Podłączyłem się za pomocą za pomocą AlfaOBD do silnika, ale nie mogę odczytać parametrów. Czy code card jest wymagany by zrobić cokolwiek? miał ktoś taki przypadek ? Problem występuje w pełnej wersji jak i demo.
Interfejs ELM327 v 1.5 z rezystorem.
Printable View
Podłączyłem się za pomocą za pomocą AlfaOBD do silnika, ale nie mogę odczytać parametrów. Czy code card jest wymagany by zrobić cokolwiek? miał ktoś taki przypadek ? Problem występuje w pełnej wersji jak i demo.
Interfejs ELM327 v 1.5 z rezystorem.
o kod pyta ale nie musisz wpisywać. rozumiem ze jestes polaczony z ecu i zczytasz status bledy avtylko maez problem z patametrami? z elma wywal tez rezysyor.
Tak, komunikacja z ECU jest nawiązana - status: połączony. Natomiast żeby wykonać jakiś odczytać należy wybrać system i START. U mnie przycisk Start w aplikacji jest wyszarzały.
przycisk start, masz na mysli trojkat(cos jak symbol play)? w ostatniej zakladce plotted data wybierasz parametry po nacisnieciu przycisku select gauages to scan a potem z boku naciskasz trojkatny przycisk. w wersji demo mozna bodajze 4 parametry max wybrac tyle moge jedynie podpowiedziec, u mnie pelna wersja smiga bezproblemowo w roznych alfach, ale tez na innych telefonach bawilem sie wersja demo, i tez bylo bez problemu.
AlfaOBD zapisuje wreszcie pliki logów w jakimś przyjaznym do analizy formacie (cvs ?), czy dalej trzeba screeny robić ?
Moim zdaniem nie jest przyjazny, ale mozna zrobic sobie makro w Excelu [emoji12]
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Temat został porusszony już w 2010 roku dlatego chciałbym zapytać ponownie a nie szukać odpowiedzi w wyszukiwarce....
Jaki aktualnie interfejs i oprogramowanie polecacie do [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 147 i... (najwazniejsze) czy znacie oprogramowanie, które również ostrzega że pewne parametry nie są w normie? Np. podświetla się na czerwono? Po prostu czytając np. ciśnienie na zaworach itp... nie mam pojecia czy wszystko jest w normie czy wymaga pilnej naprawy.
Witam wszystkich zakupiłem kabel ELM 327 i poszukuje teraz oprogramowania do niego dodam że mam Windows 10, co mi możecie doradzić ? z góry dzięki :)
mes ( multi ecu scan )
http://www.multiecuscan.net/
MES to jest nowszy FES.
panowie,gdzie moge pobrac program do alfy 159 tak by komunikaty były też po polsku?
zmienic jezyk w ustawieniach?
nieda rady
w moim ori mesie jest zmiana jezyka,ale i tak wole angielski bez dziwnuch tłumaczeń czy bledow.
umnie nie da się niewiem czemu
Witam kolegow a czym ruszyc sterownik air bag alfa 156 2001r
- - - Updated - - -
Chodzi o blad wewnetrzny niepamietam kodu bledu
Błąd wewnętrzny 01? On jest zdaje się nieskasowywalny. Najprościej kupić sprawną centralkę o tym samym numerze.
To wiem chodzi mj oto jaki programator polecacie
Witam , a u mnie komunikat ,,nie znaleziono interfejsu” mam elm 327 od viakena mes wersja 3.6 windows7 , i za cholerke nie łączy się z moja 159 , nie umiem tez zaukualuzowac sterowników w elm bo lapek widzi go jako USb a nie port com i teraz proszę o pomoc co mam zrobić krok po kroku aby to ruszyło ? Najlepiej oddać pewnie w kapki elektronika hehe ale to na samym końcu jak coś , z góry dzięki za pomoc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A jak ma się połączyć z autem, jeśli Windows nie widzi ELM'a?
Sterowniki ogarnij najpierw (o ile sam ELM jest sprawny).
A w MES wybierz z dostępnych interfejsów ELM i zrób test.
Sprawdź port com musi być od jeden do cztery
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Ktoś zapoda sprawdzony link do sterowników bez żadnego virusa ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moze to pomoze
I jak ruszylo jak cos mam sterowniki umnie ruszyly na win7
Siemka, korzystał lub korzysta ktoś może z tego urządzenia? viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327-v2-euroscan-2013.html Głównie będzie używany do Alfy 147, Mito też chciałem podpiąć. Pozdrawiam
Witam, jako iz potrzebuję w swoim samochodzie kontrolowac stan dpf, potrzebuje odpowiedniego interfejsu. Niestety kupilem juz z allegro ten najpopularniejszy z 29 zl, ale nie łączy sie z ECU. Czy moglby ktos polecic interfejs, który bedzie na 1000% wspolpracowal z moją Alfą? Wiem ze jest to napewno juz opisane gdzies na forum, ale ja jestem kompletnie zielony w temacie, a chce miec pewnosc ze nastepny interfejs ktory kupie bedzie dzialal. Prosze o pomoc :)
Ja posiadam taki:
https://www.viaken.pl/pl/diagnoza-fi...tyku-obd2.html
Bez problemu łączy się z autem, zczytuje wszystkie dane, kalibrowałem nim kontrolę trakcji itp
Używam go z FES
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Torque oraz Alfa OBD łączy sie z interfejsem ale nie ma komunikacji adaptera z ECU. Chyba jest problem z rezystorem. W takim razie jaki interfejs bez rezystora polecacie?
Jak potrzebujesz obserwować stan DPF, to kup sobie DPF Monitor od kolegi Małego:
https://www.facebook.com/EcuLabPL/ph...type=3&theater
najlepuej, tylko czy nie ma listy kolejkowej i oczekiwania wielomiesiecznego?tak przynajmniej byli jakus czas temu
A co w przypadku kiedy mam kabel, który z pomocą MES łączy się z silnikiem oraz abs-em ale nie mogę skasować inspekcji ani zrobić testów zamków itp. Po uruchomieniu opcji z nadwozia, mes wysyła komunikat o potrzebie połączenia z interfejsem elm327. Wystarczy, że kupię interfejs z allegro za np.40zł ?
Upewnij się że nie ma rezystora.
A oto wersja budżet ( może się udać nawet za 25zl) + mały tuning - 0mw poboru prądu(przy off stacyjce) i usunięty rezystor :cool:Załącznik 241246
W jaki sposób mogę się uoewnić czy jest? Rozkręciłem końcówkę kabla z kostką do auta i nie widzę na płytce nic co może przypominać rezystor.
ileż razy można pisać to samo? miernikiem - omomierzem pomiędzy pinami 6 a 14, jeśli zmierzysz coś w stylu 100-120 ohm to jest rezystor, musisz go namierzyć na płytce i usunąć (wizualnie prześledzić połączenia albo wspomóc się miernikiem - najczesciej bedzie to rezystor SMD 805 albo 603 (googlnij sobie jak to wyglada) najczesciej z napisem 101, 121,1000, 1200.
Mógłbym prosić o napisanie po kolei czego potrzebuje, żeby zrobić diagnostykę do ar 159.