Po zaznaczeniu EGRa i przejściu na wykresy pokazywało ciągle 1%, żadnych zmian. Na jałowym też jest 1%. Zestawię jeszcze te parametry ja powyżej i wkleję. Dzięki!
Printable View
Po zaznaczeniu EGRa i przejściu na wykresy pokazywało ciągle 1%, żadnych zmian. Na jałowym też jest 1%. Zestawię jeszcze te parametry ja powyżej i wkleję. Dzięki!
Nie wykresy ale testy. Na samym zapłonie bez odpalenia silnika robi się test EGR.
Załącznik 100912
Witam, niedawno zostałem nabywcą GT i zaniepokoiło mnie mułowate przyśpieszenie, tzn. tak jakby Turbina zaczynała ciągnąć dopiero od ok 2200 RPM, a wcześniej jest wielka dziura i auto powoli się zbiera ( Odczuwam to bo brat ma 166 w 2.4 JTD i tam zabiera praktycznie od samego dołu troche gazu i aż wciska w fotel ). Dzisiaj zrobiłem loga na 4 biegu od 1000 do 4000 RPM proszę o analizę i pomoc. Z góry dzięki, log w załączniku.
overboost nie wysterowuje dobrze łopatek do zakresu o którym piszesz. Podmieniłbym go najpierw.
- - - Updated - - -
jak nie pomoże to łopatki
Dzięki za szybką odpowiedź teraz pytanie, będzie pasować overboost z 166 2.4 JTD?
Nie
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
Dlaczego? Patrząc na overboost pierburga na allegro wyglada na to ze jest identyczny dla 166 i gt np. tutaj.
Nawet sam koleś na tej aukcji napisał że może nie pasować. A nie możesz kupić dokładnie do twojego auta?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
Dzięki za odpowiedzi, na jutro jestem umówiony z mechanikiem więc postaram się go trochę nakierować na wasze diagnozy. Dodam jeszcze jeśli miałoby to w czymś pomóc, że auto w ogóle nie kopci czy to przy zapalaniu, postoju czy przy mocnym wciśnięciu pedału przyspieszenia, ani białym ani czarnym dymem, nie wiem czy to dobrze czy źle bo zawsze wydawało mi się, że diesel "musi" kopcić : P