Dzięki :)
To jeszcze się dziś upewnię jaki mam kolor płynu chłodzącego (ale wydaje mi się, że niebieskawy więc pewnie paraflu zwykły) i robię zamówienie. Dzięki i sorry za zamieszanie z plikiem csv.
Printable View
Dzięki :)
To jeszcze się dziś upewnię jaki mam kolor płynu chłodzącego (ale wydaje mi się, że niebieskawy więc pewnie paraflu zwykły) i robię zamówienie. Dzięki i sorry za zamieszanie z plikiem csv.
A więc oficjalnie informuję, że termostat 55202885, przeznaczony teoretycznie dla 159 i pochodnych pasuje także do 156 1,9 16V. Informacja o tyle cenna, że 55202885 kosztuje ok. 100zł mniej niż ten, który powinien być wg epera :)
coś jak ze śrubami:
poproszę śrubę do kół M12 1.25 28mm - 3zł proszę
poproszę śrubę do kół do alfy romeo - 5zł proszę
:lol:
tylko tu masz odwrotną sytuację - do droższego i nowszego auta jest taniej niż do starszego i tańszego
no ale co by nie było tak hop siup
temperatury otwarcia oba mają te same ?
czy pasuje bo się da zamontować ?
No właśnie, że pasuje to fajnie,ale czy działa i czy ma te same parametry co oryginał.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Identyczne parametry, termp. otwarcia 88stC. Przed wymiana ledwo przekraczałem 50stC, wg MESa 60, a w środku zimno jak na zewnątrz. Po wymianie szybko osiąga 70stC na wskaźniku, a w, środku momentalnie się robi cieplutko :)
ok
jak temp otwarcia i tepm pełnego otwarcia twe same to cacy
o to mi chodziło właśnie
Ja uporałem się z temperaturą , kupiłem termostat verneta 250zł bez czujnika,wymieniłem i teraz wszystko jest w porządku ładnie trzyma 88 stopni,czyli jak pokazuje 70st. to niema co kombinować tylko kupić nowy.
A gdzie ci pokazuje te 70C? Jak na wskaźniku to nie zawracaj głowy takimi radami
Tak na wskazniku , skoro wczesniej max.było70st. a teraz jest 90 to chyba raczej wskaznik dobrze pokazuje,i odrobinę kultury.