Oki dzięki to powiem tylko że najtańsza z tych przepływek kosztuje 330zł od fiata 1.3Multijet, zawsze to mniej niż 550zł dzięki za pomoc.
Printable View
Oki dzięki to powiem tylko że najtańsza z tych przepływek kosztuje 330zł od fiata 1.3Multijet, zawsze to mniej niż 550zł dzięki za pomoc.
Testuję przepływkę MaxGear. Na razie w mieście, za miesiąc w dłuższej trasie. Oryginalny Bosch był sprawny jednak ja znalazłem "dziurę w całości" i postanowiłem kupić nowy zamiennik (w końcu 10 dni na zwrot, 2 lata gwarancji). Sprzedawca od razu zaznaczył bym dwa razy zastanowił się co kupuję, gdyż u niego w aucie żaden MaxGear nie działa prawidłowo, a u szefa w samochodzie bez problemu, także na dwoje babka wróżyła z tą chińszczyzną. Kupiłem. Do mojej alfy z 2003 r pasuje MaxGear FS-249. Przepływomierz wg EPR to 46811122, napis na obudowie 0 280 218 120, wkładka: F 00C 2G2 063. Kupiłem tu: petrocar.com.pl.
Popytałem trochę na forach osób, które założyły MaxGeara w aucie z grupy FIAT. Powiedzmy, że 90% użytkowników jest zadowolona z produktu zrobionego przez małe chińskie rączki.
Jakie odczucia? Auto powyżej 2 tys. obr. troszkę lepiej się zbiera. Nie muli tak bardzo na trzech pierwszych biegach. Czuć mocniejsze wciśnięce w fotel na drugim biegu (czego wcześniej nie było).
PS. Wymiana przepływki w temp. ok. -2 stopni, na dworze, z wyjmowaniem podstawy akumulatora to ok. 2 godziny. W zasadzie to potrzeba płaskiego i nasadowego klucza 10 i 13 (z przedłużkami).
Witam prosim bym o porade jaki by pasowal wklad do mojej ar156 2.5v6 obecnie byl wlozony o nr f00c 2g2 059
To jest wkładka od:
Opel Corsa C 1.2 16V
Przepływomierz powietrza firmy BOSCH
Nr. wkładki F00C 2G2 059
Tam najczęściej idzie:
ZAMIENNIKI:
PIERBURG - 7.22701.10.0
MEYLE - 6140360009 836584
BOSCH - 0280218031 0986280230
FEBI -
MAXGEAR -
NR ORYGINAŁÓW OE:
OPEL 836584
OPEL 9227760
OPEL 9193149
Albo
0280 217 123
Numer który Ty podałeś sugeruje opla corsę c 1.3
Najlepiej jakbyś napisał coś więcej o swoim silniku, który rok, ile sond (2 czy 4) i mozna by sprawdzić co powinno być u ciebie, bo być może ktoś wymienił wkładkę na taką jaką akurat miał pod ręką a my tu szukamy igły w stogu siana.
Mogę zobaczyć jaką ja mam (alfa z 02r , 4 sondy). Sprawdziłem - mam przepływomierz 0280 218 054 - wkładki niestety nie zobaczę bo auto na dworze a tu wieje jakby łeb chciało urwać, -12 i śnieg pada....
Chłopaki z początku tematu podpowiedzcie coś koledze bo moja wiedza w temacie nie za duża
Ponowne czytanie tematu - (wiedziałem że gdzieś tu jest odpowiedź) i bingo: DanielWarszawa zajrzyj do postu #40.
Panowie w sieci hurtowni FOTA maja wyprzedaż na jakieś chińskie zamienniki przepływki
0280218019 koszt 65zł brutto
jutro będę taką testował
Chyba szkoda kasy - te przepływomierze pokazują tylko 65% przepływu. Auto będzie zmulas. Szkoda Prześledź tematy Bubu321 na temat przepływomierzy - on tam testował różne i tak wyszło. Chyba tylko jakiś hiszpański zamiennik chodził jak trzeba. Inni też Ci potwierdzą że na chińczyku to jeździć nie będzie (różnica jest zauważalnie wyraźna w porównaniu do oryginału).
Nie kupuj tego chłamu dołóż parę złoty i kup boscha np. Od opla lub fiata z tą samą wkładką wyjdzie taniej niż do alfy a efekt ten sam. Jak kupisz chińczyka to za tydzień kupisz nowy i dwa razy kasa pójdzie.
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
właśnie dziś miałem testować ten wynalazek ale stary bosch po psiknięciu specyfikiem crc działa i pokazuje napięcie do 4V a auto odzyskało moc :)
Mi też Bosch działał lepiej po pryśnięciu CRC. Po kilku miesiącach powrócił do poprzedniego stanu :/