Ceny rzeczywiście powalają http://www.sklepopon.com/pace-pc10,p-36039
Ale bałbym się to założyć...
Printable View
Ceny rzeczywiście powalają http://www.sklepopon.com/pace-pc10,p-36039
Ale bałbym się to założyć...
Dla bezpieczeństwa lepiej będzie zapłacić 2x tyle i założyć Pirelli Cinturato P7.
o jej jak zobaczylem Wanli to juz podziekowalem...mialem Wanli S1088(ponoc na licencji Dunlopa)-jak to wylo przy predkosciach od 40-70 no jak startujacy samolot.Pozniej nie bylo juz slychac bo szumial wiatr
W naszych samochodach nie powinno być innych rozmiarów kół na osiach właśnie z powodu VDC. Choć nieduża tolerancja musi być (taka jak zużycie opon, ale to różnica liczona w mm, a nie cm).
Niestety to pewna wada tego samochodu – opony są drogie właśnie z tego powodu, że nie są one najpopularniejsze (opony 225/45/17 to standardowy rozmiar 17" opon w Passacie B5 i pewnie w którymś Golfie i Skodzie).
Panowie, czy z fabryczną felgą 17ką o ET 41 nie będę miał problemów z założeniem rozmiaru 235/45/17?
Nie ukrywam, że boję się obcierek.
Poczytałem więcej i wiem już, że nie będą obcierały. Przepraszam za śmietnik :)
Właśnie takie 17-ki mam założone i wszystko gra.
Ja dzisiaj kupiłem Nokiany LINE 225/50/17 98V XL. Byłem zdecydowany na Nokiany. Zimówki mam tej samej firmy, a jestem z nich bardzo zadowolony. Do wyboru miałem ZLINE 225/50/17 98Y i LINE 225/50/17 98V. Zdecydowałem się na te drugie, głównie ze względu na niższy indeks nośności, który (mam nadzieję) wpłynie na dłuższą trwałość opon. Patrząc na unijne etykiety ZLINE 98Y (do 270km/h) ma ocenę "E", natomiast LINE 98V (do 240km/h) "C". Różnica w cenie: 3 euro na oponie na korzyść ZLINE. Mam nadzieję, że będzie warto :)
Inna sprawa, że te opony są nowością, więc ze świecą można szukać opinii na ich temat.
Widziałem, że kilka postów wcześnie była mowa o ZLINE'ach, a miał ktoś już może styczność z Nokianami LINE?
Zdrowia!
Czarek
No to po kilkunastu dniach testów mogę powiedzieć, że Pirelli PZero Rosso są świetne. W zasadzie bez różnicy hamowanie na mokrym czy suchym, trzymanie w zakrętach, ruszanie.. Dla mnie rewelka. Wreszcie mam opony które nie zrywają przyczepności na 3 biegu na mokrym asfalcie :) Po raz kolejny przekonałem się, że nie ma co kombinować tylko brać tę włoszczyznę :)
Ja kupiłem NOKIANY ZLINE 225/50/17 i niestety mam problem. Opon nie da się wyważyć. Przy prędkościach od 80 km/h kierownica zaczyna się trząść. Nie pomaga optymalizacja opony do felgi. Według serwisu oponiarskiego opony nadają się na śmietnik. Zastanawiam się tylko czemu je zamontowali. Opony kupione na oponeo.pl odsyłam w tym tygodniu do reklamacji. Zobaczymy jak to się skończy.