swego czasu czesto ja widzialem. od bardzo dlugiego czasy nie. moze to świadczyć o jakis problemach. pozatym silniki vm nie sa trwale - urywaja sie szpilki glowic
Printable View
swego czasu czesto ja widzialem. od bardzo dlugiego czasy nie. moze to świadczyć o jakis problemach. pozatym silniki vm nie sa trwale - urywaja sie szpilki glowic
OZ Zagato za półdarmo:
http://tablica.pl/oferta/felgi-17-or...tml#79f364e339
Hej.
Powiedzcie mi, czy drzwi w 33 907 w kombi i hatchbacku są takie same? Chodzi mi o przód o i tył. I jeszcze takie pytanie, bo myślałem, że wszystkie wersje miały el. szyby, a na allegro pojawiła się na części jedna 33 z szybami na korbkę a poza tym boczki drzwi identyko jak w mojej. I tak się zastanawiam czy przełożenie mechanizmu od el szyb będzie wykonalne? Bo mi wydaje się, że nic nie stoi na przeszkodzie, ale nie chciałbym się zdziwić :)
Siema
Ma ktoś może jakieś schematy elektryki do 164 gdzieś kiedyś widziałem ale nie mogę znaleźć:( chodzi mi głównie o to co jest odpowiedzialne za włączenie świateł postojowych z panelu. wszystko na panelu działa oprócz świateł postojowych dioda na przycisku nie zapala się przycisk jest na pewno dobry sprawdziłem.
Hej. Czy kolektor dolotowy z silnika 1.4 będzie pasował do 1.6 z 145 boxer, a jeśli tak to czy elektryka i wtryskiwacze obsłużą ten silnik
Panowie jest sprawa, okazalo się że mój szef 20 lat temu mial Alfe 33 1.7 i przy ostatnim sprzątaniu znalazł dwa gaźniki z wersji 118ps, najprawdopodobniej weber'y (mialem je w ręce tylko przez chwile ale raczej webery), a teraz pytanie, widziałem na ebayu że odnowione egzemplarze chodzą w całkiem niezłych pieniądzach, na allegro jest jeden odnowiony komplet za 2k zł więc pytam was jaka może być realna wartosć tych gaźnikow i czy jest na nie wogóle jakikolwiek popyt?? Dodam że gaźniki są kompletne, przepustnice nie są zapieczone, ogólnie trzeba by je rozebrac i przeczyścić ale powinny być sprawne bo od chwili zdemontowania 20 lat temu leżą na półce.
Sprzedawaj za granicą. Te na allegro leżą od wieków i nie sądzę, żeby ktoś je kupił, wystawiona kwota jest raczej efektem wybujałej fantazji sprzedającego i tego, że zapomniał, gdzie mieszka :) W Polsce mało kto się na tym pozna.
Ponad pół roku temu dwa razy wystawiłem na licytację parę podwójnych Weberów 40 IDF 82/83 pozostałych z mojego 1.3 S i dopiero za drugim razem licytacja osiągnęła marne 600 zł, potrzebowałem kasy na gruntowny remont mojego 1.7 więc sprzedałem po tej cenie jakiemuś maniakowi Garbusów. Z tym, że moje nie leżały 20 lat, tylko około pół roku, wcześniej chodziły idealnie w moim samochodzie. Szukałem poważniejszego kupca, ale moje poszukiwania spełzły na niczym, może Tobie poszczęści się bardziej :)
Tak jak mowilem gaźniki nie są moje, porozmawiam z szefem w poniedzialek i dowiem sie czy jest wogole zainteresowany sprzedażą a jak tak to za ile i się odezwe.
Cena jedynej w Polsce Alfy 33 z silnikiem diesla spadła poniżej 1000zł:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-33-1-8t...C30164247.html
Ok, co do gaźników to będą na sprzedaż tylko szef chc je najpierw wyczyścić i sprawdzić żeby nie okazało się po zakupie że coś jest z nimi nie tak, zajmujemy się mechaniką pojazdową także z zweryfikowaniem ich stanu nie będzie problemu :D
@Robert
Opis tej aukcji 164 mistrz! :D
Kolo jaja sobie robi. Tak naprawdę auto do nabycia za małą kaskę. Maszyna do kompleksowej odbudowy ale co istotne buda i podłoga zdrowiutkie. Wnętrze idealne. W mojej 164 nie było tak różowo :(.
Za małą kase to znaczy ile ? Bo rzeczywiście jak by uciąć jedno zero to można by ją brać :)
Cześć, czy ktoś może planuje sprzedać w najbliższych miesiącach 164 TSa ?
Jaki trzeba interfejs żeby podpiąć AR164 pod komputer, przejściówkę na 3 pin już mam lecz interfejs miałem zły i nie chciał się łączyć, lub miał by ktoś pożyczyć w okolicach Krakowa ?
Cena rośnie. Było 950, jest 1090zł :D
http://otomoto.pl/alfa-romeo-33-C31732973.html
a co się można dowiedzieć od handlarza :D Też dzwoniłem i z tego co mówi sprzedawca nie jest tak źle, jeden błotnik do wymiany i trochę korozja łapie wlew paliwa, reszta blacharki jest ok. Mechanicznie silnik odpala jeździ nie jest źle, biegi nie zgrzytają, chodzą tylko trochę ciężko :D Tak więc 33 za 1000zł w takim stanie, to nie rada gratka!!!;);););););)Oczywiście jeśli się ufa w to co się słyszy i samemu nie sprawdzi ;)
Gdyby ktoś chciał się jeszcze nią interesować, to byliśmy, oglądaliśmy i raczej nie polecamy ;)
tak średnio, słychać takie lekkie pukanie na wale korbowym, szczególnie jak jest zimny, później trochę się to wycisza, tak jak by panewka?Auto ma zrobione prawie 300tyś :( no i średnio się wkręca, niema tego kopa, tak jak by świece lub coś z aparatem zapłonowym było, jest po prostu mało dynamiczny, trzeba go kręcić by coś uzyskać. Wydaje mi się że moja 1,7IE jest bardziej dynamiczna ;) Skrzynia ma luzy na lewarku i minimalnie dwójka zgrzyta ale i tak jest nieźle jak na ten przebieg :D Progi całe do wymiany, nie wspomnę o podłodze w której fotel kierowcy wpada tak jak by miał wypaść, strach jechać, reszta blach nawet się trzyma nieźle. Auto może i do uratowania ale dla kogoś kto lubi dłubać i dużo potrafi samemu zrobić. Fajne ma za to felgi, strasznie mi się podobają :D
Jeszcze mała prośba z mojej strony - Jakby któryś z właścicieli AR33 z motorem 1.7 w stanie powiedzmy że "znośnym" rozważał sprzedaż to proszę o kontakt ;)
Chyba poszłaa - ogłoszenie zniknęło ;)
Poszła, ale raczej na złom :P Pracownik komisu coś wspominał, że jak jej nie kupimy to jakiś złomiarz ją weźmie.
W takim stanie to chyba faktycznie nie można było liczyć na nabywcę ;)
jakby miał ktoś zderzaki i lewe nadkole od granatowej superki to prosze o kontakt na PW lub tel
663,
412,
207.
Jaki olej polecacie do 3.0 V6 12V Motul 4100 Power czy Motul 6100 Synergie oba 15w50?
Edit
Ma ktoś może na zbyciu węża chłodnica-termostat do V6 12v ?
Myślałem że nówki nie dostanę, ale jeśli mówisz że za 60 zł w aso to nie ma co wydziwiać. Jutro na pewno odwiedzę jakieś bo mnie korci night ride po mieście :D
edit: Zamówiłem w piątek ma być i tak jak mówiłeś koszt 66 zł. Co najlepsze te węże nie są wycofane z produkcji, a do młodszej 24v już tak pięknie nie ma.
ma ktoś może prawą tylną listwę progu do 33 drugiej serii oraz spinki do jej zamocowania lub wie gdzie można kupić?
Panowie bazar jest w innym dziale.Kolejne tego typu posty będą usuwane.
V6 Trubo z dodatkami od QV:
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#c3ab84f4ee