Przez weekend wymieniony olej na Millers XFD 5W-40 wraz z filtrami, wymiana overboosta,nałożona 2 warstwa niewidzialnej wycieraczki, kupiony Skydd przed zimą, małe mycie.
Printable View
Przez weekend wymieniony olej na Millers XFD 5W-40 wraz z filtrami, wymiana overboosta,nałożona 2 warstwa niewidzialnej wycieraczki, kupiony Skydd przed zimą, małe mycie.
A ja dałem jej dzisiaj, przy niedzieli, święty spokój. ;)
Skoro wszyscy prowadzą te praktyki to i ja się pochwalę...prawie na całkiem pusty bak zatankowałem do pełna ON Verva... zobaczymy czy będzie jakaś różnica :)
Moja Czarna sprowokowała mnie do tego abym w nią trochę zainwestował. Mianowicie wydmuchała sobie uszczelkę pod głowicą i dostała nową, metalową. Dodatkowo wszystkie uszczelki, nowe, azotowane zawory i kompletny rozrząd. I oczywiście nową oliwkę. Teraz słychać jej wszystkie oktawy bez chrypki :) Niestety na nowe buciki siedemnastki i lifting twarzy musi poczekać do początku sezonu letniego.
W sobotę naprawiłem przycisk od tylnej szyby (nie opuszczała się) i kluczyk, a dokładniej sprężynkę scyzoryka, a dzisiaj Alfa dostała nowy rozrusznik i szczotki w alternatorze, które padły właśnie w sobotni ranek.
ja dzisiaj stoczylem ciezka walke z wymiana amortyzatora przedniego prawego (nie starczylo czasu na drogi ale jutro albo pojutrze sie za to biore ponownie) ciezko bylo rece juz mi opadaly ale w koncu sie udalo :) no i bez odkrecania wahaczy :) niedlugo zrobie stronke o swojej Alficzce to napisze co juz przy niej zrobilem ;P pozdrawiam :) no i pare fotek moze uda sie nowych porobic ;P
Ja swoją 146 po dwóch tygodniach przestoju zaprowadziłem do pana doktora, żeby poradził coś na pękniętą miskę ;) Więc przy okazji będzie zrobiony olej
Ja ja dzisiaj wymieniłem termostat z oryginału na Verneta, ładnie trzyma teraz temp, chciałem wymienić czujnik ale nie było potrzeby, wskaźnik w kabinie jest bardzo precyzyjny trzyma teraz trochę poniżej 90 stopni
a ja dzisiaj stoczylem kolejna walke tym razem z lewym amortyzatorem :P ale tym razem poszlo troche lepiej :P smiga az milo :D:D wlasnie wrocilem z przejazdzki :D:D:D no i w koncu cala zawiecha wymieniona :P:D sasasasasasasa :D