Profilaktycznie sprawdź czy dobrze dokręcony masz centralny głośnik w kokpicie. U mnie było to samo i po dokręceniu tego głośnika ucichło.
Printable View
Profilaktycznie sprawdź czy dobrze dokręcony masz centralny głośnik w kokpicie. U mnie było to samo i po dokręceniu tego głośnika ucichło.
To brzęczenie dochodzi bardziej z okolic schowka przed pasażerem, obstawiam, że to jakaś sprężynka w zamku schowka.
Witam, od wczoraj mam problem ze świstem silnika na wyższych obrotach zaczynający się od około 2k. Świst nie zależnie od tego czy dodaje gazu czy odpuszczam i współgra z obrotami. Co to może być?
Trochę się zeszło z czekaniem na części. ASO zdiagnozowało błąd na podstawie zapisów w sterowniku (błąd P0425 oraz chwilowo check engine) oraz przedstawionych logów z trasy. Błędne wskazania występowały w trakcie jazdy autostradowej przy nagłym obciążeniu i w efekcie wzrostowi temperatury przed GPF. Uszkodzona albo termopara (typ N do 1200 stopni) albo moduł Continentala odpowiedzialny za monitorowanie GPF. ASO wymieniło o komplet 2 czujników i modułu. Podaję, bo może komuś kiedyś się przyda.
gniazdo zapalniczki zaślepione ale z doprawieniem przewodów w bagażniku po lewej stronie jest pod 12v ? ( gdzie to dokupić ) ?
Poratowałby ktoś linkiem jaki interfejs kupić? Tzw MES do giulii? Chciałbym skasowac "wymienić olej silnikowy" który od jakiegoś czasu mi się pojawia mimo że 4tys km wymieniałem olej.. Plus aktywować przycisk race itp. Z góry dzięki.
Kupiłem interfejs Viaken, MES oryginał (50 Euro) i BypassSGW od kolegi Epsonixa. Działa bez problemu, można zrobić reset interwałów oraz przeprowadzić adaptację Multiair, bo i ją trzeba zrobić po wymianie oleju (moduł silnika).
Viaken:
Polski ELM327 v4 - Interfejs Vscan STN2120 USB
Adapter do interfejsów ELM327 i KKL dla programu MultiEcuScan - Typ 5 Niebieski
Adapter do interfejsów ELM327 i KKL dla programu MultiEcuScan - Typ 6 Szary
To tylko uzupełnię kolega epsonix ma sklep shop.stuff4car.com a tam na ten moment w ofercie bypassy SGW, przedłużacze wiazek SGW, dezaktywatory Start&Stop i immobilizery - wszystko plug&play. W przyszłości więcej Alfowych produktów. Do tego jeszcze jakieś pojedyncze części - resztki z palety części którą kiedyś kupiłem od FCA: zwijacze airbag USA, pająki/przełączniki Giulia i Stelvio z LDW/High Beam oraz sterownik airbaga Stelvio USA