecenia soczewek H7 AR 159 z założonym zestawem HID? Chodzi mi o zdjęcia nocne, ze światłami skierowanymi w ścianę :) Z góry dzięki za pomoc
Jak hid nie jest skopany to odcięcie będzie identyczne jak przy H7- bo niby dlaczego miało by być inaczej?
Nie miałem nigdy wcześniej doświadczenia z lampami na soczewce, a wiem, że w zwykłych lampach jest dramat po założeniu hidów, więc stąd moje pytanie. Podrzucam zdjęcia z forum Volvo, rozkład światła po założeniu zestawu HID do zwykłych lamp bez soczewki. Co prawda dotyczy to lamp H4, ale ogólna różnica chyba jest widoczna gołym okiem :)
Załącznik 242245
Do ryfli nie można zakładać niczego innego niż H4 bo ta lampa nic innego nie przyjmie - olśnienie wszystkich dookoła gwarantowane. Czego byś tam nie włożył. To raz. A dwa H4 ma budowę dwu włóknową i nie da się stworzyć żarnika ksenonowego o funkcjonalności i takiej samej geometrii jak H4. Stąd ten pomysł jest poroniony na wstępie.
Światła projekcyjne (soczewkowe) mają żarówki jedno włóknowe i HIDy mają taką samą geometrię z źródłem światła w tym samym miejscu (w przeciwieństwie do ledów). Oczywiście przy założeniu że jakiś kulfonów nie kupisz. Ale rynek hidów jest już tak oklepany że raczej rozczarowania nie powinno być. Sprawdzałem rozkład i budowę na przykładzie sporej ilości lamp projekcyjnych H7 i zawsze było tak samo jak przy żarówce.
Dzięki wielkie za wyjaśnienie. Co do H4 to w sumie byłem pewny, że jest tak jak mówiłeś (dwuwłóknowa i w związku z tym inna geometria) ale dzięki za info odnośnie soczewek
Witam, mam pytanie, czy do takowych HIDów potrzebne jest jakieś dodatkowe mocowanie, czy mocuje się go przy pomocy tych 'drucików w gniezdzie lampy? I poleciłby ktoś jakiś zestaw HIDów podrzucając link? Z góry dziękuję.
Jak kupisz z mocowaniem takim jak masz u siebie żarówki to oczywiście nie trzeba.
Jaki zestaw hid h7 polecacie do soczewek w 159? Jaka barwa będzie najlepsza do świateł mijania a jaka do drogowych? Czy za 200 zł można kupić jakiś dobry komplet hid ów?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Witam zmieniło się coś w tych zestawach HID ? bo z tego co pamiętam to światła było dużo ale tylko blisko samochodu. Z ledami nie lepiej założyłem na próbę ale nie da się na tym jeździć.. (zwykle żarówki świecą 2 razy dalej)
Warto sprawdzić te hidy 4300 ? macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ? bo nie chciałbym zamówić 4300 i dostać 6000k z napisem 4300
Witam, zauważyłem, że w 147 po FL z xenonami nie ma soczewek ani nic, jest tylko jakaś nakładka na żarnik.
Jest w stanie ktoś mi coś takiego podesłać lub powiedzieć jak to się profesjonalnie nazywa? Chciałbym zamontować hidy.
Są soczewki ;)
Aktualnie na sprzedaż. 700 zł przy rozliczeniu starych reflektorów http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/11/99.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/11/100.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/11/101.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/11/102.jpg
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Ale fabryka tak nie wypuszczała,a mi chodzi o fabrykę :)
Gdzie hidy nazwałem profesjonalizmem?
Czytanie ze zrozumieniem kolego ;)
Jak chcesz jak fabryka to zostawiasz ksenony bez soczewki ale typu DxR gdzie jest odpowiednia osłona na palniku.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Jakie to są DxR? Nie mogę takich znaleźć w necie.
Wiesz.... czytanie ze zrozumieniem to też czytanie całego kontekstu. Chyba, że pisząc tego posta wcale nie chciałeś połączyć wątku hida z profesjonalnym ksenonem. Tak po prostu chciałeś poznać budowę oryginalnego ksenonu. A po krótkiej pauzie się zresetowałeś. Postanowiłeś oznajmić o montażu hida, w ogóle nie pamiętając o uprzednio napisanym zdaniu.
Spoko - zdarzają się problemy z przelaniem myśli i ktoś przypadkowo może mylnie to odczytać :D
Pytałem tylko i wyłącznie o fachową nazwę tej nakładki, która jest na xenonach w 147 FL :)
jaboleq pisząc o żarnikach DxR ma na myśli np D2R a to chyba uda Ci się znaleźć :D
Znalazłem takie "cudo" :)
https://allegro.pl/zestaw-h7r-xenon-...188277261.html
Ja bym w ogóle hida nie montował do zwykłych lamp. ALe jak lubisz być wyzywany i stać cię na mandaty to zamontujesz.