No dawaj opowiadaj co to za przygoda?, bo jesteśmy ciekawi:D:D
P.S wczoraj zagazowałem alfinke i zadowolony:)
Printable View
A ja mojej za sponsorowałem zestaw tłumików z Walkera :P wraz z rurą kolektorową a niech ma :P
Dostała nowe wygłuszenie bagażnika , i plastikowe nadkola na tył :)
do tego przetoczyłem tylne tarcze :)
Oj , udana Niedziela :P
W końcu zamontowałem halogen, poprawiłem dolne mocowania zderzaka, więc już nie wiszą pod autem. Naprawiłem też prawą tylną lampę. Ogólnie elektryka niemal opanowana :)
w sumie wczoraj - nowy termostat i płyn chłodniczy ;) elegancko
Obułem Bellę w zimowe obuwie :)
Wymontowałem kolektor wydechowy i oddałem do piaskowania.Niech alfa oddycha czystym luftem hehe.Zobaczymy czy gra warta świeczki.
Zamówiłem dzisiaj nowiuśką osłonę pod silnik do Belli :)
dziś założone zimowe laczki
Wszyscy tak zakładają to i u mnie chyba już czas na zimówki ...
kupiłem nowe lampki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej ;)
Założyłem reflektory depo bo w oryginałach popękały zaczepy. Jestem zdziwiony jakością świecenia na plus:) Natomiast reflektory parują. Mam w planach przeszczepiś oryginalne soczewki hella do depo, więc uszczelnie dokładniej lampy i powinno być git:)
Wczoraj - (chociaż nie jest to zgodne z tematem) wsadziłem drugi silnik, który chodzi jak igiełka ;) ( w starym panewkę ch** strzelił - na sprzedaż będą części [sprawne] głowica itd. ) lecz po krótkiej jeździe okazało się, że pasek klinowy był grubszy w starym silniku i potargało mi go więc zamówiłem dzisiejszego ranka drugi pasek o 1 "ząbek" cieńszy po czym go założyłem...
Co się okazało ? Na nowym silniku i podzespołach ... Alfa śmiga jak nowa... :)
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych awarii przez dłuższy czas :P :cool:
180.026 :-)
A ja kupiłem wreszcie płyn zimowy i jakiś dodatek do benzyny czyszczący wtryski. Niestety nie wymieniłem płynu, dlaczego? Patrz temat : Co dziś udało mi się zepsuć w mojej Belli.
Zmieniony olej i filtr oleju :)
Umyta Alfa, nawoskowana, odkurzona, skórki zakonserwowane, wnętrze lekko potraktowane półmatem, zakup nowych zimówek cztery sztuki, nowy akumulator, wymiana płynów wszystkich i filtrów, wymiana wahacza wleczonego ( to wcześniej ) Zalany do baku Diesel Gold i alfa poszła spać na cały tydzień do garażu :) Taki mały urlop jej zrobiłem.
Może nie dziś ale latem podczas urlopu na działeczce:
- wygłuszenie 4x drzwi plus dodatkowo maska
- zmiana głośników przód na zestaw MAGNATA DARK 216
- przerobienie tych napisów alfa romeo na progach na kolor czerwony :)
Pozdrawiam.
dziś wjechały gumowe dywaniki i w ten sposób oto mam pełny zimowy setup...
A ja dziś wywaliłem katalizator... Paskudztwo i syfff... Kto to wogóle wymyślił???
a podobno paliwo bezołowiowe jest eco...Cytat:
ekolodzy....
ile nowy jeśli można zapytac?
Dzis zmienione oponki na zimowe, zmienione radyjko i zaliczona myjnia ;p
Dziś - przegląd, światła uruchomione, szyber usprawniony, elektryczne szyby też z dniem dzisiejszym działać zaczęły i najważniejsze - ugaszony nagły pożar kabli od alternatora. (dużych strat niema nawet mało co widać ale chwile się paliło i coś tam potopiło ale już od godziny 16 się naprawia i śmigać będzie dalej na początku przyszłego tygodnia)
Pozdrawiam, Lolix
Założyłem koła zimowe i umyłem ją bo ptactwo urządziło sobie latrynę na drzewie pod którym stała :mad:
Nowe oponki zimowe na nowe (używane) felgi. Wymiana wycieraczek. Czekam na śnieg...
http://img151.imageshack.us/img151/9937/210jm.jpg
:D
tomek_murawki-dobrze zrobiłeś,nie zapomnij ,że kata możesz sprzedać.
Ekolodzy jego mać :mad:.
u mnie dziś było mycie, odkurzanie, wymiana kółek na zimówki a prócz tego coś mnie wzięło i posprzątałem troszkę pod maską przy okazji zdjętej osłony ( nie dawno wymieniałem termostat ) jak się okazało korek od oleju ma kolor żółty a zbiorniczek od płynu do wspomagania jest biały hehe ;)
aaa i zrobiłem przelew żeby Bella mogła jechać na dwudniowy spot w Karkonoszach - tak przy okazji może jacyś chętni ??? http://www.forum.alfaholicy.org/doln...konoszach.html
Olejek 5w40, wszyściuchne filtruśki :D myjnia/ odkurzanie/ czyszczenie skóry + czernidło na oponki :girl_wacko:
Przygotowałem belle do zimy:
- dokładne mycie,
- pastowanie nadwozia,
- sprawdzenie stanu płynów,
- zakonserwownaie zamków i uszczelek
- odkurzanie i plakowanie wnętrza:)
- kontrola stanu akumulatora,
- no i bella dostała już klubowe podkładki
- oraz zatankowanie pod korek + dodatek do paliwka
A ja musiałem dziś sprawdzić czy moje felgi oby na pewno są srebrne ?
Przez kilka ostatnich dni wyglądały na grafitowy mat ;D
wymieniłem rozrząd przy 117 tyś. km oraz na świeżo zakupione felgi przyodziałem w nówki zimówki Dunlop winter 3d, bala ma nowe kapcie :)
Co że dzisiaj niedziela:
4 godziny spędzone w garażu a efektem:
Wymienione kółka na zimowy komplet w 156
147 zmoczona deszczem, ale opłukana czystą wodą i wytarta do sucha.
156 za to mi się już trochę przykurzyła to też dostała prysznic i wycieranie.
Obie umyte w łącznie 4 litrach wody :D
No i mini sesja foto
http://www.forum.alfaholicy.org/
A ja dzisiaj swojej Belli znalazłem koleżankę:) a do tego odkurzona, wyczyszczona, prosto z myjni zawitałem na przegląd i byłem mile zaskoczony bo wszystko gra:) a na zime będzie miała w bagażniku dobry sprzęt audio
ja dziś umyłem Alfa po ostatnim tygodniu jeżdżenia, odkurzyłem i nawoskowałem pewnie ostatni raz przed mrozami ...
o 17 zapaliła mi się rezerwa to... podjechałem na BP w celu zgaszenia "księgowego"
ja dziś oddałem zimowe felgi czyli oryginalne 15" do regeneracji i malowania z racji na ich mało estetyczny wygląd i widoczne ślady użytkowania. Mam nadzieję że poprawi to wygląd nawet w zimie. Zakończyłem już montaż foteli przednich od 147 gta, jeździ się w nich rewelacyjnie. Twarde i dobrze trzymają na zakrętach. Na ten tydzień zaplanowałem polerkę i woskowanie oraz przygotowanie autka do sezonu zimowego.