Na wyglinkowanym lakierze zdecydowanie lepiej pracuje się z AIO. Na zimę/jesień AIO to średni pomysł. Co prawda efekty wizualne przy niedużym nakładzie pracy są fajne ale zabezpieczenie zazwyczaj na max kilka tygodni.
Printable View
@UP
Wiem, że to na kilka tygodniu, ale bardziej chodzi o brak funduszy. Pod wosk trzeba by glinkę, coś na smołę, cleaner i potem wosk, a jeśli chodzi o AIO to tylko to, ale rozglądnę się i może znajdę jakiś zestaw w dobrej kasie.
Od biedy na zimę wystarczy porządne szorowanie, glinka plus wosk, z czasem dokupisz jakiś cleaner, pasty ścierne, QD i inne wynalazki. Pod AIO tez wskazana jest glinka bo jak na lakierze jest dużo syfu to zdecydowanie gorzej będzie Ci się ręcznie pracowało z AIO.
akurat mam inne zdanie w tym temacie- używam od lat i jest skuteczny. Fajna logika- To że ktoś coś robi dla kogoś nie znaczy że jest tak samo dobre i ma takie same parametry. Opony Dębica robi grupa Good Year - czyli co? - kupując Dębice kupujesz GY?
Handluję m.in. jedną i drugą firmą na co dzień, także..... ;) A lubię testować to co sprzedaję, Tenzi to popelyna i tyle, tak samo Merida - średnia półka.
Od Tenzi'ego w budżetowej klasie zdecydowanie lepsze jest ProElite - też polska firma :top:
ADBL to też polska firma?
Co czego służy i jak użyć Auto Glym Ultra Deep Shine? :o
Tak, adbl to polska firma.
Ultra Shine to aio - wypełnia małe niedoskonałości, coś tam zabezpieczy itp (bodajże zastąpił SRP).
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Nie zastąpił, UDS to inny produkt. SRP to ścierne AIO, UDS to raczej wypełniacz dedykowany do ciemnego lakieru. Podobno lepiej kryje rysy niż SRP, ale nic nie usuwa. No i bazuje na na tyle agresywnej chemii, jeżeli można tak powiedzieć, że jest samodzielnym produktem i woski na nim nie wiążą. Autoglym odradza kładzenie na niego wosków, chociaż podobno się da.
Miałem, nie testowałem z woskami. Osobiście kombinacja SRP i wosk lepiej mi podchodzi niż sam UDS, ale faktem jest że maskuje niedoskonałości na prawdę dobrze.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka