Kolega [MENTION=192]Pablo.[/MENTION] którego masz 2 posty wyżej ma w ofercie Penrite o ile pamiętam.
Printable View
dzięki, zapytam, ale chyba będzie lipa, bo na stronie "towar niedostępny". Będę musiał dolać coś innego.
Została mi jedna litrowa bańka. Nigdy nieotwierana. Kupiona na zmienolej albo lejolej bo tam kiedyś kupowałem, ewentualnie petrostar, już nie pamiętam. W każdym razie legalne źródło, olej oryginał. Leży ponad rok w piwnicy i się kurzy bo później zacząłem lać Millersa i Rock oila. Olej wymieniam max co 10000 czyli minimum dwa razy w roku. Jak coś to pisz na priv.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Witam, poprzedni użytkownik mojej Alfy ( 159 jtdm 16v bez ekologii ) jeździł na oleju mobil 5w50, czy jest to odpowiedni olej dla tego silnika czy raczej zmienić na coś innego ( auto nie pobiera oleju ). Dzięki i pozdrawiam.
Witam Panowie mam problem być może śmieszny. Chcę wiedzieć ile oleju wchodzi do silnika 2.0 Jtdm . Znalazłem na internecie informację , że do 2.0 170 KM wchodzi 4.9 L . Lecz przy zmianie oleju typ mówi do mnie , że musi być między min a max na bagnecie i wlał tylko 4 l .. ja dolałem do tego 4.9 l i mam pełny bagnet .. Więc jak to jest ? ma być pełny czy między min a max ? Polecacie jakiś modyfikator tarcia ? albo coś co wydłuży pracę silnika ?
Olej Motul 5w30 X-celan + .. Ile pokazuje u Ciebie poziom oleju na komputerze podczas włożenia kluczyka ? U mnie full i tak ma być ?