Z ciekawości ile szyba kosztowała?
Printable View
Z ciekawości ile szyba kosztowała?
zamontowałem ramki klubowe ;)
Założone klubowe ramki i nowe głośniki Pioneer :)
Zaraz po zakupie zawiozłem moją bellę do Tomka Seligi na małe dopieszczenie :) Tj. Wymiana jednego z drążków tylnych wahaczy (dolny prawy), linek ręcznego, tylnych tarcz i klocków, wycieraczek (żeby już wszystko za jednym zamachem ;) ) oraz usunięcie świerszcza (coś niedokręcone przy wymianie filtra kabinowego u poprzedniego właściciela). Do tego oczywiście po wymianie wahacza - geometria u jakiegoś super magika z Piaseczna oraz solidna płyta pod silnik, żeby chronić to, co w Bellach najcenniejsze :)
Pech, że na ramki klubowe się spóźniłem 1 dzień ;(
To ja dziś powiem, że w weekend miała moja Bella duuuużo porobione rzeczy :)
Dostała slicznota nowe tarcze nawiercane i nacinane na wszystkie kółka oraz jak już tarcze to i nowiutkie klocuszki .
Zmieniłem też w niej kompletny rozrząd wraz z wariatorem i pompą ...
Zmieniłem olej, filtr oleju ...
Dostała też ślicznotka nowy termostat by lepiej się grzała .
Na zwieńczenie dzieła ubrała 4 zimowe pantofelki ( nowe ) na stalkach i zabezpieczyła się kołpakami ( choć to ostatnie to akurat mnie nie cieszy.... wole swoje felgi ale trzeba dbać o nie :) )
Co w zamian dostałem ? ... Alfa oddała mi to co najlepszego mogła - niesamowitą radość z jazdy oraz pokazała dziś, że potrafi ... zamykając licznik co wielce zdziwiło mą osobę ( 156 sw 2.0 ts - 240km/h licznikowo ) .
Pozdrawiam!
A ja dzisiaj wymieniłem w swojej alfince łożysko wraz z piastą ;)
A ja dzisiaj w mojej porządnie zabezpieczyłem i nawoskowałem skóry. W planie dobranie sie do licznika bo cos oswietlenie szwankuje...
Pzdr
Założyłem zimowe kapcie i umyłem maleńką oraz posprzątałem jej wnętrze.
wymieniłem łączniki stabilizatora