A przeczytałeś od Pingwina coś krytycznego o 159? :)
Printable View
A przeczytałeś od Pingwina coś krytycznego o 159? :)
Krytycznie o 159? proszę bardzo. Za mało ich wyprodukowano:))) No może jeszcze, że jest za ciężka, o te 100 kilo na pewno. No i bezsensownie nadal oferuje się to auto z silnikiem 1.8 MPI, który byłby idealny do wiejskiej furmanki, a nie do agresywnego, dużego i ciężkiego auta.
Ja w 159 seryjnie widzę silniki 1.75 TBi 235 KM, wtedy by to wszystko miało ręce i nogi. Jak się sprawuje silniczek 1.75 TBi 200 KM w tym aucie niebwem opowiem, bo umawiam się na godzinne posuwanie próbne.
Z uwagi na wagę jednak, zapewne silnik ten lepiej pociągnie Julkę, niestety. Mam dla siebie dobrą wiadomość w tym temacie, bo mój kolega własnie pertraktuje w salonie na temat Julki i pewnie po wakacjach zajedzie na parking pod domem.
Oczywiście zwinę mu kluczyki, jak się odwróci w stronę szafki z browarem.
Ja widziałem Julkę już kawałek czasu temu i ciągle mam mieszane uczucia. Planuje zmienić samochód w tym roku i biorę pod uwagę kilka marek. Oglądałem Opla AstręIV, Golfa, Fiata bravo Sport i Lancię Deltę. Obecnie Alfa z tych wszystkich wozów jest najdroższa i trzeba na nią najdłużej czekać (do połowy września). I jest z nich oczywiście najładniejsza :) Trochę dobiło mnie to, że jazdy próbne mogą się zacząć też dopiero od września a kupowanie kota w worku jest nieco ryzykowne....
Żuczek, kup Deltę...sliczne i ciekawe auto... i Lancia:) szlachetne.
Nie, przeciwnie, namawiam sie, bo sie waha. Niech jeździ:) moze sie przekonam, jak mu parę razy podprowadze kluczyki:))))
A kolega co woli bravo od delty... Kolego, troche fantazji: bravo masz na każdym ulicznym parkingu. A Delta? jak zobaczysz, od razu zauważasz. Dziewczyna, jak ją wsadzisz do Delty, będzie zachwycona.
Ludzie z KARPia dowiedzieli się, że w Słupsku zamówiono już 4 Giulietty, bez jazdy próbnej. Kolejne 2 zamówiono w Gdańsku.
Zamówiono - skonfigurowano i wpłacono zaliczkę :D
Tutaj jest trochę zdjęć z prezentacji i będą kolejne: http://www.alfanews.pl/2010/06/01/zd...tty/#more-2761
Czy to są prawidziwi Alfisti zatem? ;) Cholera, ja kupując kanapę za 2 tysiące objechałem kilka sklepów, pomacałem materiały, a tu ludzie zamawiają lakiery, tapicerki, opcje bez zastanowienia płacąc z 80 tys.? Pomijam fakt, jak to będzie jeździć, czy będzie jeździć i co będzie do poprawki po pół roku ;).
No i przecież nie ma Rosso Alfa nadal...
Skoro tak, to jest już gdzieś dokładny cennik opcji i wyposażenia?
Cennik wersji jest i pewnie o tym wiesz :D Gorzej z cennikiem dodatkowego wyposażenia, bo takiego nigdzie nie znalazłem :)
Już jest podstrona na alfaromeo.pl jakby jeszcze ktoś nie widział: http://www.alfaromeo.pl/CMSPL/homepa...nse=WebCrawler
Podczas tej prezentacji w Warszawie jakiś oficjel z FAP mówił, że 50% chętnych kupi Giuliettę wyłącznie na nią patrząc. Może coś w tym jest... :P Sam przecież już jesteś zdecydowany, prawda? :)
No tak, ale myślałem o malowanych zaciskach np., tylko nie wiem, czy nie będą się gryźć z Rosso Alfa, po przejrzeniu tej siatki zauroczyła mnie czerwona deska - no i znowu nie wiem, czy będzie pasować... Cały czas podoba mi się beżowa skóra, ale chciałbym zobaczyć jak wygląda i jaki jest ten materiał Competizione... Dużo zmiennych, a nawet o jeździe nie zaczęliśmy gadać :D.
napiszcie do Sergio, ucieszy się:)
Czerwone zaciski to 1200zł, też je chciałem do swojego to wiem. Póki co mam czas na zastanowienie, bo trochę poczekam z kupnem, na jakąś okazję.
Witam wszystkim
Mam informacje dla ludzi którzy miedzkają w okolicy Bielska-Białej w ASO stoi Gulietta można sobie na spokojnie oglądnoąć i pomacać wersja w pakiecie sport czerwona dokłasnie jest to wersja której robiłem zjęcia zapraszam wszystkich nie mam pojecia czy auto jest wystawione tylko na chwilę także pośpiech jest wskazany
Mam jeszcze jedno pytanie, jaki rozmiar felg w julce wydaje się Wam najrozsądniejszy i jak bardzo złym pomysłem jest wsadzanie tam osiemnastek.
Jak kupiłem auto, musiałem prostować WSZYSTKIE felgi. Po wymianie opon z zimowych na letnie znowu dwie. A mam 15" i jeżdżę ostrożnie. Zrobisz jak chcesz :).
Temat wielkości felg to temat rzeka:) Ja jeżdżę na 18-stkach w GT już rok. Byłem przed zmianą kół z zimowych na letnie w firmie, która prostuje felgi i okazało się, że wszystkie są proste i nie trzeba nic przy nich majstrować. Moim zdaniem pomysł 18-calowych felg w Julce jest do zaakceptowania:) Wygląd na pewno byłby jeszcze bardziej niesamowity:)
No i jesteś z Katowic, Ligoty, więc jeździmy po podobnych drogach. Jaki masz profil?
Tak, te najbardziej standardowe:
http://pictures.topspeed.com/IMG/cro...-31_460x0w.jpg
Te na drugim planie... Opony letnie 195/60/R15, zimówki 185/65/R15
Oponki 225/40/18 :) I powiem szczerze, że nie ma jakiś większych problemów i nawet przez moment nie zastanawiałem się nad mniejszymi felgami. Jeśli ktoś uważa to jest ok.
Są trzy standardowe opcje 205/55 R16 - wysokość profilu 112,75mm
225/45 R17 - wysokość profilu 101,25mm
i 225/40 R18 - wysokość profilu 90mm. Lans, lansem ale płacz, jak się rozwali taką felę na dziurze, no i kwestia czy zawieszenie się szybciej nie wyrabia w takiej.
Sie wyrabia, sie wyrabia - oczywiste. Podobno w "bonusie" dostaje też kręgosłup.
Myślę, że 17 byłyby optymalnym wyborem, mając na uwadze fakt, że będzie już usportowione zawieszenie.
A tu wideo z crash testów: http://www.youtube.com/watch?v=SLZvkrZF5DU
Wrócę do strony alfaromeo i konfuguratora po polsku.
___To jest kpina i amatorszczyzna.___
Działa zbyt wolno, zbyt skąplikowane, nie skończone, odsyła do jazd próbnych których nie ma, braki w informacjach.
Przecież do tego wystarczy jeden inteligentny człowiek i informatyk na poziomie. Zbyt dużo dla włochów i polskiego importera ?
Zapomnijcie, że Alfa będzie kiedykolwiek marką premium. Nie z tymi ludźmi.
Niech się nauczą robić konfiguratory od Audi czy tego wyśmiewanego VW a potem sprzedają samochody przez internet.
Mi to wygląda na to, że dostali gotową zawartość od Włochów tylko mają problem, żeby informacje ze starej strony przenieść na nową, albo nie zamierzają w ogóle jej przenosić. Fakt, faktem taka firma jak FAP powinna to udostępnić dopiero jak wszystko będzie cacy.
Tutaj przykład jak Francuzi robią strony: http://www.experience159.com/
Ładuje się wolno, ale w Polsce z szybkim internetem jesteśmy bardzo do tyłu :D
Wydało się !! Tuti czyta forum wybiórczo
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...mat_159_a.html
O jaaaa. :D W sumie to najbardziej mnie interesuje ten dział, więc wiadomości w innych często mi umykają :D
A odnoście Giulietty: http://translate.google.pl/translate...&sl=auto&tl=pl
W ciągu 10 dni 150 tys. zainteresowanych pojawiło się we włoskiej sieci dealerskiej, do jazd testowych wykorzystano 250 Giuliettek - intuicyjne tłumaczenie Google Translatora :)
Mały sukces już jest - 2700 zamówień w ciągu dwóch dni podczas poprzednich dni otwartych w samych Włoszech. A jeszcze pewnie wiele osób czeka na jazdy testowe, albo tak jak niektórzy u nas na forum - aż wyjdą pierwsze niedoróbki montażowe i zamówią ją za rok :)
Dostępne opcje wyposażenia w Polsce: http://www.alfanews.pl/2010/06/02/op...nia-giulietty/
Sukcesami we Włoszech nie ma się co podniecać chyba, bo tam im zawsze idzie dobrze... Z drugiej strony właśnie salony i www w Polsce nie zachęcają do zakupu - i mam nadzieję, że tak będzie - ogromny sukces w całej Europie i kompletna klapa w Polsce :).
Chociaż przez pierwsze 2-3 lata pewnie i tak ich w ogóle nie będzie widać...
Duże to jest mało powiedziane myślę że jest podobne do 500 fiata
Co z tego, co z tego? pewnie sie dobrze sprzeda, ja tego nie neguję, Mito tez sie dobrze sprzedaje, widać teraz taka moda na muminy albo kobiety lubią, nie wiem, może zniewieściali kierowcy?
Sergio to mistrz sprzedaży, wyćwiczył się w Lidlu, to i daje radę tutaj. Ale nie na pół miliona alf rocznie:) luuuuuudzie:) Teraz zapisują się fani, wielbiciele itd. Żaden golfiarz się jeszcze nie zapisał, on szydzi i pogardza organicznie, i żaden skodziarz, bo on się boi wychylić nos.
Nie chcę się powtarzać, ale pisałem: to auto mnie pozytywnie zaskoczyło na żywo, kiedy miałem okazję go dotykać i pakować w nie tyłek. Nadal podtrzymuje wiele uwag i uważam, ze to auto absolutnie nie jest żadną konkurencją ani dla skody, ani dla golfa, ani dla focusa, ale jest lepsze niż myślałem.
Znaczy, lepsze robi wrażenie. Tylko ten mumin. Ale, jak ktoś napisał wyżej, ja wolę agresję bo sam jestem niedowartościowany:)))))))))