I tak być powinno od początku :D
Printable View
czyli co... koniec produkcji:))>?
wow o tych czerwonych panelach nie wiedzialem, btw przeszycie w komplecie kiera, galka, fotele wyglada ekstra, niby tylko nic a wiele daje, ciesze sie ze z tym zamowilem :) tkanina tez wyglada o wiele lepiej niz ta z przedlifta
To nie moja wypowiedz ale Teddy Bear-a (a w odpowiedzi cytat niby ze mnie) poza tym ja się z nią nie zgadzam :)
- - - Updated - - -
No właśnie i popatrz na profesjonalizm Alfy u nas. Gość z Reiski BDG jako jedyny o tym pisze, poleca to i słusznie zauważa zalety tego rozwiązania. A cała marka powinna to podkreślać bo to ożywia wnętrze tych niższych wersji
na zdjęciach tej oferty fajnie to widać:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6CVMbl.html
profesjonalizm lezy, nie ma konfiguratora wszystko chalupniczo, zamowienie mailem itd. Ja sam przejrzalem zagraniczne konfiguratory i uswiadomilem dealera ze taka opcja powinna byc bez doplaty (czerwona nic zamiast szarej). Poprosilem o zaznaczenie w zamowieniu, zamowienie poszlo.. Nie wiedzialem wtedy jeszcze o opcji sportowej kiery i galki bo na bank bym bral ale wyszlo ze i tak musza dorzucic bo to idzie razem i kosztuje tylko +500
Kierownica wygląda wg bardzo fajnie. Jeżeli chodzi o resztę (szczególnie te czerwone boczki) mam mieszane uczucia. Ważny jest jednak efekt na żywo, więc możliwe, że w rzeczywistości jest ok. Na pewno ożywia raczej ponure wnętrze wersji bussines.
A wiecie, jak wygląda kwestia regulacji oparcia w standardowych fotelach MY 2020. Piałem już, chyba w innym wątku, że dla mnie ta dźwignia (brak precyzyjnej regulacji oparcia pokrętłem) to jakaś porażka. Może jednak Alfa rozwiązała to inaczej, niż inne marki, z których znam to rozwiązanie tzn. bez dużych i trudnych w kontroli skoków.
Może ktoś z Was już to testował i może się wypowiedzieć?
Na otomoto jest wersja MY2020 Stelvio z czerwoną nicią na siedzeniach, kierownicy i lewarku. Nie ma paneli na drzwiach czerwonych. (nie mogę wkleić linku - wyszukałem Stelvio rok produkcji 2020 oferta za 141 900)
Załącznik 266902 Załącznik 266903Załącznik 266904Załącznik 266905Załącznik 266906
Niektórzy handlowcy twierdzą, że czerwona nić na siedzeniach (darmowa) wymaga dokupienia pakietu sportowej kierownicy i lewarka z czerwoną nicią (500zl). Inni konfigurowali samochód bez tego.
Włosi donoszą, że przerwa w produkcji w fabryce FCA w Cassino została wydłużona na kolejne dni z powodu braku masek dla wszystkich pracowników zaangażowanych na liniach produkcyjnych modeli Alfa Romeo. Wcześniejsze doniesienia mówiły o tym, że pracownicy otrzymali zalecenia unikania na ile to możliwe kontaktów osobistych między sobą i zwiększenia odległości międzyludzkich. Komentarz ode mnie: widząc jak ochoczo Włosi z północy ruszyli wczoraj na południe kraju i na Sycylię, to problem raczej będzie narastał jeszcze parę tygodni. Ja na razie nie zamawiam, bo nie chcę się denerwować czekając na samochód. Zamówię gdy wszystko się uspokoi. Może nawet w przyszłym roku. Podobno niedługo miała debiutować wersja Stelvio Veloce Ti (w US już jest), nie do końca mi się podoba, ale homologowane koła od QV jak w Giulii byłyby miłym dodatkiem (w US Veloce Ti jest na 'gwiazdach'). Ponadto dawne plotki głosiły, że będzie opcja biało-zielonej nitki w Veloce. Na razie cisza. Ale liczę, że może coś jeszcze ciekawego wprowadzą w tym roku z okazji 110 lecia marki. Na lifting planowany na 2021 na pewno nie będę czekał, bo muszę kupić samochód do końca przyszłego roku, a wirus może sprawić że wszystko się opóźni o rok albo i lepiej.
Czy ktoś na żywo sprawdził już i może potwierdzić, że przełożenie układu kierowniczego zmieniono w wersji My2020 (zwłaszcza w Stelvio)? Opinia gościa z kanału RonsRides jakoś mnie nie przekonuje.
fajnie że po lifcie takie tanie ale smaczki wprowadzają - dobra opcja żeby budżetowe bardziej auto było mimo wszystko ciekawsze, kusiło i dawało jakąś tam satysfakcję nabywcy
- - - Updated - - -
a nie mówiłem że będą opóźnienia. to się na tym nie skończy, w ciągu doby w IT zmarło 250ludzi na COVID19, będzie minimum kilka tygodni jeszcze
Jasne. Liczę się z tym. Będę wtedy jednak zdrowszy i mniej się zestarzeję nie denerwując się ;) Dzięki za troskę ;)
Kupisz paśnika wtedy. Będzie Pan zadowolony!
No ale idąc tym tropem to można by powiedzieć że najbardziej by się ucieszyli jakby produkcję wstrzymali na rok albo całkowicie - bo wtedy może bys sprzedali wszystkie zaległości z ostatnich lat.
Ja myślę że chyba nikt się nie cieszy, a na pewno nie sprzedawcy i inni pracownicy FCA - widmo bankructwa i braku pracy będzie się przybliżać z każdym tygodniem.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
oczwiście to trudna sytuacja też dla dealerów bo sprzedaż łączna na pewno klapnie, ale jedyna dobra rzecz to że te zalegające auta stockowe się jednak sprzedadzą
Zgadzam się. Chyba wszyscy tu kibicowaliśmy marce, pokładając nadzieję w tym miniliftingu, że zwiększy się jej konkurencyjność, bo marka na to zasługuje. Teraz potężnie obrywa wiele gałęzi przemysłu, włoskiego szczególnie (mam nadzieję że u nas aż tak zle nie bedzie) miesiącami/latami będzie odrabiać straty niestety... Ja osobiście bym przedliftowym się nie zainteresował, bo ten wcześniejszy nfotainment ktoś im chyba zrobił za karę, dla mnie to rzecz mająca znaczenie. A spadku cen na auta z 2018/2019 specjalnego nie widzę, salony też chcą na nich zarobić albo przynajmniej nie stracić...
Taka odpowiedź po kolejnym mailu dostałem
Załącznik 267013
niestety przez sytuację z COV2 tracą efekt wow zarówno od mini-liftingu jak i premiery GTA/GTAm. Szkoda, bo by się im to przydało żeby podbić sprzedaż.
co do starszego infotainmentu to IMHO przesadzasz - może nie jest pełen wodotrysków, ale co ma robić to robi - ja tam nie narzekam - dotykowego nie potrzebuję (ani nie chcę),
Racja. W praktyce pewnie i tak nie korzystałbym z funkcji dotykowych - pokrętło sprawdza się bardzo dobrze.
Z drugiej strony pewnie niektórzy woleliby mieć wybór ;)
Jeżeli chodzi o funkcjonalność wersji przedliftowej, to w gruncie rzeczy jedyna rzecz, która mnie irytuje to fakt, że AA nie wykorzystuje całego ekranu. Reszta jest ok. Funkcjonalnie i przejrzyście. Bez zbędnych wodotrysków.
Dotyk jest wg mnie wygodny, gdy stoję w korku i nie męczę sie gałką. Navi w starym jest wg mnie świetnym przykładem, jest straszliwie niewygodna, a cały interface brzydki ale to kwestia gustu. Niniejsza wypowiedz nie stanowi ataku na posiadaczy starszych wersji, uwazam to forum za cenne źródło informacji niedostępnych u większości sprzedawców "wspaniałego" FCA.:tee:
podkreślają "subtelnie" że w nawiązaniu do "kolejnego" emaila :) hehe niezła korporacja, zwracasz uwagę na braki/niedziałanie a oni Cię trochę jak pieniacza :) kolejnego :) Obieg korespondencji też niezły :) konsultacje ze Służbami - ja pier..lę co to jakiś Mossad czy FBI musi konsultować z nimi czy dać konfigurator na MY2020 sprzedawany... od 3 miesięcy :)
Tak to działało w FCA w normalnych warunkach, a teraz się nie spodziewajcie poprawy skoro FCA i Włosi mają naprawdę przerąbane. Są coraz większe ograniczenia, wszystko siada wszędzie. Nie myślcie że za 2 tyg będzie normalnie, nie będzie, no chyba ze pójdziemy na zderzenie z koronawirusem a te 2 tyg to tylko czas na lepsze przygotowanie się państwa.
Mi sprzedaż siadła, 2 szt w zeszłym tygodniu łacznie sklep pl+ eu + ebay, wysyłki właśnie automatycznie wracają - jedna z miasta dostarczenia we Francji (niby odbiorca odmówił wg trackingu UPS, ale to nie prawda bo się z nim kontaktowałem), druga do Holandii zawróciła zanim opóściła terytorium Polski a też UPS pisze że niby bez ograniczeń. Będzie lipa, kryzys i bajzel. Brak konfiguratora polifta w obecnej sytuacji to najmniejszy problem, i tak nie wyprodukują narazie. Jeśli to co jest potrwa np 3 miesiące to trzeba będzie się cieszyć jeśli nie będzie zamieszek na ulicach, a Giulią to strach moze być wyjechać gdziekolwiek żeby nei zostać np obrabowanym. Wiem, czarny scenariusz to przedstawiam, ale co myslicie - jak firmy poupadają a ludzie nie będą mieli pieniędzy to jak będzie?
No wiem, może właściwie tak być jak kaski zabraknie a jeść się będzie chciało to może tak być
Ja nie pamiętam Jagi, nie wiem o co chodzi.
Królem obecnej sytuacji są producenci brakującego aktualnie sprzętu. Jaki później będzie towar za który wszyscy będą chcieli przepłacać - nie wiem, dostałem miliard memów że będzie to papier toaletowy. Ale takim towarem nie będą według mnie samochody.
trza zawczasu sprzedać Gulię/Stelvio, kupić hektar ziemi (przykładowo: https://gratka.pl/nieruchomosci/dzia...ja/oi/13710163 ), przyczepę (2-3t) ziemniaków na zasadzenie, obsadzić, obrobić, opryskać, od lipca można już korzystać. W sumie można liczyć na 10-15t/ha z amatorskiej ekologicznej uprawy (prof. i nieekologicznie ok 25-30). Rodzina zje max 4-5 kg dziennie * 365 = 2t, kolejne 3t na sadzeniaki = 10t kartofli wyżywi całą dalszą rodzinę, brygadę 20 osób lub da się z tego zrobić ok 1000 l bimbru - a to już niezła waluta w trudnych czasach.
też nie wiem o co chodzi z "Jagą"... [MENTION=83980]Mix[/MENTION] pełna zgoda [MENTION=21212]pawelek[/MENTION] problem że nie sprzedasz teraz ani szybko ani dobrze samochodu. jak będzie źle to te ziemniaki Ci rozkradną z pola.
https://www.youtube.com/watch?v=uKbuFYd468w
Myślałem, że jak prawie 7mln wyświetleń, to znane jest :P ;)
Ludzie w obliczu zagrożenia podejmują różne nieracjonalne decyzje, jedni kupują absurdalne ilości papieru toaletowego i makaronu a drudzy kupują Alfę Romeo… Wczoraj zamówiłem Stelvio Veloce do produkcji ;)
W obecnej sytuacji to taki trochę hazard, bo nie wiadomo co się wydarzy w przeciągu 3-4 miesięcy ale uznałem, że jak nie teraz to kiedy... potem może być tylko drożej lub Alfa Romeo w ogóle wycofa się z produkcji.
Z ciekawości - miałeś jakąś korzyść rabatową z racji obecnych wydarzeń i wstrzymania pracy fabryk?
Przemysł podniesie się szybko i sprawnie. Przestańcie się nakręcać. Więcej rozsądku i spokoju.