Co nie znaczy że nie znajdziemy kompromisu cena-wymagania. Na początek warto wiedzieć ile kosztowałoby na wypasie, a skończy sie na kwarcu z 3 wskazówkami :p
Printable View
Co nie znaczy że nie znajdziemy kompromisu cena-wymagania. Na początek warto wiedzieć ile kosztowałoby na wypasie, a skończy sie na kwarcu z 3 wskazówkami :p
Jak to Alfisci ;) Byle czym i pospolitym sie nie zadowola :)
Przy czym 2000zl to juz sporo. Ale sa i drozsze: http://www.jomashop.com/zenith-watch...3-21-c738.html $4999 ja moge o tym zapomniec.
Z drogiej strony klubowy zegarek to nie zegarek A'la ebay, aliexpress... Probowalem teraz znalesc na necie PZInż. Lux Sport do kupienia i brak. Ladnie tez sie prezentuje (po za paskiem :P )
Problemem jest mała seria. Cenowo to moje przypuszczenia, trzeba poczekać na Flatbeeta i czego się dowie. Ale żeby można było liczyć na okolice 800-1000 PLN to trzeba by pewnie minimum 50, najlepiej 100 zamówić.
2000 za dobry zegarek wypuszczony w bardzo małej serii z sensownym mechanizmem to nie jest dużo. Zegarkowicze z tego co czytałem traktują swoje częściowo jako inwestycje. A co do droższych to pracuję teraz (jako programista, nie macher od zegarków) dla szwajcarskiego Choparda. To są drogie zegarki :)Cytat:
Przy czym 2000zl to juz sporo. Ale sa i drozsze: http://www.jomashop.com/zenith-watch...3-21-c738.html $4999
Postaram sie dziś lub jutro wysłać do nich zapytanie o szacunkową wycenę dla 20 szt, więcej chętnych za zegarek w okolicach 1000zł to tu na pewno nie znajdziemy. Chyba że postawię sprawę w ten sposób żeby powiedzieli mi czego możemy oczekiwać po zegarku za mniej więcej 1000zł przy zamówieniu 20 szt, przekażę Wam info i podejmiecie decyzję czy jesteście takim towarem zainteresowani :)
Wchodzenie w kwoty powyżej 1500zł na prawdę nie ma sensu bo chętnych na taki towar policzę tu na palcach jednej ręki :D
Na podstawie ilości osób piszących teraz nie spodziewalbym sie nawet 20 chętnych na wydanie 1000zł. Zobacz ile poszło zegarków za 2xx zł. Napisz im co chcemy i zapytaj ile z tego bedzie za 1000zł. Moze po prostu zamiast mechanika weźmiemy kwarc z bajerami.
Ehe :) Jak czyta się wątki dotyczące kosztów eksploatacyjnych to większość dupę, za przeproszeniem, szkłem by ucierała, a wy tutaj roicie o sikorach za 1000 zł i więcej :) Sam jestem fanem marki, ale spójrzmy bez klapek na oczach. Byłby duży problem zebrać 100 osób przy cenie 500 zł, a 1000 zł i ponad, to chyba tylko osoby udzielające się aktualnie w tym wątku może by w ogóle pomyślały ;)
Może by spróbować współpracy z konkurencją (alfaclub.pl)? Nie wiem co na to polityka klubowa, no i część ludzi udziela się tu i tam, ale może zawsze byłoby trochę więcej chętnych. Trzeba by zrobić uniwersalny zegarek (Alfowy, nie klubowy), ale zawsze coś. No i większa szansa na dotarcie do właścicieli wozów takich jak 4C - większa szansa że się zainteresują.
No, ale czekajmy na Flatbeeta. Zobaczymy.
jak to ma być zegarek z logo klubu na tarczy ja odpadam nawet za 200zł jak będzie z logo AR a ewentualnie na dekielku czy w innym mniej widocznym miejscu grawer z nazwą czy logiem klubu 1500 mogę dać.
Jak w celu uzyskania większej ilości zamówień połączymy to z Alfa Clubem to jakoś nie widzę aby ktoś się tam zachwycił tym na taką skalę aby chcieć wydać tyle kasy na zegarek z logiem klubu :D