Każdy samochód z rana jest lekko przytępawy jak zimny. Ale mi to wyglada jakby Ci się sprzęgło delikatnie slizgać zaczynało. Ja juz zaczałem odpalać auto przed wyjazdem do pracy,żeby się dogrzała pinda :)
Printable View
Lekko klekocze przez pierwsze 3min nierowno pracujac...i cos go przytrzymuje na niskich viegach przez pierwsze 3-4min... na kompie niby nic nie pokazuje ale rozmawialem z mechanikiem i przypomnial mi ze mialem podobnie w 156 jak jedna swieca mi padla...wczesniej mi tak nie mulil...tak jakby sie przycina teraz...
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Nie ma tu spiderow z dobrego rocznika...wyczailem jeden z 75 ale kosztowal prawie 20 tys euro... a tak to lata 90te:/
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
w Piatek jade na 100 proc wymieniac swiece...miejmy nadzieje ze na tym sie skonczy... dzisiaj rano musialem 5 razy odpalac...odpalal za kazdym razem bez problemu...ale po paru sekundach silnik skakal i gasl... nie wiem czy tez sie nie przyczynila do tego wymiana aku 3 tygodnie temu...czy umiejetnie mi ciapaty wymontowal i wmontowal...
podziele sie z Wami ta dziwna rzecza ;)
wreszcie udalo mi sie podpiac kompem....wykazalo mi blad p1175 zbyt wysoka jakosc mieszanki 2. Sprawdzone lambdy, przeplywka i wszystko ok... blad wykasowalem.... restartowalem ustawienia adaptacji srodowiska ( czy jak to sie tam zwie).... i wszystkie dolegliwosci zniknely...odpala czysto...nie muli i nie gasnie...na razie zrobilem niby 100 km nim...odpalalem z rana i jest ok... jak wroci to pojedzie do szczegolowego sprawdzania...koniec zgadywania ;) na ktore niestety najczesciej jestm skazany bo mechanicy w mojej okolicy maja duzo roboty i zwykle musze dlugo czekac na odbior auta....
czy jest mozliwe ze cos sie poje.. w kompie alfy przy wymianie akumulatora i dlatego sam system cos blokowal?
Nie powinno sie nic pokrecic przy wymianie aku jedynie komp wrocil do ustawien fabrycznych i sie wyucza ake to tak samo jakbys kompem adaptacje zrobil.
A tak poza tym to wlasniw dlatego zawsze wymieniam aku na odpalonym silniku - nie matkich problwmow i kodu do radia nie gubi :-)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
miejmy nadzieje ze problem nie wroci ;)
wymieniane aku mialem na wylaczonym silniku ;) dzieki za porade :) przyda sie w przyszlosci :) moje radio na szczescie nie jest zakodowane :) ale przypomnialem sobie ze pierwsze odpalenie sielnika bylo nierowne ( odrazu po wlozeniu nowego aku).... zastanawialem sie czy wlasnie nie naruszyl styku od przeplywki bo zeby dostac sie do sruby od aku to trzeba lekko sie oprzec o przeplywke...
no ale narazie ok.... sam tez nie chcialem wymieniac wszystkiego co mogloby byc ewentualnie padniete bo cena czesci za wszystko to miedzy 600 a 700 euro ( lambdy, swiece, przeplywka, jakies ewentualne przewody)
- - - Updated - - -
Pablo...swoja droga...mozna kiedys podrzucic do Was na warsztat auto do sprawdzenia i standardowej wymiany serwisowej? macie jakis luzniejszy dzien? to tylko 80 km dla mnie :P
Pablo a nie jest tak ze podczas wymiany aku na odpalonym silniku może wszystko popalić?
Nie ma wzrostu napięcia na odbiorniki prądu itp??
- - - Updated - - -
Nie ma opcji jakis przepiec - po to jest regulator napiecia.
Jedyba wazna sprawa to uwazac zeby klema plusowa masy gdzies nie tknela ;)[/QUOTE]
Spróbuje następnym razem na zapalonym bo jak zmieniałem to mi się alarm rozkodował kupiłem elm-a w PL miałem dzisiaj coś podziałać to mnie jakieś przeziebienie złapało i drażni mnie jak mruga bo syrene odłączyłem :)