Kupowałem go do chłopa z Siedlec, ma aukcje powystawiane na olx. Też zajmuje się naprawami M32. Po wymianie mechanizmu stukanie zdecydowanie jest mniej słyszalne jednak nadal występuje.
Printable View
Kupowałem go do chłopa z Siedlec, ma aukcje powystawiane na olx. Też zajmuje się naprawami M32. Po wymianie mechanizmu stukanie zdecydowanie jest mniej słyszalne jednak nadal występuje.
do usunięcia
czy ktos sobie poradzil ze stukami przy zmianie biegow i przy dodawaniu/puszczaniu gazu? przeczytalem caly temat i doczytalem ze problem czesto wystepuje ale nic konkretnego na temat naprawy...wymienilem kompletna prawa półoś na nową ale zadnych zmian, wymienie tez przeguby na lewej osi. Ktoś probowal zalatwić problem za sprawą tych podkladek regulacyjnych na lozysku stozkowym? czy cos to dalo? Od strony ktorej polosi wklada sie te podkladki?
Czy jak jedziesz w zakrecie badz po okregu to czy wtedy stuka?
nie, tylko w sytuacjach jak zmieniam biegi i po odjeciu lub dodaniu gazu.
to raczej problem w skrzyni. Lub mechanizm roznicowy. U mnie tez to wystepowalo. Wymienilem obie polosie. Wymienilem mechanizm roznicowy. Problem byl nadal. Zrobilem remont skrzyni - problem zniknal. Znalezienie zrodla tego pukania i stukania....mozna sobie doktorat z tego napisac [emoji2] Alfa [emoji4]
czyli nie ma jednego konkretnego elementu odpowiedzialnego za to?
Marti a na czym dokladnie polegal twoj remont skrzyni? wymiana lozysk czy cos wiecej?
Z starej zostala tylko obudowa. Cale wnetrze nowe.
Co do pukania. Wiele osob ma z tym problem. Chlopaki wymieniaja graty, a poprawy nie ma. Ja tez na poczatku wymienialem podzespoly. Do remontu zmusilo mnie wycie skrzyni, wiec poszlo wszytsko. A co dokladnie bylo przyczyna tych stukow, cholera wie. Po wymianie mam spokoj z tym. [emoji4]
Witam.
Po naprawie skrzyni biegów auto w końcu do mnie wróciło i mam pytanie: na wszystkich biegach poza 3 biegiem gałka skrzyni biegów się nie rusza a na trzecim podczas przyspieszania idzie do przodu a w momencie odpuszczenia gazu do tylu, na 5 biegu też ale delikatnie. Czy to jest normalne, jak powinna zachowywać sie skrzynia po naprawie? Reklamować to?
Pozdrawiam