około roku temu zamontowałem TRW u góry i na dole, przejechałem jakieś 8 tyś. km i musiałem prosić diagnostę, żeby podbił mi przegląd... sworznie w dolnych powybijane, na górnych gumy zaczynają parcieć... wg mnie porażka
Printable View
około roku temu zamontowałem TRW u góry i na dole, przejechałem jakieś 8 tyś. km i musiałem prosić diagnostę, żeby podbił mi przegląd... sworznie w dolnych powybijane, na górnych gumy zaczynają parcieć... wg mnie porażka
Dlatego lepiej kupić na 2 strony VEMA, niż jeden TRW ;)
A jednak zarówno lewy jak i prawy wahacz górny produkcji FAST wyzioneły ducha po 15tys.
Na komplecie TRW zrobiłem ponad 85 kkm w 3 lata. Górne skrzypią sobie jak jest zimniej, ale pozatym nic nie puka i przeglad w zeszłym roku przeszedłem bez problemu ... za 2 miesiące kolejny i zobaczymy co powiedzą. Jest dziurawa jedna guma na sworzniu, ale uszkodzona przez mechanika. Pozostałe są całe i. Poprzedni komplet też z TRW wytrzymał 73 kkm. A wcześniej były oryginalne fabryczne wahacze i wymienione zostały przy 128kkm. Tak więc przy kolejnej wymianie to tylko TRW.
W AR 156 2.4 jtd 9 tyś temu zamontowałem dolne wahacze FAST, górne Vema łączniki TRW - nie ma luzów (prosiłem o dokładne sprawdzenie na przeglądzie 2 tyg. temu).
Wczoraj montowałem w drugiej alfie komplet FAST i zaskoczyła mnie negatywnie jakość wykonania....na dwóch cukierkach dolnych wahaczy gwint był zwalony. Na górnym wahaczu tuleja była krzywo zamontowana i trzeba było ją w imadle docisnąć.
Trw mayle
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Dodano po 7 minutes:
delphi tez sa dobre. sa hurtownie i to duze ktore tylko to sprzedaja plus trw. ponoc na polskie drogi rewelacja.
jakby ktos chcial zapraszam priv. :-)
Ja od 7 tys jezdze na komplecie Lemfordera (wymienialem wszystkie). Wiem ze przebieg malutki ale w aucie poki co glucha cisza :)
Jak Delphi jest dobre, to ja już nie wiem co jest "złe". Delphi w temacie górnych wahaczy to dramat. Oparte na własnych doświadczeniach.
ja jak napisałem. zdania mechaników, ktorzy właściwie montują. ja osobiście nie miałem. właściwy montaż polega na skręceniu w odpowiednim miejscu uniesienia samochodu inaczej może skrócić się żywotność i to znacząco. poczytajcie o meyle. warto.
Góra lemforder - padł po ok 20kkm - od 10kkm odzywał sie na tulei. Trw po drugiej stronie dalej bez zarzutu. Eksperyment zakończony fiaskiem.