Mowisz o 159? :)
A co jej dolegało? W tym roku sam jak palec 155 reprezentowałem na torze, wstyd :P
Printable View
Mowisz o 159? :)
A co jej dolegało? W tym roku sam jak palec 155 reprezentowałem na torze, wstyd :P
Andrew,kupiłeś 159? Trochę to niepodobne do Ciebie
To jest syna 159 przypałetała się i nie mogłem zrobic foto bez tego klekota:D
Juz moja 155 czarna jeżdzi a twoja ma te brembusy wkońcu zamontowane?
narazie stoi na ulicy od grudnia i czeka aż sie nią zajmę. Alternator, pompa wspomagania i magiel do zrobienia
A ja dopiero na koniec imprezy się ogarnąłem kto to ta Giulia jeździ hehe :)
Szkoda że Q4 nie przywiozles.
Andrzej, czasu starczyło tylko na wymianę oleju i kontrolny przegląd wzrokowy auta z jazda próbną.
Swoją drogą Tomi mi ciśnienie podniósł swoją 147 i nie wiem czy montować teraz to Brembo czy zostawić do kolejnego auta, 145/155 kupię w cenie złomu, brakuje mi tylko czasu trochę ale może coś tam wygospodaruje, szkoda tego auta już katować a z drugiej strony jakiegoś zlomka zorganizuje sobie za grosze i nie szkoda będzie to zarzynac na torze. Jednak ten komfort mozliwosci powrotu na lawecie i pójścia po bandzie jest nieoceniony.
Hehe, do ładnej jej jeszcze trochę brakuje ale baza jest dobra - nie ma rdzy :)
Panowie wczoraj moją V6 zabrałem do Puław na wycieczkę w ten skwar. Zrobiłem całe 70 kilometrów , i jest to od 3 lat najdłuższa trasa jaką pokonałem na raz:) ale nie o tym. Już pisałem że u mnie temperatura w trasie trzyma się lekko ponad 90 stopni , ale w powolnym ruchu i mieście jest cały czas według zegara 100 stopni. Stoi dokładnie na pierwszej wskazówce po 90 stopniach. U teraz pytanie czy czujnik temperatury który uruchamia wentylator może być tego przyczyną że wiatrak załącza przy 100 stopniach , czy to wina zegara , bo wentylator chodzi stosunkowo powoli w porównaniu z moim w 166 , czy może coś jednak jest nie tak i V6 delikatnie mi się przegrzewa.