-
To może ja trochę pomogę :)ostatnio fotele ogarnąłem szarym mydłem czyli biały jeleń chyba to ostatnia firma która to robi ale oki po myciu gąbka fakt widać czarna wiec czysci:)po wyschnięciu skóra matowa ale czysta pachnąca. Następnie można jakiś środek do odświeżenia albo balsam z woskiem hak kto woli. .Ale rezultaty widać. ..mydło koszt 3 zl:)
Napisane na Commodore C64..;)
-
Robiłem u siebie dokładnie tak samo :-)
-
Przy czyszczeniu skóry im mniej wody tym lepiej dlatego w środkach dedykowanych do skór zmniejszono jej obecność do minimum. Po czyszczeniu mydłem nie można ale wręcz trzeba użyć czegos do nawilżenia i ochrony skóry.
-
no dobra a jakie proporcje tego mydła do wody, to że trzeba użyć czegoś do nawilżenia to wiem i zastanawiam się nad Zymol Leather Conditioner, chyba żeby kupić cały zestaw Colourlocka? :confused: kurde za dużo tych wszystkich produktów :)
-
Zestaw Colourlocka jest wygodny, bo masz od razu cały potrzebny zestaw i to całkiem dobrej jakości. Wystarczy na 2-3 zabiegi, później będziesz mógł dobrać inne kosmetyki, a szczota zostanie :)
Ja natomiast mam inny problem :) Jestem po wosku Collinite 476s (wcześniej mycie, glinka, mycie, suszenie). I mam taki problem, że w mieście nie mam jak porządnie umyć auta, tzn szamponem i rękawicą, po prostu mieszkam w bloku :) Zwykła myjka ciśnieniowa nie daje porządnych efektów, no i pozostaje problem czy przecierać ręcznikiem do sucha?
Panowie, jak myć, żeby wosku nie zmyć? :D
-
Wiaderka, szampon i odwiedziny na bezdotyku wcześnie rano albo późno wieczorem. Tam myjesz porządnie rekawicą, splukujesz ciśnieniem i po wytarciu jeszcze qd dla efektu. ;-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
-
-
Quick detailer środek do szybkiego odświeżenia i nadania blasku
-
A coś konkretnie polecacie?
-