cholerne dziadostwo, sprawdzę wkład tej przepływki
Printable View
cholerne dziadostwo, sprawdzę wkład tej przepływki
Co do ucinania kabelków - jakoś nie jestem przekonany... nie żebym miał jakąś wiedzę tajemną i przekonanie, że nie zadziała, ale to trochę drastyczne rozwiązanie jak na mój gust :)
Jeżeli chodzi o przeprogramowanie centralki to może być w tym jakieś ziarno prawny - poniżej załączam skany dokumentów ASO z rozwiązaniem serwisowym falowania obrotów. Znalazłem to kiedyś przypadkiem (nie wiem czy bubu gdzieś tego nie przyklejał - ale już nie pamiętam), nie wiem czy to działa, ale może komuś będzie przydatne:
http://img52.imageshack.us/i/serviceinfo1.jpg/
http://img27.imageshack.us/i/serviceinfo2.jpg/
http://img88.imageshack.us/i/serviceinfo3.jpg/
Jeżeli możecie to napiszcie ile może/powinien wziąć Serwis Fiata za taką aktualizację softu. W Słupsku za samo wpięcie się wtyczką w OBD płacę już na dzień dobry 250 netto, aż boję się pomyśleć ile dodatkowo za aktualizację softu. Zdzierają człowieka ze skóry w biały dzień. Czy mają prawo ustalać sobie takie ceny? czy powinny one być jakoś regulowane przez sieć Fiata. Fiat w Słupsku to dramat, powiedziałem im że mam falowanie obrotów, a oni bez sprawdzenia od razu stwierdzili że muszą rozebrać silnik!!! bez sprawdzenia przepływki, softu, bez jakiejkolwiek diagnostyki! Cena za wykrycie falowania- 900 netto + oczywiście naprawa, części i można się już wieszać.
Ja tego u siebie nie robiłem więc Ci nie podpowiem :/ Upewnij się, że taką operację można u Ciebie przeprowadzić (oraz, że w ramach gwarancji nie była robiona - ja u siebie w książce serwisowej znalazłem wpis, że centralka była updatowana) i zadzwoń do serwisu. Lepiej jak będziesz siedział, bo cena może Cię ściąć z nóg ;)
Moja znajoma jeździła codziennie Alfą 156 2.0 TS i miała zmienić rozrząd i świece. Pojechała do Fiata i zaśpiewali od niej 4.5 tyś zł za wymianę rozrządu i świec, więc zrezygnowała z serwisu bo nie miała tyle pieniędzy. Tydzień temu zerwał jej się pasek i z silnika pozostał miał. Fiat i ich ceny doprowadziło do tego że uśmierciła auto. Gratuluje po raz kolejny serwisowi Auto Diug w Słupsku.
no no dobre ceny ma, skutecznie zachęca do zrobienia przy aucie niczego
:(. Tępe ch*je... muszą nadrabiać kasą bo ilością klientów nie dali by rady.
Ale mogła wziąć kredyt ;) panowie wymienili by w kapciach i białych rękawiczkach rozrząd w 30min. a ona by wypiła w tym czasie kawkę ;)
hehe żart...
Rok temu byliśmy z kolegą z pracy z Pandą w serwisie Fiata i czekaliśmy sobie w poczekalni na auto i tak się złożyło że wpada facet do serwisu od Alfy, nieźle był rozwścieczony bo rzucał kurw**i na nich, że kupił Alfę za 79 tyś i mu ukradli jeszcze lewarek z samochodu, że nie szanują cudzej własności itd mówię wam jaki był cyrk, powyzywał ich od debili i takie tam. Aż się uśmiałem bo dobrze im nawciskał skur***nom.
---------- Post dodany o godzinie 22:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:33 ----------
A tej mojej znajomej to mi naprawde szkoda, patrzy teraz na moją Alfę i jej się płakać chce aż.
---------- Post dodany o godzinie 22:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:34 ----------
Co do kawki, tak podają, ale trzeba zapłacić, jak za wszystko we Fiacie. (Żarówka od podświetlenia pokrętła klimy- 38zł netto.)
To się nadaje do telewizji a co najmniej do gazety za nieludzkie traktowanie, czyste złodziejstwo, jak dla mnie to jest to sieć, a skoro sieć to muszą się trzymać ustalonych cen, z opisów forumowiczów wynika że w niektórych serwisach Fiata niektóre usługi były wykonywane nawet za darmo np update softu który był zalecany przez fabrykę, a w innych były pobierane bardzo wysokie opłaty za tą samą usługę. Jak to jest że jadę do serwisu w Słupsku i proszę o podmianę przepływki bo mówię że na 90% jest uszkodzona i chcę sprawdzić, a oni każą mi zostawiać samochód na dwa dni licząc 50zł netto za każdą roboczogodzinę??! przecież to jawne oszustwo.