Tutaj ogłoszenie forumowe
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...ieg_99tys.html
Printable View
Tutaj ogłoszenie forumowe
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...ieg_99tys.html
Dzięki widziałem już na otomoto ten egzemplarz. Celuje w coś w okolicach 20k
Ponawiam pytanie czy ktoś może oglądał ten egzemplarz?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8benzyna-duza-navi-szyberdach-klimatronic-parktronic-ladny-ID6yHyu3.html
Oglądałem ta aukcje trochę już wisi była za 19999 poprzednio wystawiana za daleko mam żeby pojechać ją obejrzeć. Wyposażenie fajne jednak cena gdzie trzeba doliczyć sprowadzenie opłaty akcyzy dość atrakcyjna. Rzadko zdarza się 1.8 tak fajnie wyposażona. Ze zdjęć wygląda dobrze jednak nie ma na niej żadnego emblematu na błotnikach przednich "design giugiaro", naklejek osłonnych przy tylnych nadkolach też nie ma. Brak oznaczeń z tyłu na klapie i zderzaku. Szyba czołowa może być uszkodzona po lewej stronie od pasażera chyba że tak światło odbija. Jak bym miał dość blisko chętnie bym ją obejrzał.Z samych zdjęć wygląda bardzo przyzwoicie jednak porównanie powłoki lakierniczej obowiązkowe jak dla mnie. Jak mnie się trafi taka w okolicy Lublina to obejrzę bo myślę o takim zakupie dla taty ale bez ciśnienia.
nie chciał bym skłamać ale w listopadzie stała za 22500
- - - Updated - - -
o samochodzie nic wiecej nie znalazłem ale o sprzedawcy tu jest info wiec radze sie dwa razy zastanowic "bez-wypadkowe.net/showthread.php/17695-Renault-Laguna-2006-korekta"
Dzięki za info, też sądzę że mogło być coś robione przy samochodzie bo sporo ma na wyposażeniu a cena nie wygórowana.
Może wkrótce coś nowego pokaże się w benzynie, bo na razie to biednie z silnikami 1.8.
maxer86 ja też z Lublina szukam, jak się pojawi coś w okolicy to wyścigi będą :P
Oglądałem tą 159 m-c temu cena wtedy 20k do opłat. Na żywo już nie taka ładna i co mnie odrzuciło na dzień dobry to dziwny smrodzik :P w środku i pordzewiałe śruby pod maską. Na zdjęciu widać też że cieknie spod dekla co potwierdzam. Jak zajechałem po wcześniejszym telefonie (tak z 1,5h) to stała odpalona z nawiewem i temperaturą na maksa. Suszyła się? :)
dobre 1.8 mpi długo na ogłoszeniu nie wisi :) ...
Witam, czy ktoś może oglądał? A może jest ktoś kto ma blisko by obejrzeć :)
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-ti-...2.html#thumb/8
Witojcie!
Poszukuję od jakiegoś czasu Alfy 159 w automacie najlepiej z 2.4 jtdm 200km, ale ewentualnie zdrową sztuką z 1.9 jtdm 16V 150km bym nie pogardził. Problem tylko jest taki, że zależy mi na bogatym stosunkowo wyposażeniu i na przykład chciałbym mieć elektryczne stołki z pamięcią, które w tych autach są stosunkowo rzadkie..
Niemniej jednak - ktoś, coś słyszał lub widział?
Przy okazji - czy ktoś kojarzy ten egzemplarz - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-sw-automat-ID6yF3Ub.html#cf3154727c
Przejrzałem ostatnie 2 miesiące tego wątku i nic nie znalazłem o niej o dziwo..
Idzie wiosna i w związku z tym ponownie rozpoczynam poszukiwania Brery. W zeszłym roku niestety nie udało sie znaleźć niczego konkretnego, a że przez zupełny przypadek, wracając z wczasów, natknąłem sie na 159 TI SW z zaskakująco niskim przebiegiem, więc go kupiłem, mimo że nie bardzo potrzebuję kombiaka. Nigdy natomiast nie zrezygnowałem z Brery więc mam pytanie do kolegów - czy jest tu jakiś posiadacz Brery chetny, z różnych przyczyn (np powiększenia rodziny itp), do zamiany na moją 159 TI? Dodam, że pod maską siedzi 1,9 JTD 16v a aktualny przebieg to: 78000 ! Więc prawdziwa okazja ;)
Mam pytanie ogólne w kwestii kupna sprowadzonego samochodu. 90% aut sprowadzonych posiada opis w stylu:
"Auto opłacone i przygotowane do rejestracji.
Koszt rejestracji 256 zł
Kupujący zwolniony z opłaty skarbowej.
Wystawiam Fakturę VAT-23%.
Autem można spokojnie wracać do domu."
Jednak interesuje mnie jak to ma się do rzeczywistości, jakie handlarze stosują "sztuczki" ?
Nie musi mieć polskich tablic może mieć zagraniczne byle ważne z tym, ze żaden normalny Niemiec czy Włoch nie sprzeda auta Polakowi ze swoimi tablicami i ubezpieczeniem dlatego sporo aut ma niemieckie tablice wyjazdowe z tym, ze warto zwrócić uwagę na date wybita na tablicach bo większość aut od handlarzy te tablice ma już nieważne.
Większość aut dzisiaj ma podrabiane tablice niemieckie zgodne z ostatnimi tablicami w briefie. Jazda na takich tablicach jest dyskusyjna.
Taak! No risk, no fun! :)
Moim zdaniem jest nielegalna. Nie widzę merytorycznych argumentów za legalnością, poza ułatwieniem życia kupującym. Tak samo nielegalna jest jazda na polskich tablicach zrobionych w stodole, o numerach zgodnych z tymi w DR, ale bez naklejki legalizacyjnej.
A jak się ma fakt iż "auto zostało opłacone" ? Tak samo jak to że można nim wracać legalnie ?
To zależy co faktycznie zostało opłacone... Z tego co pamiętam (!) na akcyzę są 2 tygodnie od sprowadzenia. Czyli to powinien w 9 przypadkach na 10 zapłacić handlarz. Ale oczywiście, czasem tego nie robią, a potem podsuwają kupującemu umowę "na Niemca".
Ale fakt opłacenia (lub nie) auta nie interesuje policję. To ewentualne przepychanki z urzędem skarbowym.
Na taką umowę "na Niemca" nawet nie ma co się pisać, później w razie czego szukaj igłe w stogu siana.
Pozwolę sobie podbić, bo chłopaki delikatnego offtopa wrzucili i moje zapytanie się zagubiło. ;)
Ktoś miał już styczność z Ti z Waw - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-sw-automat-ID6yF3Ub.html#cf3154727c
Ktokolwiek, cokolwiek?
A może ktoś ma coś podobnego i rozważa zmianę?
Jestem na etapie poszukiwań 159 w JTS (tak, tak...wiem ;) )Jeden ze sprzedających mówił,że po wymianie oleju co jakiś czas włacza się kontrolka Check engine-przypadek, czy po wymianie oleju trzeba zresetować komputer?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#2e645cb620 Po opisie można wywniosować że chyba był robiony swap na 1.9tdi
Witam,
za zgodą Moderatora umieszczam ogłoszenie sprzedaży swojego auta. Na początku napisałem spory elaborat ale postanowiłem umieścić tylko najważniejsze informacje, a reszta dla zainteresowanych. Jest to 159 SW 2,4jtd Q-tronic w wersji Exclusive po remoncie silnika w serwisie autka.pl Bardzo bogato wyposażona wersja, szczegóły można znaleźć pod poniższym linkiem kiedy to przed zakupem prosiłem o rozkodowanie nr VIN:
forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/68540-prosba_sprawdzenie_nr_vin-530.html
W skrócie posiada:
9 poduszek powietrznych
ABS i inne systemy kontroli trakcji
czujniki deszczu, zmierzchu, jakości powietrza
światła ksenonowe
system audio BOSE ze zmieniarką i subwooferem w bagażniku, radio z dużym wyświetlaczem, nawigacją i telefonem
fotochromatyczne lusterka wsteczne ( także zewnętrzne)
czujniki parkowania tył
Zaraz po zakupie w wyniku zdarzenia na autostradzie ( szczegóły na priv), został uszkodzony silnik i trafił on do remontu ( naprawą i likwidacją szkody z ubezpieczenia zajmował się serwis autka pl ). Historia do wglądu i potwierdzenia w serwisie, naprawa wyceniona na ponad 13kpln. Od remontu zrobiłem ok 14kkm, ostatnio wymieniony olej, rury odmy, separator oleju gdyż ubywało oleju i w serwisie zlokalizowano wyciek. Alfa ma usunięty DPF, zaślepiony EGR, usunięte klapy z kolektora, wyczyszczone kierownice turbiny, wymieniony termostat, akumulator, naprawiony alternator, wymienione wszystkie paski.
W cenie auta 2 komplety opon ( zima Dunlop Sp Winter Sport, lato Barum Brawuris) oraz zestaw lakierów w sprayu. Świeżo po wymianie oleju, przegląd techniczny do stycznia 2018. Cena 25.500PLN, Szczegóły/zdjęcia ( ze względu na za małą liczbę postów ) na priv lub nr tel 663046012.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#e70534480e Oglądał ktoś to auto ? Dosyć mało zdjęć jest no i sądząc po tablicach i lokalizacji to raczej będzie to handlarz.
Witam,
co sądzicie o tym ogłoszeniu
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ID6yI2DB.html
Auto-Komis Camaro gdzieś mi się obiło o "uszy", że specjalizuje się w Alfach Romeo, chociaż aktualnie na sprzedaż ma tylko 2.
Ciężko znaleźć opinie na temat tego sprzedawcy.
Był może ktoś i oglądał?
Na zdjęciach prezentuje się całkiem spoko, światła z tyłu wydają się być w 1 lini.
Jedyny mankament to przetarcia w okolicy przycisku Start/Stop.
Ciekawe czy nie cofnięty przebieg, oczywiście w okolicy 200tyś jak większość aut niezależnie od rocznika :D
Możesz podpytać się na tym forum www.bez-wypadkowe.net . Można tam uzyskać bardzo dużo informacji na temat zakupu auta każdej marki.
Podbijam temat :
czy ktoś może oglądał bądź jest w stanie obejrzeć?
w sumie mam dwie szt do obejrzenia :)
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-ti-...2.html#thumb/8
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-sw-...5.html#thumb/4
Dzięki wielkie ;)
Hej,
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#fd27cbe74d ktoś coś słyszał o tym egzemplarzu?
nienawidze zdjec mokrego auta w ogłoszenich o sprzedazy :-) czyzby celowy zabieg ?
Cześć,
będę wdzięczny za opinię na temat autka otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8-tbi-salon-polska-ID6yKtZF.html , czy sztuka warta swojej ceny? Dodam ,że będzie trzeba od razu zrobić rozrząd, czy do 2 tyś zrobię ? Jak oceniacie autko. Oglądałem na żywo ma jakieś odpryski lakieru, była z tyłu przez ASO malowana teraz przed wystawieniem ze względu na zarysowania (są zdjecia przed). Ten silnik przy tym przebiegu na parę lat warto ? Serwis ASO tylko do 30 tyś potem.......? Czy ryzykować?
Z góry dzięki za swoje spostrzeżania.
Witam, od jakiegoś czasu wisi na ogłoszeniu w wersji nie umytej nawet chyba są zdublowane te ogłoszenia teraz. Czy może ktoś oglądał tą Alfe. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#35d55fbd14 ??
I ma jakieś spostrzeżenia co do jej stanu. Bo w porównaniu z poprzednim ogłoszeniem to widzę że kierownica ma mega warstwę brudu i plastiki też co źle świadczy o użytkowaniu. Poprzednio chyba miała jeszcze osłony lakier przy tylnych nadkolach.