Tak. Bez problemu.
Printable View
Tak. Bez problemu.
Witam serdecznie kolegów.
Nie jestem nowym forumowiczem, choć dzisiaj musiałem się na nowo zarejestrować. Jestem zmuszony podłączyć się do tematu. Błagam o pomoc. Do dnia dzisiejszego byłem szczęśliwym posiadaczem AR 159 z 2009 roku. Dzisiaj właśnie stwierdziłem, że moje CD czyta płyty audio, natomiast ma problem z odczytaniem "własnej" płytki z mapą Polski. Tak jakby jej nie widział. Po włożeniu płyty pojawia się komunikat CD Error. Chciałbym uzyskać od kolegów info w jaki sposób i czym sprawdzić wersję softu, którą posiadam w autku i jak, jakim programem zaktualizować ewentualnie soft. Posiadam, dzięki Wam soft z chomika marqo2008 oraz setup alfa connect nav _ iso. Proszę o szczegółowe info jak krok po kroku dojść do szczęśliwego końca.
Czy dysponujecie najnowszymi mapami Polski.
Z góry dziękuję za pomoc
Zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj ostatnie kilka stron tego wątku.
Czytałem, jak najbardziej. Dochodzę do wniosku, że moje auto z 2009, posiadające niebieskie ramki posiada najnowszy soft. Czy tak?.
Chociaż mam wątpliwości.
Mój panel po włożeniu kluczyka i włączenia radia wygląda tak...http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=175576&stc=1 a po naciśnięciu przycisku TRIP tak...http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=175579&stc=1 i co dalej. Dlatego chciałem info krok po kroku.
Czy jest moze jakas aktualizacja z narratorem w nawigacji polskiej??
Niestety nie ma.
Bubus, to jest najnowszy soft, czyli 12.3 - jeśli chodzi o płytkę z mapą Polski, może jest po prostu uszkodzona - spróbuj nagrać sobie inną - możesz przecież nagrać sobie najnowszą dostępną mapę Europy, edycja 2014-2015 od Navteqa.
Generalnym zaleceniem, do którego się zawsze stosuję, jest nagrywanie z jak najmniejszą prędkością, ja zawsze robię to x4 i jeszcze nigdy nie miałem problemów z odczytywaniem mapy - mam na stałe płytkę w napędzie, bo muzyki słucham z emulatora zmieniarki.
Gwidonio, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Jeśli rzeczywiście na 100 % jest to najnowszy soft (12.3) to najnowsza mapa Polski powinna chodzić. Skąd mapy 2014-2015?. Swoją poprzednią płytkę nagrywałem Nero x 2. Na początku chodziła znakomicie. Może przeczyścić czytnik.
Raz jaszcze dziękuję Ci za info. Jeśli możesz podeślij linka do mapy 2014-2015.
Pozdrawiam
19.08.2015
I raz jeszcze wielkie dzięki. Mapa działa.
Czy niedokładność rzędu 100-200m to norma ? czy też objaw problemów ?
Mapy miałem co prawda z 2012 roku, ale układ drogi na której zauważyłem ten brak dokładności nie zmienił się od tego czasu nawet o metr.